Air Serbia

Специјалне врсте пртљага

Понесите са собом све што вам је важно, чак иако не спада у стандардни пртљаг. На нашим летовима можете да пренесете специјалне врсте пртљага попут музичких инструмената или инвалидских колица.

Ако желите да носите са собом своја инвалидска колица или друга помагала за кретање, ми ћемо их прихватити као предати пртљаг без додатне наплате.

На лет можете бесплатно да унесете највише два комада опреме за кретање, свеједно да ли се налазе у ручном или предатом пртљагу. Важно је само да се испоштују просторна ограничења у авиону, као и прописи о превозу опасних материја.

Превоз ваших инвалидских колица или других помагала за кретање подложан је одобрењу. Зато је важно да нас унапред обавестите, најбоље чим резервишете карту, а најкасније 48 сати пред лет да желите да носите са собом помагало за кретање. Потребно је да назначите тип помагала, његове димензије и тежину, као и врсту батерија, ако се ради о електричним колицима.

Препоручујемо да се пријавите на лет два сата раније како бисмо стигли да обавимо све формалности око вашег прихвата на лет.

Прихватамо следеће типове помагала:

На нашим летовима не можемо да прихватимо инвалидска колица и друга помагала за кретање која користе батерије са мокрим ћелијама (WCBW).

Услови за прихват помагала за кретање на батеријски погон

Како бисмо избегли оштећење авиона и осигурали безбедан лет, инвалидска колица или друга помагала за кретање на батеријски погон ће бити прихваћена за превоз само ако су:

Ако ваше путовање укључује комбиновани превоз на нашим летовима и летовима једне или више других авио-компанија или путујете на нашем код шер лету где превоз обавља друга компанија, постоји могућност да ће бити примењени прописи за превоз спортске опреме друге авио-компаније.
Партнерске авио-компаније и њихови услови превоза →