Prijava za let putem interneta

Na let se možete prijaviti najranije 48 sati pre poletanja.

Na let se možete prijaviti najkasnije 1 sat pre poletanja, nakog čega ćete morati da se prijavite na šalteru.

Dostupan za Er Srbija letove čija je polazna tačka Amsterdam; Atina; Banja Luka; Beč; Beograd; Berlin; Bolonja; Brisel; Bukurešt; Budimpešta; Cirih; Čikago; Frankfurt; Istanbul; Larnaka; Lisabon; Lion; London; Malta; Milano; Niš; Nirnberg; Njujork; Pariz; Podgorica; Prag; Rim; Sarajevo; Salcburg; Skoplje; Sofija; Solun; Štutgart; Tirana; Tivat; Venecija; Zagreb; Napulj; Ankara; Bari; Krakov, Mostar; Hamburg; Dubrovnik; Split.

 

Ukoliko je Vaš let označen trocifrenim brojem (npr JU523)  i obavlja ga druga avio-kompanija za Er Srbiju, takođe se možete prijaviti na let putem našeg vebsajta  ili mobilne aplikacije.

Nažalost, aplikacija ponekad reaguje na taj način i trenutno se trudimo da taj problem rešimo. Molimo vas da se za prijavu na let obratite službeniku na odgovarajućem aerodromskom šalteru.

Moguć je odabir sedišta prilikom prijave na let putem interneta. U zavisnosti od vaše tarife, izbor sedišta će ili biti besplatan ili dostupan uz doplatu. Za više informacija o cenama sedišta kliknite ovde. U slučaju da ne odaberete sedište koje želite, naša Online Check In platforma će vam automatski dodeliti sedište. Takođe možete izabrati sedište preko jednog od naših kanala: Moja rezervacija, preko našeg putnog agenta, Er Srbija kontakt centra i bilo koje Er Srbija poslovnice.

Dodeljena sedišta ne mogu se menjati ni putem Web Check-In aplikacije ni od strane naših agenata prodaje u Kontakt centru/ poslovnicama. Molimo vas da imate na umu da nećete moći da promenite dodeljeno sedište ni na punktu za ostavljanje prtljaga. Ukoliko želite da rezervišete određeno sedište u avionu, molimo vas da to učinite najkasnije 48 sati pre poletanja.

Nažalost, naša Web Check-In aplikacija ne prepoznaje vaš Frequent Flyer članski status. Stoga nećete biti u mogućnosti da izaberete sedište besplatno. Ukoliko želite da iskoristite svoje pravo na besplatan izbor sedišta sledeći put kada budete putovali sa nama, molimo vas da sedište izaberete pre otvaranja Web Check-In-a tako što ćete se obratiti našem Kontakt centru ili poslovnici. Ovo nećete moći da uradite sami na airserbia.com, korišćenjem opcije Moja rezervacija.

Od septembra 2018. godine, omogućena je kupovina dodatnog predatog prtljaga prilikom prijave na let putem interneta. Možete dokupiti najviše 5 komada dodatnog prtljaga po putniku.

Kupovina dodatnog prtljaga prilikom prijave na let putem interneta je vasa poslednja šansa da dodatan prtljag doplatite po nižim cenama u odnosu na one na aerodromu. Na aerodromu važi zaseban cenovnik po kome je dodatni prtlag uglavnom skuplji nego kada se kupi unapred.

Informacija o dozvoljenoj količini besplatnog predatog prtljaga koja važi za tarifu koju ste kupili je dostupna tokom prijave na let putem interneta i to na stranici "Personalizuj svoj let", u okviru sekcije "Dodatni prtljag". Ukoliko tarifa koju ste platili uključuje besplatni predati prtljag, pored vašeg imena će stajati sledeći natpis: "You qualify for XX free baggage(s)". Ukoliko tarifa koju ste kupili ne uključuje besplatni predati prtljag, pored vašeg imena neće biti nikakvog natpisa ili oznake.

Informacija o ukupnoj dozvoljenoj količini predatog prtljaga koja važi za tarifu koju ste kupili je dostupna tokom prijave na let putem interneta i to na stranici "Personalizuj svoj let", u okviru sekcije "Dodatni prtljag". Međutim, ukoliko ste pre prijave na let putem interneta kupili dodatni predati prtljag - informacija o dozvoljenoj količini predatog prtljaga neće biti ažurna (bez obzira da li putujete sa tarifom koja uključuje besplatan predati prtljag ili ne). Takođe, kupovina dodatnih komada prtljaga biće onemogućena tokom onlajn prijave na let. Er Srbija, u saradnji sa tehn. provajderom, radi na tome da se ispravi ova grešku u prikazu informacija. Budite uvereni da je transakcija kojom ste dokupili dodatni prtljag pre prijave na let putem interneta zabeležena u našim sistema. Iz predostrožnosti, savetujemo da u ovakvim slučajevima ipak proverite stanje pozivanjem našeg Kontakt centra ili vašeg turističkog agenta. Izvinjavamo se ukoliko dođe do određenih neprijatnosti.

Prekoračenje težine predatog prtljaga koji planirate da ponesete sa sobom na put nažalost nije moguće regulisati i naplatiti prilikom prijave na let putem interneta. Ovakve transakcije se mogu izvršiti isključivo na aerodromu. Putem prijave na let putem interneta možete samo dokupiti dodatan komad predatog prtljaga.

Na stranici "Personalizuj svoj let", u okviru sekcije "Dodatni prtljag" možete dokupiti standardni ili XL komad predatog prtljaga koji se međusobno razlikuju u dozvoljenoj težini kao i dimenzijama.

Ukoliko ste dobili obaveštenje, nakon uspešno obavljene prijave na let na odgovarajućoj stranici, da sve transakcije sa kreditnom karticom morate potvrditi time što ćete karticu pokazati službeniku na aerodromu ili će vam ukrcavanje biti uskraćeno, nećete dobiti kartu za ukrcavanje. Potrebno je da ponesete karticu ili fotokopiju kartice koja ja korišćena za kupovinu avio-karte sa sobom i pokažete je službeniku na aerodromu koji će vam zatim izdati kartu za ukrcavanje.

Ne, ako ste se uspešno prijavili na let putem interneta nema potrebe za štampanjem karte za ukrcavanje. Za ukrcavanje u avion možete koristiti elektronsku verziju na vašem imejlu ili mobilnom telefonu (uključujući Apple Wallet).

Napomena: u Krasnodaru je, zbog zahteva aerodroma, posle obavljene prijave na let putem interneta neophodno da se putnik javi na šalter za prijavu na let, gde će mu biti izdata fizička karta za ukrcavanje.

Navodimo nekoliko mogućih rešenja:

 

  1. Ukoliko ste kupili kartu kod Er Srbije, ali let obavlja druga avio-kompanija (tzv kod-šer let). Ovi letovi su označeni četvorocifrenim brojem (npr JU8234) i tada prijavu na let možete obaviti isključivo na vebsajtu avio-kompanije koja obavlja let.
  2. Ukoliko je u momentu kada pokušavate da se prijavite do polaska Vašeg leta ostalo više od 48 sati, nećete moći da se prijavite.
  3. Ukoliko je u momentu kada pokušavate da se prijavite do polaska Vašeg leta ostalo manje od jednog sata, nećete moći da se prijavite. Prijavu za let morate obaviti na šalteru. Molimo Vas imajte na umu da se šalteri za prijavu na let na aerodromu zatvaraju 45 minuta pre poletanja / 60 minuta pre poletanja za direktne letove za Njujork.
  4. Molimo proverite da li ste uneli tačne detalje o rezervaciji. Sistem će prihvatiti samo šestocifreni broj pod oznakom PNR/Booking Reference/Record Locator ili elektronski broj karte. Oba broja su navedena na Vašoj karti.
  5. Nećete moći da se prijavite ne let putem interneta ni ukoliko Vaša rezervacija sadrži zahtev za posebnim uslugama, uključujući između ostalog: nepraćeno dete, nosila, invalidska kolica, kiseonik. Molimo Vas obratite se našem Kontakt centru za detaljnije objašnjenje.
  6. Ukoliko se Vaša konekcija ne prikazuje na stranici itinerera, nećete moći da izvršite prijavu na let za taj segment. Možete se prijaviti na let putem interneta samo za one delove puta koji su prikazani na stranici itinerera.

Ukoliko let koji je vaša konekcija za dalje putovanje nije prikazan na stranici za itinerer, nećete moći da obavite prijavu na let za taj segment. Možete da se prijavite na let putem interneta samo za one delove putovanja koji su prikazani na stranici za itinerer.

Prema našim propisima, ne smete ući u avion ukoliko sa sobom nosite bilo koju od materija navedenih na pomenutom spisku. Ukoliko želite da se prijavite na let i da uđete u avion moraćete da putujete bez pomenutih materija.

Registracija

Povoljnije do rezervacije uz online profil! Registruj se i ostvari popust u iznosu od 10% na cenu karte, bez aerodromskih taksi.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Registracija

Još nekoliko informacija potrebnih za kreiranje profila

Lični podaci

Titula

Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje

Pol

Polje je obavezno za popunjavanje

form.recaptcha.message

Hvala na registraciji!

Proveri mejl jer ti uskoro stiže promo-kod sa popustom za tvoje naredno putovanje!

Zaboravljena lozinka

Bez brige. Samo nam pošalji svoj imejl i poslaćemo ti link za kreiranje nove lozinke.

Mandatory field

Lozinka je ažurirana

Poslali smo link za resetovanje lozinke na Vašu mejl adresu