Специјални оброци

Уколико имате посебне захтеве у погледу јела или путујете са децом, пре лета за Њујорк можете наручити специјални оброк без додатних трошкова. Само нам се јавите на време.

Специјални оброци

Специјални оброци су у понуди само на летовима између Београда и Њујорка.

Можете наручити специјалан оброк од момента када извршите резервацију до 24 часа пре полетања (односно 48 часова пре полетања у случају наручивања Кошер оброка). Једноставно у Ер Србија пословници или путем Контакт центра реците који специјални оброк желите или исти изаберите приликом вршења резервације на airserbia.com.

Оброци могу садржати кикирики. За евентуалне алергијске реакције на храну, ви преузимате одговорност. Ако сте склони алергији и сличним сметњама, саветујемо да се консултујете са својим лекаром.

У понуди имамо велики избор специјалних оброка

Оброци према верским захтевима

Хинду оброк (невегетаријански) - HNML
Садржи месо (јагњетину или пилетину), рибу, јаја и млечне производе. Мање или више је зачињен. Не садржи говедину.

Православни посни оброк припремљен на уљу - OOML
Оброк је прилагођен православним верницима у току трајања поста. Садржи разноврсно поврће и припремљен је уз коришћење уља.

Ђаин оброк (вегетаријански) - VJML
Оброк је припремљен на азијски начин. Не садржи кртоласто поврће као што је лук, ђумбир, бели лук, кромпир, шаргарепа, као ни месо/ прерађевине од меса.

Православни посни оброк припремљен на води - OWML
Оброк се састоји од изабраног бареног поврћа и прилагођен је православним верницима у току трајања поста.

Халал оброк - MOML
Сви састојци припремљени су према захтевима Халала. Оброк не садржи свињетину или алкохол.

Православни посни оброк са рибом - OFML
Оброк је прилагођен православним верницима у току трајања поста. Садржи разноврсно поврће и рибу и припремљен је уз коришћење уља.

Кошер оброк - KSML
Садржи месо животиња које имају потпуно расцепљена копита и преживају храну или врсте рибе која има и пераја и крљушт. Садржи воће и поврће (осим оног подложног зарази). Проверено у кошер кухињи и двоструко затворено након паковања.

Оброци за вегане и вегетаријанце

Азијски вегетаријански оброк - AVML
Оброк садржи све врсте поврћа, свежег воћа и млечних производа. Мање или више је зачињен. Не садржи месо, рибу или јаја и није Хинду оброк.

Лакто-ово вегетаријански оброк - VLML
Оброк не садржи месо или месне производе било које врсте, као ни рибу, живинско месо или производе са машћу или желатином.

Вегетаријански оброк - VGML
Оброк садржи све врсте поврћа и свежег воћа. Не садржи месо, рибу или састојке животињског порекла, нпр. животињске масти у бисквитима итд.

Оброци према здравственим/ дијететским захтевима

Оброк са ниским садржајем масти/ холестерола - LFML
Оброк садржи маргарин, млади бели сир, беланца, барени пиринач, кромпир, посно месо, рибу, интегрални хлеб, житарице и свеже воће. Не садржи млеко, павлаку, маст, сир, жуманце или пуномасно месо.

Нискокалорични оброк - LCML
Оброк садржи намирнице са доста влакана, а мало масти и угљених хидрата. Не садржи шећер, павлаку, умаке, мајонез или пуномасно месо.

Оброк за дијабетичаре - DBML
Оброк садржи млеко, бутер, јогурт са ниским садржајем масти, посно месо, барени или пире кромпир, поврће и свеже воће. Не садржи шећер било које врсте. Користе се само одређене, дозвољене замене за шећер.

Оброк благог укуса - BLML
Оброк садржи мекану, лако сварљиву и незачињену храну. Препоручена јела су кромпир пире, спанаћ, ровита јаја, кувано месо, тост и млечни производи. Не садржи печена, пржена или зачињена јела, црни и бели лук.

Оброк без лактозе - NLML
Садржи салате, намирнице богате влакнима, тестенину, пиринач, рибу или месо. Не садржи млеко и млечне производе, умаке, ролнице од млечног теста, кроасане или чоколаду.

Оброк без глутена - GFML
Садржи месо, живину, рибу, пиринач, воће и поврће, кукуруз, кромпир, млечне производе, чоколаду, пасуљ и грашак.

Риба и плодови мора - SFML
Садржи храну која укључује све врсте рибе и шкољки. Не садржи месне производе.

Оброк од свежег поврћа - RVML
Садржи некувано поврће и салате.

Оброк без рибе - NFML
Намењен је особама осетљивим на рибу и производе од рибе. Оброк садржи свеже воће и поврће, месо, млечне производе и пецива. Не садржи рибу, и производе од рибе.

Оброк без соли - LSML
Оброк садржи воће и поврће, свежу рибу, телетину, бело месо, маргарин без соли. Намењен је особама који имају проблема са срцем и високим крвним притиском. Не садржи со, сосеве, дресинге, слане сиреве, димљено, сољено и конзервисано месо и рибу.

Свеже воће - FPML
Оброк садржи свеже сезонско воће.

Оброци за децу и бебе

Оброк за децу узраста од 2 до 12 година - CHML
Оброк се састоји од воћа, поврћа, свих врста протеина, тестенине и производа од житарица. Садржи млечне производе и храну која је лака за жвакање и варење.

Оброк за бебе - BBML
Служимо готове оброке за бебе познатих произвођача. Родитељима се препоручује да носе храну на коју су њихове бебе навикле. Могуће је загревање млека или оброка за бебе током лета.