Пријава за лет путем интернета

На лет се можете пријавити најраније 48 сати пре полетања.

На лет се можете пријавити најкасније 1 сат пре полетања, наког чега ћете морати да се пријавите на шалтеру.

Доступан за Ер Србија летове чија је полазна тачка Амстердам; Атина; Бања Лука; Беч; Београд; Берлин; Болоња; Брисел; Букурешт; Будимпешта; Цирих; Чикаго; Франкфурт; Истанбул; Ларнака; Лисабон; Лион; Лондон; Малта; Милано; Ниш; Нирнберг; Њујорк; Париз; Подгорица; Праг; Рим; Сарајево; Салцбург; Скопље; Софија; Солун; Штутгарт; Тирана; Тиват; Венеција; Загреб; Напуљ; Анкара; Бари; Краков; Мостар; Хамбург; Дубровник, Сплит.

 

Уколико је Ваш лет означен троцифреним бројем (нпр JU523) и обавља га друга авио-компанија за Ер Србију, такође се можете пријавити на лет путем нашег вебсајта или мобилне апликације.

Нажалост, апликација понекад реагује на тај начин и тренутно се трудимо да тај проблем решимо. Молимо вас да се за пријаву на лет обратите службенику на одговарајућем аеродромском шалтеру.

Могућ је одабир седишта приликом пријаве на лет путем интернета. У зависности од ваше тарифе, избор седишта ће или бити бесплатан или доступан уз доплату. За више информација о ценама седишта кликните овде. У случају да не одаберете седиште које желите, наша Online Check In платформа ће вам аутоматски доделити седиште. Такође можете изабрати седиште преко једног од наших канала: Моја резервација, преко нашег путног агента, Ер Србија контакт центра и било које Ер Србија пословнице.

Додељена седишта не могу се мењати ни путем Wеб Check In апликације ни од стране наших агената продаје у Контакт центру/ пословницама. Молимо вас да имате на уму да нећете моћи да промените додељено седиште ни на пункту за остављање пртљага. Уколико желите да резервишете одређено седиште у авиону, молимо вас да то учините најкасније 48 сати пре полетања.

Нажалост, наша Wеб Check In апликација не препознаје ваш Frequent Flyer члански статус. Стога нећете бити у могућности да изаберете седиште бесплатно. Уколико желите да искористите своје право на бесплатан избор седишта следећи пут када будете путовали са нама, молимо вас да седиште изаберете пре отварања Wеб Check In-а тако што ћете се обратити нашем Контакт центру или пословници. Ово нећете моћи да урадите сами на airserbia.com, коришћењем опције Моја резервација.

Од септембра 2018. године, омогућена је куповина додатног предатог пртљага приликом пријаве на лет путем интернета. Можете докупити највише 5 комада додатног пртљага по путнику.

Куповина додатног пртљага приликом пријаве на лет путем интернета је ваша последња шанса да додатан пртљаг доплатите по нижим ценама у односу на оне на аеродрому. На аеродрому важи засебан ценовник по коме је додатни пртлаг углавном скупљи него када се купи унапред.

Информација о дозвољеној количини бесплатног предатог пртљага која важи за тарифу коју сте купили је доступна током пријаве на лет путем интернета и то на страници "Персонализуј свој лет", у оквиру секције "Додатни пртљаг". Уколико тарифа коју сте платили укључује бесплатни предати пртљаг, поред вашег имена ће стајати следећи натпис: "Yоу qualify for XX free baggage(s)". Уколико тарифа коју сте купили не укључује бесплатни предати пртљаг, поред вашег имена неће бити никаквог натписа или ознаке.

Информација о укупној дозвољеној количини предатог пртљага која важи за тарифу коју сте купили је доступна током пријаве на лет путем интернета и то на страници "Персонализуј свој лет", у оквиру секције "Додатни пртљаг". Међутим, уколико сте пре пријаве на лет путем интернета купили додатни предати пртљаг - информација о дозвољеној количини предатог пртљага неће бити ажурна (без обзира да ли путујете са тарифом која укључује бесплатан предати пртљаг или не). Такође, куповина додатних комада пртљага биће онемогућена током онлајн пријаве на лет. Ер Србија, у сарадњи са техн. провајдером, ради на томе да се исправи ова грешку у приказу информација. Будите уверени да је трансакција којом сте докупили додатни пртљаг пре пријаве на лет путем интернета забележена у нашим система. Из предострожности, саветујемо да у оваквим случајевима ипак проверите стање позивањем нашег Контакт центра или вашег туристичког агента. Извињавамо се уколико дође до одређених непријатности.

Прекорачење тежине предатог пртљага који планирате да понесете са собом на пут нажалост није могуће регулисати и наплатити приликом пријаве на лет путем интернета. Овакве трансакције се могу извршити искључиво на аеродрому. Путем пријаве на лет путем интернета можете само докупити додатан комад предатог пртљага.

На страници "Персонализуј свој лет", у оквиру секције "Додатни пртљаг" можете докупити стандардни или XL комад предатог пртљага који се међусобно разликују у дозвољеној тежини као и димензијама.

Уколико сте добили обавештење, након успешно обављене пријаве на лет на одговарајућој страници, да све трансакције са кредитном картицом морате потврдити тиме што ћете картицу показати службенику на аеродрому или ће вам укрцавање бити ускраћено, нећете добити карту за укрцавање. Потребно је да понесете картицу или фотокопију картице која ја коришћена за куповину авио-карте са собом и покажете је службенику на аеродрому који ће вам затим издати карту за укрцавање.

Не, ако сте се успешно пријавили на лет путем интернета нема потребе за штампањем карте за укрцавање. За укрцавање у авион можете користити електронску верзију на вашем имејлу или мобилном телефону (укључујући Apple Wallet).

Напомена: у Краснодару је, због захтева аеродрома, после обављене пријаве на лет путем интернета неопходно да се путник јави на шалтер за пријаву на лет, где ће му бити издата физичка карта за укрцавање.

Наводимо неколико могућих решења:

 

  1. Уколико сте купили карту код Ер Србије, али лет обавља друга авио-компанија (тзв код-шер лет). Ови летови су означени четвороцифреним бројем (нпр JU8234) и тада пријаву на лет можете обавити искључиво на вебсајту авио-компаније која обавља лет.
  2. Уколико је у моменту када покушавате да се пријавите до поласка Вашег лета остало више од 48 сати, нећете моћи да се пријавите.
  3. Уколико је у моменту када покушавате да се пријавите до поласка Вашег лета остало мање од једног сата, нећете моћи да се пријавите. Пријаву за лет морате обавити на шалтеру. Молимо Вас имајте на уму да се шалтери за пријаву на лет на аеродрому затварају 45 минута пре полетања / 60 минута пре полетања за директне летове за Њујорк.
  4. Молимо проверите да ли сте унели тачне детаље о резервацији. Систем ће прихватити само шестоцифрени број под ознаком PNR/Booking Reference/Record Locator или електронски број карте. Оба броја су наведена на Вашој карти.
  5. Нећете моћи да се пријавите не лет путем интернета ни уколико Ваша резервација садржи захтев за посебним услугама, укључујући између осталог: непраћено дете, носила, инвалидска колица, кисеоник. Молимо Вас обратите се нашем Контакт центру за детаљније објашњење.
  6. Уколико се Ваша конекција не приказује на страници итинерера, нећете моћи да извршите пријаву на лет за тај сегмент. Можете се пријавити на лет путем интернета само за оне делове пута који су приказани на страници итинерера.

Уколико лет који је ваша конекција за даље путовање није приказан на страници за итинерер, нећете моћи да обавите пријаву на лет за тај сегмент. Можете да се пријавите на лет путем интернета само за оне делове путовања који су приказани на страници за итинерер.

Према нашим прописима, не смете ући у авион уколико са собом носите било коју од материја наведених на поменутом списку. Уколико желите да се пријавите на лет и да уђете у авион мораћете да путујете без поменутих материја.

Регистрација

Повољније до резервације уз онлајн профил! Региструј се и оствари попуст у износу од 10% на цену карте, без аеродромских такси.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Регистрација

Још неколико информација потребних за креирање профила

Лични подаци

Титула

Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање

Пол

Поље је обавезно за попуњавање

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Пријава успешна

Провери мејл јер ти ускоро стиже промо-код са попустом за твоје наредно путовање!

Заборављена лозинка

Без бриге. Само нам пошаљи свој имејл и послаћемо ти линк за креирање нове лозинке.

Mandatory field

Лозинка је ажурирана

Послали смо линк за ресетовање лозинке на Вашу мејл адресу