Пријава за лет путем интернета

Често постављена питања

Доступност

На лет се можете пријавити најраније 36 сати пре полетања.

На лет се можете пријавити најкасније 1 сат пре полетања, наког чега ћете морати да се пријавите на шалтеру.

Пријава путем интернета предвиђена је за летове који полећу из: Београда, Амстердама, Атине, Бања Луке, Бејрута, Букурешта, Брисела, Дизелдорфа, Франкфурта, Лондона, Милана, Москве, Париза, Прага, Рима, Софије, Венеције, Штутгарта, Тел Авива, Загреба, Солуна и Беча.

Виза/ путна документа

Нажалост, апликација понекад реагује на тај начин и тренутно се трудимо да тај проблем решимо. Молимо Вас да се за пријаву на лет обратите службенику на одговарајућем аеродромском шалтеру.

Нажалост, апликација понекад реагује на тај начин и тренутно се трудимо да тај проблем решимо. Молимо Вас да се за пријаву на лет обратите службенику на одговарајућем аеродромском шалтеру.

Систем добија податке о обавези поседовања визе засноване на Вашем држављанству од надлежне међународне институције. У одређеним случајевима, иако нисте у обавези да имате визу за улазак у Србију (нпр. носилац индијског пасоша који има америчку визу и стога није дужан да има визу за Србију), мораћете за пријаву на лет да се обратите службенику на аеродрому.

Резервација седишта

Избор седишта током пријаве на лет путем интернета у овом моменту није могућ. Седиште у авиону ће Вам аутоматски бити додељено путем наше Web Ckeck-In платформе. Уколико желите одређено седиште, молимо Вас да исто резервишете пре отварања Web Check-In-а коришћењем једне од следећих услуга: опција Моја резервација (само за карте резервисане на airserbia.com), контактирањем вашег туристичког агента или Eр Србија Контакт центра и/или посетом једној од Eр Србија пословница.

Додељена седишта не могу се мењати ни путем Web Check-In апликације ни од стране наших агената продаје у Контакт центру/пословницама. Молимо Вас да имате на уму да нећете моћи да промените додељено седиште ни на пункту за остављање пртљага. Уколико желите да резервишете одређено седиште у авиону, молимо Вас да то учините најкасније 48 сати пре полетања.

Нажалост, наша Web Check-In апликација не препознаје Ваш Frequent Flyer члански статус. Стога нећете бити у могућности да изаберете седиште бесплатно. Уколико желите да искористите своје право на бесплатан избор седишта следећи пут када будете путовали са нама, молимо Вас да седиште изаберете пре отварања Web Check-In-а тако што ћете се обратити нашем Контакт центру или пословници. Ово нећете моћи да урадите сами на airserbia.com, коришћењем опције Моја резервација.

Карта за укрцавање

Уколико сте добили обавештење, након успешно обављене пријаве на лет на одговарајућој страници, да све трансакције са кредитном картицом морате потврдити тиме што ћете картицу показати службенику на аеродрому или ће Вам укрцавање бити ускраћено, нећете добити карту за укрцавање. Потребно је да понесете картицу или фотокопију картице која ја коришћена за куповину авио-карте са собом и покажете је службенику на аеродрому који ће Вам затим издати карту за укрцавање.

Не, ако сте се успешно пријавили на лет путем интернета нема потребе за штампањем карте за укрцавање. За укрцавање у авион можете користити електронску верзију на Вашем имејлу или мобилном телефону (укључујући Apple Wallet).

Остало

Наводимо неколико могућих решења:

Уколико је у моменту када покушавате да се пријавите до поласка Вашег лета остало више од 36 сати, нећете моћи да се пријавите.
Уколико је у моменту када покушавате да се пријавите до поласка Вашег лета остало мање од једног сата, нећете моћи да се пријавите. Пријаву за лет морате обавити на шалтеру. Молимо Вас имајте на уму да се шалтери за пријаву на лет на аеродрому затварају 45 минута пре полетања / 60 минута пре полетања за директне летове за Њујорк.
Молимо проверите да ли сте унели тачне детаље о резервацији. Систем ће прихватити само шестоцифрени број под ознаком PNR/BookingReference/Record Locator или електронски број карте који почиње цифрама 115. Оба броја су наведена на Вашој карти.
Уколико електронски број карте за лет на који покушавате да се пријавите не почиње цифрама 115, нећете моћи да се пријавите на лет путем интернета.
Нећете моћи да се пријавите не лет путем интернета ни уколико Ваша резервација садржи захтев за посебним услугама, укључујући између осталог: непраћено дете, носила, инвалидска колица, кисеоник. Молимо Вас обратите се нашем Контакт центру за детаљније објашњење.
Пријаву на лет путем интернета можете обавити само за поласке из следећих градова: Београд, Амстердам, Атина, Бања Лука, Бејрут, Букурешт, Дизелдорф, Франкфурт, Лондон, Милано, Москва, Париз, Праг, Рим и Беч.
Уколико се Ваша конекција не приказује на страници итинерера, нећете моћи да извршите пријаву на лет за тај сегмент. Можете се пријавити на лет путем интернета само за оне делове пута који су приказани на страници итинерера.

Уколико лет који је Ваша конекција за даље путовање није приказан на страници за итинерер, нећете моћи да обавите пријаву на лет за тај сегмент. Можете да се пријавите на лет путем интернета само за оне делове путовања који су приказани на страници за итинерер.

Према нашим прописима, не смете ући у авион уколико са собом носите било коју од материја наведених на поменутом списку. Уколико желите да се пријавите на лет и да уђете у авион мораћете да путујете без поменутих материја.