Air Serbia

Ručni prtljag

Spakujte u svoj ručni prtljag sve što vam je potrebno za kratko putovanje ili sve stvari koje nisu uspele da stanu u kofer i unesite ih sa sobom u putničku kabinu.

Zbog posebnih bezbednosnih mera na letovima za Njujork u avione ne smete da unosite tečnosti, sprejeve i gelove u količini većoj od 350 ml koje ste kupili na aerodromima, čak iako ste ih spakovali u bezbednosne kese. Ovo važi i za sve ostale stvari koje ste kupili u duty free prodavnicama. Izuzetak od ovog pravila su stvari koje ste kupili u duty free prodavnici na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Kupovina u duty free prodavnicama na aerodromu dozvoljena je do 60 minuta pre leta. Kupljene stvari morate da ostavite u prodavnci, a one će vam biti vraćene na izlazu za ukrcavanje. Bezbednosne kese u koje su vaši duty free artikli upakovani ne smeju da se otvaraju pre dolaska na konačno odredište. Tokom leta vam je takođe omogućeno da kupujete duty free robu iz našeg kataloga.

U slučaju da nastavljate putovanje drugim letom iz Njujorka, tečnosti, sprejeve i gelove koje ste kupili na aerodrmu Nikola Tesla u Beogradu ili tokom let Er Srbije, nećete moći da unesete u avion kao deo svog ručnog prtljaga. Zato vas savetujemo da ih pre nego što se čekirate za let kojim nastavljate putovanje premestite u prtljag koji ćete predati na aerodromu.