Air Serbia

Изабери свој језик

Неправилности са пртљагом

Сваког дана безбедно превозимо на хиљаде кофера до њиховог одредишта.

Веома нам је жао што ваш пртљаг није стигао и уверавамо вас да ћемо учинити све што је у нашој моћи како бисмо вам пртљаг вратили у најкраћем могућем року. Молимо вас да кашњење пртљага пријавите одмах по доласку, док сте још увек у делу аеродрома који је намењен путницима у доласку.

Путна документа неопходна у случају неправилности

Уколико приметите неправилности у вези са вашим пртљагом, биће вам потребна следећа документа како бисте поднели одговарајућу пријаву:

Извештај о неправилности са пртљагом или извештај о крађи предмета и оштећењу пртљага који добијете, сачувајте и приложите уз захтев за одштету или преписку са надлежном службом.

Пријавите кашњење пртљага

Уколико приметите да ваш пртљаг недостаје, молимо вас да одмах одете до аеродромске Службе за "Услуге са пртљагом" или "Изгубљени и нађени пртљаг", где ћете попунити "Путникову пријаву неправилности са пртљагом". Добијате свој примерак попуњене пријаве коју чувате са собом све док вам пртљаг не буде враћен, односно док ваш захтев не буде решен.

Аеродром на коме сте поднели пријаву одговоран је за лоцирање и све нове информације које се тичу вашег пртљага.

На следећем линку преузмите контакт информације о "Служби за услуге са пртљагом".
Контакти Служби за Услуге са пртљагом (pdf)

Уколико желите да знате где се ваш пртљаг у кашњену тренутно налази, можете да проверите његов статус и локацију кликом на следећи линк:
Проверите статус Вашег пртљага путем интернета

Основне ствари у случају пртљага који касни

Знамо да сте током периода када вам пртљаг касни ван куће и да ће вам бити неопходне основне ствари попут пасте за зубе и шампона. Молимо вас да сачувате све рачуне и проследите нам их електронским путем.

Кашњење преко 5 дана/ Шта ако ваш птрљаг касни више од 5 дана

У случају да ваш пртљаг није пронађен у року од 5 дана, молимо вас да за сваки комад пртљага попуните формулар у PDF формату и пошаљете нам на baggageservices@airserbia.com или на следећу адресу:

Пријавите губитак пртљага

Уколико ваш пртљаг није пронађен у року од 21 дана можете да поднесете захтев за одштету.

Да бисмо обрадили овај захтев, молимо вас да приложите сву потребну документацију укључујући "Путникову пријаву неправилности са пртљагом" коју издаје Служба аеродрома за "Услуге са пртљагом" или "Служба изгубљено-нађено".
Попуните одштетни захтев

Рок за подношење захтева у случају кашњења предатог пртљага је 21 дан од датума када је пртљаг требало да вам буде испоручен.

У случају изгубљеног пртљага рок је најмање 21 дан од датума редовног предвиђеног приспећа пртљага.

Напомене о ограниченој одговорности

Нажалост, Ер Србија има ограничену одговорност за чекиран пртљаг који касни или се изгуби. У авио-индустрији надокнада је ограничена у складу са Монтреалском конвенцијом, као што је наведено у Условима превоза и Условима превоза за САД/ Канаду.

Ер Србија не сноси одговорност за кашњење пртљага који је пријављен након што сте напустили хол за доласке на аеродрому.

У многим случајевима, ваша компанија за путно осигурање може вам додатно помоћи у случају изгубљеног пртљага или кашњења пртљага. Већина полиса осигурања покрива губитак на основу вредности имовине, док је у авио-индустрији уобичајена само ограничена надокнада по особи. Уколико сте купили путно осигурање, молимо вас да за додатне информације директно контактирате вашу осигуравајућу кућу.