Оброци на лету

Наручите једно од наших укусних јела припремљених за ваш лет и учините своје путовање још угоднијим.

Специјални оброци Топли оброци Сендвичи и дезерти Услови куповине

Бесплатни специјални оброци су у понуди само на летовима између Београда и Њујорка.

Специјални оброци уз надокнаду су доступни на летовима преко 80 минута.

Специјални оброци (SPML) нису доступни на код шер/интерлајн летовима.

Можете наручити специјалан оброк од момента када извршите резервацију до 24 часа пре полетања (односно 48 часова пре полетања у случају наручивања Кошер оброка). Бесплатне специјалне оброке на летовима од/до Њујорка можете поручити путем Call centra или у пословници.

Оброци могу садржати кикирики. За евентуалне алергијске реакције на храну, ви преузимате одговорност. Ако сте склони алергији и сличним сметњама, саветујемо да се консултујете са својим лекаром.

У понуди имамо велики избор специјалних оброка

Оброци према верским захтевима

Хинду оброк (невегетаријански) - HNML 7 ЕУР
Садржи месо (јагњетину или пилетину), рибу, јаја и млечне производе. Мање или више је зачињен. Не садржи говедину.

Православни посни оброк припремљен на уљу - OOML 7 ЕУР
Оброк је прилагођен православним верницима у току трајања поста. Садржи разноврсно поврће и припремљен је уз коришћење уља.

Ђаин оброк (вегетаријански) - VJML 7 ЕУР
Оброк је припремљен на азијски начин. Не садржи кртоласто поврће као што је лук, ђумбир, бели лук, кромпир, шаргарепа, као ни месо/ прерађевине од меса.

Православни посни оброк припремљен на води - OWML 7 ЕУР
Оброк се састоји од изабраног бареног поврћа и прилагођен је православним верницима у току трајања поста.

Халал оброк - MOML 7 ЕУР
Сви састојци припремљени су према захтевима Халала. Оброк не садржи свињетину или алкохол.

Православни посни оброк са рибом - OFML 7 ЕУР
Оброк је прилагођен православним верницима у току трајања поста. Садржи разноврсно поврће и рибу и припремљен је уз коришћење уља.

Кошер оброк - KSML 12 ЕУР
Садржи месо животиња које имају потпуно расцепљена копита и преживају храну или врсте рибе која има и пераја и крљушт. Садржи воће и поврће (осим оног подложног зарази). Проверено у кошер кухињи и двоструко затворено након паковања.

Оброци за вегане и вегетаријанце

Азијски вегетаријански оброк - AVML 7 ЕУР
Оброк садржи све врсте поврћа, свежег воћа и млечних производа. Мање или више је зачињен. Не садржи месо, рибу или јаја и није Хинду оброк.

Лакто-ово вегетаријански оброк - VLML 7 ЕУР
Оброк не садржи месо или месне производе било које врсте, као ни рибу, живинско месо или производе са машћу или желатином.

Вегетаријански оброк - VGML 7 ЕУР
Оброк садржи све врсте поврћа и свежег воћа. Не садржи месо, рибу или састојке животињског порекла, нпр. животињске масти у бисквитима итд.

Оброци према здравственим/ дијететским захтевима

Оброк са ниским садржајем масти/ холестерола - LFML 7 ЕУР
Оброк садржи маргарин, млади бели сир, беланца, барени пиринач, кромпир, посно месо, рибу, интегрални хлеб, житарице и свеже воће. Не садржи млеко, павлаку, маст, сир, жуманце или пуномасно месо.

Нискокалорични оброк - LCML 7 ЕУР
Оброк садржи намирнице са доста влакана, а мало масти и угљених хидрата. Не садржи шећер, павлаку, умаке, мајонез или пуномасно месо.

Оброк за дијабетичаре - DBML 7 ЕУР
Оброк садржи млеко, бутер, јогурт са ниским садржајем масти, посно месо, барени или пире кромпир, поврће и свеже воће. Не садржи шећер било које врсте. Користе се само одређене, дозвољене замене за шећер.

Оброк благог укуса - BLML 7 ЕУР
Оброк садржи мекану, лако сварљиву и незачињену храну. Препоручена јела су кромпир пире, спанаћ, ровита јаја, кувано месо, тост и млечни производи. Не садржи печена, пржена или зачињена јела, црни и бели лук.

Оброк без лактозе - HLML 7 ЕУР
Садржи салате, намирнице богате влакнима, тестенину, пиринач, рибу или месо. Не садржи млеко и млечне производе, умаке, ролнице од млечног теста, кроасане или чоколаду.

Оброк без глутена - GFML 7 ЕУР
Садржи месо, живину, рибу, пиринач, воће и поврће, кукуруз, кромпир, млечне производе, чоколаду, пасуљ и грашак.

Риба и плодови мора - SFML 7 ЕУР
Садржи храну која укључује све врсте рибе и шкољки. Не садржи месне производе.

Оброк од свежег поврћа - RVML 7 ЕУР
Садржи некувано поврће и салате.

Оброк без рибе - HFML 7 ЕУР
Намењен је особама осетљивим на рибу и производе од рибе. Оброк садржи свеже воће и поврће, месо, млечне производе и пецива. Не садржи рибу, и производе од рибе.

Оброк без соли - LSML 7 ЕУР
Оброк садржи воће и поврће, свежу рибу, телетину, бело месо, маргарин без соли. Намењен је особама који имају проблема са срцем и високим крвним притиском. Не садржи со, сосеве, дресинге, слане сиреве, димљено, сољено и конзервисано месо и рибу.

Свеже воће - FPML 7 ЕУР
Оброк садржи свеже сезонско воће.

Оброци за децу и бебе

Оброк за децу узраста од 2 до 12 година - CHML 7 ЕУР
Оброк се састоји од воћа, поврћа, свих врста протеина, тестенине и производа од житарица. Садржи млечне производе и храну која је лака за жвакање и варење.

Оброк за бебе - BBML 7 ЕУР
Служимо готове оброке за бебе познатих произвођача. Родитељима се препоручује да носе храну на коју су њихове бебе навикле. Могуће је загревање млека или оброка за бебе током лета.

Уз Ер Србију имате могућност да пре лета поручите неко од наших укусних јела, и да вас топли кувани оброк сачека на вашем лету.

Ваш топли оброк можете наручити 48 сати пре поласка, најкасније:

Летови преко 80 минута

Кајгана 6,5 EUR
Кајгана са кајмаком, грилованом пилећом кобасицом,
печеним кромпиром и парадајзом

Грилована пилетина 9 EUR
Грилована пилетина са млинцима
у сосу од сира и са сотираним грашком са паприкама

Говедина у сосу од печења 9 EUR
Говедина у сосу од печења и печуркама
са њокама од спанаћа и шаргарепомТопли оброци - декларације и нутритивне вредности (pdf)

Ер Србија вам нуди могућност да поручите неки од наших укусних сендвича и пре лета. Било да је лет кратак или дуг, ваш ужитак ће бити пун.

Можете наручити сендвиче или чоколадни мафин, најкасније 8 сати пре полетања лета за летове до 80 минута, и 48 сати пре лета за летове дуже од 80 минута:

Летови до 80 минута

Цезар сендвич 4 EUR
Хлеб, пилетина, парадајз, сир, песто сос, зелена салата


Сендвич са сиром 4 EUR
Хлеб, парадајз, сир, песто сос, зелена салата


Чоколадни мафин 50g 1 EUR
*Производ је направљен у окружењу где су
присутни орашасти плодови.

Летови преко 80 минута

Ражани багет сендвич 6,5 EUR
Ражани багет сендвич са димљеном говедином, намазом од крем сира, корнишонима и парадајзомСендвичи и дезерти - декларације и нутритивне вредности (pdf)

Сматра се да су сви клијенти који наручују оброк пре лета Ер Србије прочитали, разумели и прихватили услове наведене у наставку.

Наручивање пре лета Ер Србије односи се на наручивање сендвича, десерата, топлих оброка, специјалних оброка и/или врхунских српских оброка. Целокупан списак прехрамбених артикала који су доступни за претходно наручивање доступан је на следећој страници: Оброци. Уз сваки топли оброк или врхунски српски оброк служе се следећи прилози: салата, пециво и десерт.

Расположивост

Ер Србија нуди обиље специјалних оброка како би задовољила ваше захтеве у погледу исхране, као и верске и друге потребе, уз 23 врсте специјалних оброка. За више информација, молимо вас да посетите линк

У случају када се специјални оброци могу бесплатно наручити пре лета, купци могу да одаберу само један производ по путнику. Ако је претходно наручено више од једног производа по путнику, ниједан од претходно наручених прехрамбених производа неће бити послужен током лета.

Претходно наручивање хране на летовима Ер Србије могуће је за све путнике који имају карте издате са ознаком ЈУ (карте почињу са 115), под условом да путовање почиње летом Ер Србије.

Ер Србија није у могућности да пружи ову услугу путницима на летовима Ер Србије којима су карте издате са ознакама других авиокомпанија (карте које почињу било којим бројем осим 115) и путницима који су на лету Ер Србије који обавља нека друга компанија, чак и када су карте издате са ЈУ ознаком (улазнице које почињу са 115).

Куповина услуге

Претходно наручивање сендвича, десерата и топлих оброка на летовима Ер Србије могуће је уз накнаду. Претходно наручивање специјалних оброка могуће је уз накнаду или је бесплатно (само на дугим летовима). Претходно наручивање врхунских српских оброка могуће је искључиво уз накнаду.

Претходно наручивање прехрамбених производа на дугим летовима уз накнаду није могуће на летовима за Београд.

Оброци које је могуће претходно наручити није могуће купити током самог лета Ер Србије. Није могуће остварити такву наруџбину за време лета Ер Србије. Понуђене опције оброка могу се купити путем airserbia.com, преко контакт центра Ер Србије или у било којој пословници компаније, најкасније до 8 сати пре лета на летовима који трају до 80 минута, или до 48 сати пре полетања за летове у трајању преко 80 минута.

Када унапред наручујете храну преко airserbia.com, у прозору за куповину ће вам се приказати индикативне слике сваког оброка. Имајте на уму да су ово само индикативни прикази и да се наручена храна може разликовати од артикала који се послуже на лету.

Ер Србија не дозвољава само резервацију услуге. Услуга мора бити резервисана и плаћена у тренутку резервације, иначе Ер Србија неће моћи да гарантује услугу.

Куповином оброка пристајете на то да Ер Србија путем мејла контактира са вама након лета како бисмо добили информације о вашем искуству и утиске о пруженој услузи. Било би нам драго да нам пошаљете повратне информације.

Изјава о одрицању одговорности / Декларација

ЦЕЗАР СЕНДВИЧ
Састојци: хлеб (пшенично брашно, вода, рафинисано сунцокретово уље, шећер, делимично обрано млеко у праху, квасац, кухињска со, мешавина за тесто (средство против згрушавања: Е170, пшенично брашно, емулгатори: Е472е, Е471, ензими, антиоксиданс: Е300); пилећи филе на жару (пилећи филе без коже, кухињска со, рафинисано сунцокретово уље), Цезар намаз 14% (мајонез (рафинирано сунцокретово уље, вода, жуманце (јаје), сенф (вода, бели сенф, сирће, шећер, кухињска со), сирће, кухињска со, шећер, регулатор киселости: млечна киселина, Е330, конзерванс: Е202, арома (садржи целер, сенф), антиоксиданс: Е385), лимунов сок, сенф (вода, бели сенф, сирће, шећер, кухињска со, црни сенф, средство за згушњавање: ксантан гума, боја: рибофлавин), Ворчестер сос (сирће, меласа, јечмено сирће, вода, шећер, тамаринд, кухињска со, сардина, црни лук, бели лук), капари у сирћету (капари, вода, кухињска со, сирће), парадајз, зелена салата.
Производ се производи у окружењу у ком су присутни орашасти плодови. Произведено према спецификацији произвођача. Земља порекла: Република Србија. Нето тежина: 185 г. Чувати испод + 4 °С.

Нутритивна вредност на 100г:

Енергетска вредност 967 KJ / 231 kcal
Масти 8,7 g
од тога
Засићене масне киселине 3,8 g
Угљени хидрати 15,9 g
Од тога:
Шећер 3 g
Протеини 21 g
Со 2 g

СЕНДВИЧ СА СИРОМ
Састојци: хлеб са раженом мешавином (пшенично брашно, ражени микс (пшенично брашно, ражено брашно, пшенични глутен, брашно од прженог проклијалог јечма), емулгатор: Е472е, средство против згрушавања: Е170, ензими, агенс за третирање брашна: Е300), вода, посип (ланено семе, кукурузни гриз, зобене пахуљице, пшеничне пахуљице, љуштено сунцокретово семе, сојине љуспице, кухињска со), шећер, кухињска со, квасац, рафинисано сунцокретово уље, мешавина теста (средство против згрушавања: Е170, пшенично брашно, емулгатор : Е472е, е471, ензими, антиоксиданси: Е300), полутврди полутрајни сир 23% (пастеризовано млеко, стартер културе, сириште, кухињска со); парадајз; укусан топпинг (рафинирано сунцокретово уље, босиљак, индијски орах, екстра тврди полутрајни сир (лизозим из јаја), сириште у праху, со, козји сир, шећер, екстра девичанско маслиново уље, екстракт босиљка, природне ароме (млеко), бели лук, пуномасно млеко у праху, регулатор киселости: млечна киселина); зелена салата.
Производ се производи у окружењу у ком су присутни орашасти плодови. Произведено према спецификацији произвођача. Земља порекла: Република Србија. Нето тежина: 200 г. Чувати испод + 4 °С.

Нутритивна вредност на 100 г:

Енергетска вредност 1114 KJ / 267 kcal
Масти 11,2 g
од тога
Засићене масне киселине 5,6 g
Угљени хидрати 22,8 g
Од тога:
Шећер 3,5 g
Протеини 17 g
Со 1 g

ЧОКОЛАДНИ МАФИН
Састојци: мешавина за чоколадни колач (шећер, пшенично брашно, јаја у праху, какао прах (7,7%), сириште у праху, беланце у праху, средство за дизање теста: Е450 (i), Е500 (ii), Е336, модификовани скроб: Е1442, глукозни сируп у праху, кухињска со, средство за згушњавање: Е415, конзерванс: Е200, ароме, боје: Е160а, Е120); вода, рафинисано сунцокретово уље. Производ се производи у окружењу у којем су присутни орашасти плодови. Произведено према спецификацији произвођача. Земља порекла: Република Србија. Нето тежина: 50 г. Чувати испод + 4 °С.

Нутритивна вредност на 100 г:

Енергетска вредност 1777 KJ / 425 kcal
Масти 24,6 g
од тога
Засићене масне киселине 18 g
Угљени хидрати 45,7 g
Од тога:
Шећер 28 g
Протеини 4,5 g
Со 0,99 g

СЕНДВИЧ СА ДИМЉЕНОМ ГОВЕДИНОМ
Састав: хлеб (пшенично брашно, вода, мешавина за тесто (пшенично брашно, семе сунцокрета, чиа семе, семе бундеве, семе лана, пшенични глутен, тесто од квасног пшеничног праха (пшенично брашно (тип 1050), стартер култура), кухињска со, парадајз у праху, пахуљице пире кромпира, емулгатори: Е471, Е472е, пшенично брашно, шећер, згушњивач: Е412, пшенична влакна, екстракт јечменог слада (јечмени слад, вода), тапиока скроб, зачини, агенс за третман брашна: Е200, ензими), пшенично брашно у праху (пшенично брашно (тип 1050), стартер култура), сусам, сунцокрет, кухињска со, мешавина за тесто (средство против згрушавања: Е170, пшенично брашно, емулгатори: Е472е, Е471, ензими, антиоксиданс: Е300), димљена говедина 26% (говедина I категорије), вода, кухињска со, конзерванс: Е250, стабилизатори: Е450 и Е452, агенс за згушњавање: Е451, шећер), намаз (мајонез (рафинисано сунцокретово уље, вода, жуманце (јаје) ), сенф (вода, бели сенф, сирће, шећер, кухињска со), сирће, кухињска со, шећер, регулатор киселости: млечна киселина, Е330, конзерванс: Е202, ароме (садржи целер, семе слачице), антиоксидант: Е385), сенф (вода, бели сенф, сирће, шећер, кухињска со, семенке црног сенфа, средство за згушњавање: ксантан гума, боја: рибофлавин), мед); пастеризовани краставац (краставац, вода, кухињска со, шећер, сирће); зелена салата.
Производ се производи у окружењу у којем су присутни орашасти плодови. Произведено према спецификацији произвођача. Земља порекла: Република Србија. Нето тежина: 195г. Чувати испод + 4 °С.

Нутритивна вредност на 100 г:

Енергетска вредност 1116 KJ / 267 kcal
Масти 11,8 g
од тога
Засићене масне киселине 4,7 g
Угљени хидрати 25,5 g
Од тога:
Шећер 2,8 g
Протеини 13,2 g
Со 0,98 g

Кајгана

Нутритивна вредност на 100 г:

Енергетска вредност 937/224 KJ/kcal
Масти 17 g
Протеини 1 g
Угљени хидрати 6,9 g
Шећер 1 g
Со 0,89 g
Влакна 2,2 g

Говедина у сосу од печења

Нутритивна вредност на 100 г:

Енергетска вредност 647/155 KJ/kcal
Масти 4,2 g
од тога
Засићене масне киселине 2,2 g
Протеини 24,9 g
Угљени хидрати 3 g
Шећер 1 g
Со 1,1 g
Влакна 2,1 g

Грилована пилетина

Нутритивна вредност на 100 г:

Енергетска вредност 609/146 KJ/kcal
Масти 5,4 g
од тога
Засићене масне киселине 1,7 g
Протеини 8,6 g
Угљени хидрати 14,6 g
Шећер < 1 g
Со 0,83 g
Влакна 1,9 g

Како би се избегле алергијске реакције на било који састојак који се користи за производњу претходно наручених прехрамбених производа, сматра се да су купци који наручују храну на лету Ер Србије упознати са свим састојцима који су коришћени за производњу купљеног производа. Купцима се саветује да то ураде пре куповине артикла, јер Ер Србија није у могућности да промени састојке који се користе приликом припреме наручених артикала. У случају да клијент увиди или идентификује ризични састојак, он/она може да промени своју наруџбину за наруџбину из исте категорије и/или исте цене, али без могућности повраћаја претходно уплаћеног износа.

Коришћење услуге

Храна је свеже припремљена и припрема се на захтев. Међутим, састојци који се користе у припреми понуђених сендвича, десерата, топлих оброка и/или врхунских српских оброка су непроменљиви и унапред одређени и не могу се мењати на упит или због специфичних прехрамбених захтева. Све састојке оброка можете наћи на следећем линку.

Унапред наручени сендвичи и десерти служе се у прозирној пластичној врећици. Топли оброци, посебни оброци и врхунски српски оброци послужују се у посудама од фолије са пластичним прибором, на сребрном пластичном послужавнику. Путници који наручују топли оброк или врхунски српски оброк добијају бесплатан десерт и салату.

Сви путници који су претходно наручили храну за лет (било уз додатну накнаду или без додатних трошкова) биће први послужени. То значи да ће унапред наручени артикли бити послужени пре почетка стандардне услуге на лету.

Путници неће сакупити Etihad Guest миље куповином и/или коришћењем ове услуге.

Рефундација и рекламације

Након куповине, није могућа рефундација услуге (чак и у случају добровољног отказивања авионске карте).

У случају да вас Ер Србија преусмери на лет који не обавља Ер Србија, накнада за плаћени оброк биће отказана и враћена.

У случају промене карте (због куповине додатне или скупље услуге или добровољне промене датума путовања), оброк ће бити пребачен на нови лет (ако је то могуће). Путник може одлучити да откаже услугу у том тренутку и да искористи износ накнаде за плаћање реиздавања карте.

У случају преласка на вишу класу путовања, накнада која је претходно плаћена за поруџбину оброка не може се преусмерити на плаћање карте за вишу класу путовања (односи се на било коју врсту преласка у вишу класу) и неће бити враћена (за било који тип преласка на вишу класу путовања, осим у случају недобровољног преласка).

У случају да се путник не појави на лету за који је наручен и плаћен оброк, сматраће се да је оброк достављен путнику и да је на тај начин наплаћена накнада. Ако путник затражи да се оброк испоручи на његов нови лет, он/она ће морати да наручи и плати додатни производ.

Ер Србија неће надокнадити или вратити новац за производе које путник одлучи да не конзумира током лета.

Ер Србија неће надокнадити или вратити новац за производе уколико се путник не појави на лету.

У случајевима када су промене на лету извршене од стране Ер Србије, када је промењен број вашег лета и ваша услуга није испоручена, са жаљењем вас молимо да нас контактирате путем следећег линка, како бисте остварили повраћај новца. Молимо вас да сачувате оригинални ЕМД као валидни доказ куповине на који се можете позвати у оваквим ситуацијама. Важећи доказ о куповини је само ЕМД (Electronic Miscellaneous Document). Уплатница није ваљани доказ куповине, што се такође односи на случајеве када се мења број лета.

Било које рекламације и/или захтеви за надокнаду који се односе на претходно наручивање хране, не могу се обрадити на аеродрому или на нашем лету. Потребно је да директно контактирате представнике Ер Србије преко линка. Молимо чувајте оригинални ЕМД као ваљани доказ куповине на који се можете позвати у оваквим ситуацијама. Важећи доказ о куповини је само ЕМД (Electronic Miscellaneous Document). Уплатница није ваљани доказ куповине.

Ер Србија ће одбити све захтеве за компензацију ако буду поднесени више од 30 дана након датума лета.

Услови куповине који се односе на претходну куповину хране независни су од услова за повраћај карте.

Ер Србија задржава право да измени Услове куповине који регулишу претходно наручивање прехрамбених производа на својим летовима у било ком тренутку без претходног обавештења и/или навођења неког разлога. Путници који су већ купили услугу у време измене и допуне Услова куповине, подлежу Условима које су прихватили приликом куповине услуге, осим ако су били правовремено обавештени и прихватили измене и допуне.

Ер Србија ће објавити све измене Услова куповине у писаној форми на airserbia.com

Овај веб сајт користи "колачиће" како би се обезбедило боље корисничко искуство, персонализација садржаја и огласа, као и интеграција друштвених медија и анализа саобраћаја на интернету. С тим у вези, могућ је пренос информација о вашој употреби веб сајта нашим партнерима ради омогућавања комуникације и рекламирања прилагођеног вашим преференцијама. Нашу политику заштите приватности можете погледати овде, а политику “колачића” овде.
Кликом на „Слажем се“ пристајете на постављање ових колачиц́а. Кликните на дугме „Промени подешавања колачиц́а“ да бисте променили поставке.
За више информација о колачиц́има прочитајте Политику колачића Ер Србије.