Air Serbia

Неправилности са пртљагом

Сваког дана безбедно превозимо на хиљаде кофера до њиховог одредишта.

Како бисте избегли могуће непријатности или губитак пртљага, саветујемо вам да набавите путно осигурање пре поласка на пут.

У случају неправилности са вашим пртљагом, молимо вас да их пријавите локалној служби за "Услуге са пртљагом" или "Изгубљени и нађени пртљаг" одмах по слетању, пре него што напустите аеродром.

Предмети које не би требало да носитите у предатом пртљагу

Одређене предмете не би требало да пакујете у предати пртљаг, укључујући:

Наведене предмете* носите у ручном пртљагу који ћете држати уз себе.
*Уколико ипак одлучите да овакве предмете носите у предатом пртљагу, чините то на сопствену одговорност. У том случају саветујемо да обавезно извадите путно осигурање пре поласка.

Привезак за пртљаг који се издаје уз ограничену одговорност

Приликом пријема ломљивих, неправилно упакованих предмета и кварљиве робе издаћемо привезак за пртљаг уз ограничену одговорност. На исти начин се прихвата и пртљаг који је већ оштећен. Привезак за пртљаг уз ограничену одговорност ослобађа авиокомпанију одговорности у вези са већ постојећом штетом или предметима који нису подесни за превоз.

Изгубљени ручни пртљаг

Не сносимо одговорност за изгубљени ручни пртљаг. Уколико изгубите свој ручни пртљаг, молимо вас да то пријавите пре него што напустите аеродром како бисмо могли да вам помогнемо у тражењу.

Обавештење о ограниченој одговорности

Придржавамо се Монтреалске конвенције о унифицирању одређених правила међународног ваздушног превоза која утврђује ограничену материјалну одговорност превозника у случају кашњења, оштећења, уништења или губитка предатог пртљага као што је наведено у Општим условима превоза и Условима превоза за САД/ Канаду.