Пратилац за најмлађе

Бринемо о сигурности и безбедности најмлађих и чинимо да њихов лет буде пријатан и занимљив.

Пратилац за најмлађе

Деца млађа од 5 година која путују унутар Европе и између Европе и Блиског Истока и деца млађа од 7 година која путују између Европе и САД не могу на нашим летовима бити прихваћена као деца без пратње. Она могу да путују само са родитељем, старатељем, братом, сестром или било којом другом особом која мора да има најмање 16 година.

Деца узраста од 5 до 12 година која путују унутар Европе и између Европе и Блиског Истока и деца узраста од 7 до 12 година која путују између Европе и САД могу да путују без одрасле особе само уз додељену службену пратњу.

Наплата за услугу праћења детета

Услуга Унутар Европе и између
Европе и Блиског Истока
Између Европе и САД
Праћење једног детета (цена по правцу) 45 EUR 90 EUR
Праћење више браће и/или сестара са истим презименом и/или адресом који путују заједно у оквиру исте резервације (цена по правцу) 45 EUR 90 EUR

Обавезе родитеља/ старатеља чије дете путује само (као дете без пратње)

  • Родитељи/ старатељи морају обавестити наше службенике приликом резервације места да желе да купе карту за дете без пратње.
  • Пре него што буде издата карта за дете без пратње, његов превоз мора бити одобрен од стране Ер Србије и свих других компанија који учествују у превозу, ако их има.
  • Родитељи/ старатељи су у обавези да обезбеде сва документа неопходна за путовање детета без пратње (пасош, визу, карту итд.) и да поштују прописе и правила Ер Србије.
  • Образац "Изјава за непраћено дете" мора бити попуњен и потписан од стране родитеља/ старатеља на аеродрому приликом чекирања. Из тог разлога, молимо вас да дођете на аеродром раније и пријавите дете за лет два сата пре полетања како би све формалности биле обављене на време.
  • Родитељ/ старатељ који је предао дете овлашћеном службенику на аеродрому поласка је у обавези да остане на аеродрому све док авион у коме се налази његово дете не полети.
  • Скрећемо вам пажњу да само оне особе наведене у "Изјави за непраћено дете" морају предати дете овлашћеном службенику на аеродрому поласка, односно прихватити га на аеродрому доласка.

Упутство за превоз детета без пратње