Jezik:

Region:

23 June 2023 Hot Spot

Nezaboravno putovanje za medeni mesec

Ako se za venčanje kaže da je najlepši dan u životu, onda je medeni mesec zasigurno putovanje života.

Na medeni mesec se putuje samo jednom, pa ga zato brižljivo i dugo planiramo. To je uvod u novo životno poglavlje koje je pred vama i uspomene sa tog putovanja se pamte tokom čitavog života.

Obeležite prve bračne dane  na nekoj od nezaboravnih destinacija gde ćete prikupiti energiju nakon višemesečnog planiranja venčanja. Od udaljenih i egzotičnih mesta, do obližnjih evropskih gradova, ceo svet vam je pod nogama, a izbor je samo vaš!

Romantični evropski gradovi za prvo bračno putovanje

Ima nečeg posebnog u Starom kontinentu zbog čega se mnogi parovi odlučuju da upravo u Evropi proslave svoju ljubav. Preporučujemo vam neke od najromantičnijih evropskih gradova. Bilo da ste ih ranije posetili, ili ih otkrivate po prvi put na medenom mesecu, verujemo da će vam ovo putovanje prirasti srcu. 

Magični Pariz je uvek dobar izbor

Medeni mesec u Parizu je proverena klasika - provedite prve bračne dane u gradu svetlosti, ali i ljubavi.

Isplanirajte romantičnu večeru u Ajfelovom tornju, nezaboravno krstarenje rekom Senom, posetu Luvru ili vrtovima Versaja. Uživajte u vinu, slatkim zalogajima čuvenih kroasana, francuskim sirevima, brojnim restoranima sa Mišlenovim zvezdicama, lepoti pariških kafea, ali i velikoj gostoljubivosti domaćina.

Otkrijte još o Parizu

Ah, taj Pariz - ime koje svi razumeju
Upoznajte Pariz

Venecija za zaljubljene

Romantične šetnje zavojitim ulicama, vožnja venecijanskim kanalima, hoteli iz čijih se soba pruža pogled na široke elegantne trgove pune života – ovako će izgledati vaš medeni mesec u Veneciji.

Oduševiće vas živahni italijanski temperament i gostoprimstvo, kao i fantastična kuhinja, a uz malo sreće, posetite Veneciju u vreme održavanja njenog karnevala. Glavna atrakcija karnevala su maske, jedan od simbola italijanske kulture i umetnosti. Sačuvajte maske kao suvenir i podsetnik na prvo bračno putovanje.

Grad mostova

Najlepši pogled na venecijansku lagunu pruža vam se sa mostova – u ovom gradu ih ima preko 400! Raspitajte se o legendi o Mostu uzdaha (Ponte dei Sospiri) i budite jedan od zaljubljenih parova koji još od 17. veka ovde razmenjuju poljupce pri zalasku sunca.

Amsterdam – za one koji su više raspoloženi za Veneciju severa

Amsterdam svoje goste očarava šarenim fasadama drvenih kućica iz 17. veka i nepreglednom mrežom kanala – ovde ih ima više nego u Veneciji!

Grad se može pohvaliti i velikim brojem muzeja – neki od njih su prava turistička klasika, dok drugi prikazuju prilično specifične postavke. Ako ste ljubitelj istorije i umetnosti, pročitajte i Pet muzeja koje bi trebalo posetiti u Amsterdamu i sastavite spisak za obilazak.

Amsterdam se može doživeti na tri načina - šetnjom, vožnjom bicikla ili krstarenjem kanalima. Savetujemo da se upustite u romantičnu vožnju biciklom udvoje ili da se upoznate sa znamenitostima grada iz najbolje perspektive – ploveći bezbrojnim kanalima.

Najzad, Amsterdam slovi za grad slobode i uživanja, te je uzbudljiv noćni provod zagarantovan.

Otkrijte još o Amsterdamu

Vodič kroz Amsterdam - šta treba posetiti u ovom gradu?

Rim - grad ljubavi

Medeni mesec u Rimu nudi romantične vožnje vespama, brojne fontane da zaželite najlepše želje, kao i prilike za večere u intimnoj atmosferi. Obavezno obiđite glavne znamenitosti večnog grada – Koloseum, Fontanu di Trevi, Španske stepenice i druga očaravajuća mesta. 

Ipak, mnogo je bolje znati one male, skrivene dragulje, restorane i kafane u kojima ćete zaista osetiti duh Italije. U otkrivanju Rima  koji tipičan turista nema prilike da vidi pomogao nam je prijatelj, novinar i publicista Đuzepe Zakarija (Giuseppe Zaccaria). A on kaže, ako hoćete da vidite neki drugi Rim, obiđite istorijske barove!

Otkrijte još o netipičnom Rimu

Svi slatki putevi vode u Rim

Barselona – španska lepotica

Živopisni grad na obali Sredozemnog mora Barselona ima pregršt da ponudi za romantični odmor udvoje.

Od zalaska sunca na čuvenoj plaži Barseloneti, preko divljenja originalnoj arhitekturi i bogatoj istoriji ovog grada, sve do gastronomskih užitaka – Barselona je sigurno jedan od najlepših gradova Evrope.

Biti u Barseloni, znači doživeti Gaudijev uticaj na svakom ćošku. Međutim, nemojte samo obići najpoznatije znamenitosti poput Sagrada familije ili Kasa Mile. Spakujte se i pravac vrt Artigas. Nije lako doći do ovog mesta, ali vaš trud će se sigurno isplatiti kada budete stigli. Provešćete sate na ovom malom prostoru, otkrivajući razna čudesa koja krije.

Otkrijte još o Barseloni

Barselona, katalonska lepotica

Medeni mesec u Pragu

Prag je primer da se za pravo uživanje ne mora ići daleko. Ovaj grad je toliko poseban da ćete se zaljubiti u njega na prvi pogled!

Obilazak grada započnite od njegovog starog jezgra koji je pod zaštitom Uneska. Prošetajte se Karlovim mostom (preporučujemo u predvečerje), obiđite najstariji dvorac na svetu čiji je dom upravo u Pragu i oduševite se jedinstvenom arhitekturom zgrade koja pleše – ovo zdanje je najfotografisanije u prestonici Češke.

Rezervišite avio karte od Beograda do Praga, i uz naš vodič o Pragu pripremite se za nezaobilazne turističke atrakcije Zlatnog grada.

Egzotične destinacije za medeni mesec širom sveta

Romantični Maldivi

Maldivi su sinonim za medeni mesec. Ovde je sve prilagođeno upravo venčanim, od zagarantovane privatnosti do odlične usluge, uz posebne aranžmane i poklone za mladence.

Odaberite večeru pod svećama na beloj peščanoj plaži ili duge romantične šetnje duž obale držeći se za ruke. Okušajte se u ronjenju i upoznajte kristalno čiste lagune, jedinstvene koralne grebene i podvodni svet živopisnih boja.

Tajland – mešavina prirodne lepote i jedinstvene kulture

Od užurbanog Bankoka do šarmantnih ostrva – navedimo samo Puket, Koh, Krabi ili Samui - Tajland je pravo mesto da proslavite vašu ljubav. 

Upustite se u sportske avanture, istraživanje bogatog podvodnog sveta, uživajte u tropskom pejzažu, bogatom noćnom životu, ali i odmoru na prelepim plažama i luksuznim hotelima.

Bali – ostrvo idealno za odmor udvoje

Bilo da želite aktivan odmor ili izležavanje na plaži u senci palmi, medeni mesec na indonežanskom ostrvu Bali je prava magija.

Planinarenje, biciklizam, uzbudljiv noćni život, aktivnosti na vodi, luksuzni spa tretmani - osećaj egzotike je zagarantovan.

Sejšeli – 115 ostrva, podjednako atraktivnih za posetu

Ovaj tropski raj jedna je od omiljenih destinacija za putovanje na medeni mesec. Međutim, iznenadićete se koliko su Sejšeli i dalje neiskvareni turizmom – ovde ćete pronaći palme sa kokosima težine i do 20 kilograma, kao i džinovske kornjače na samoj obali.

Finoća i mekoća peska na plažama Sejšela će vas oduševiti – pravo uživanje za vaša stopala!

Newsletter

Prijavite se i ne propustite naše posebne ponude.

Registracija

Povoljnije do rezervacije uz online profil! Registruj se i ostvari popust u iznosu od 10% na cenu karte, bez aerodromskih taksi.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Registracija

Još nekoliko informacija potrebnih za kreiranje profila

Lični podaci

Titula

Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje

Pol

Polje je obavezno za popunjavanje

form.recaptcha.message

Hvala na registraciji!

Proveri mejl jer ti uskoro stiže promo-kod sa popustom za tvoje naredno putovanje!

Zaboravljena lozinka

Bez brige. Samo nam pošalji svoj imejl i poslaćemo ti link za kreiranje nove lozinke.

Mandatory field

Lozinka je ažurirana

Poslali smo link za resetovanje lozinke na Vašu mejl adresu