Air Serbia

Ручни пртљаг

Спакујте у свој ручни пртљаг све што вам је потребно за кратко путовање или све ствари које нису успеле да стану у кофер и унесите их са собом у путничку кабину.

У авион можете потпуно бесплатно да унесете један комад ручног пртљага, било да је то ранац, мала торба или кофер. Ваш ручни пртљаг ће бити обележен плавим привеском, а након укрцавања је потребно да га сместите у одељак за пртљаг изнад свог седишта. Важно је само да не прелази дозвољену тежину и димензије. За детаљније информације погледајте табелу у наставку.

Бизнис класа

12+ година

2-12 година


1 торба (max)

2 торбе (max)
Максимални збир димензија пртљага
(укључујући ручке, џепове и точкове)
40 × 23 × 55 cm (дужина x ширина x висина)

Напомене

  • Деца млађа од 2 године немају право на ручни пртљаг, осим склопивих колица или носиљки за бебе у виду чврстих носиљки или корпи, као и хране за бебе потребне током лета.

ДОДАТНИ РУЧНИ ПРТЉАГ

На лет можете да унесете још један додатни мали комад пртљага или предмет који може да се смести испод седишта иза којег седите и не прелази тежину из табеле у наставку.

Бизнис класа

12+ година

2-12 година


1 торба (max)

1 торба (max)

Овај комад пртљага може да буде:

У авион такође можете да унесете и:

Артикли као што су фасцикле, таблет уређаји, мобилни телефони и смарт телефони, као и друга и додатна кеса са duty free робом, новине, књиге и друго штиво за читање не сматрају се одвојеним артиклима и морају бити упаковани у ручну торбу или у додатни комад пртљага.

У авион не смете да унесете Samsung Galaxy Note 7 телефоне, ни као део ручног ни као део предатог пртљага, пошто су у некима од ових телефонских апарата уграђене неисправне литијумске батерије које представљају ризик од самозапаљивања и пожара.

Молимо вас да склопива дечја и инвалидска колица покажете аеродромском особљу на шалтеру за пријаву за лет или на излазу за укрцавање. Обе врсте колица превозе се у пртљажнику авиона без додатне наплате.