Опције за пријаву на лет

Пријавите се на лет преко интернета са свог рачунара, таблета или паметног телефона и уштедите време које бисте провели чекајући у реду на аеродрому.

Пријава путем интернета Честа питања у вези пријаве на лет путем интернета Пријава на аеродрому

Уз online check in доћи ћете до карте за укрцавање у само пар корака - карта за укрцавање вам може бити послата на мејл као мобилна карта или је можете одштампати.

Такође, можете сами одредити своје искуство током лета додавањем других опција својој резервацији.

Пријава на лет преко интернета на располагању је 36 сати пре одлазећег лета.

Online check in Доступно за летове из Београда, Амстердама, Брисела, Бања Луке, Бејрута, Букурешта, Дизелдорфа, Ларнаке, Лондона, Прага, Москве, Атине, Беча, Рима, Милана, Франкфурта, Софије, Венеције, Штутгарта, Тел Авива, Загреба, Солуна, Хамбурга и Париза.

Ако путујете само са ручним пртљагом, упутите се право ка пасошкој и безбедносној контроли када стигнете на аеродром.

Путници који намеравају да предају свој пртљаг треба то да учине одмах при доласку на аеродроме на шалтерима за брзу предају пртљага (drop off).

Шта треба да знате ако се пријављујете на лет путем интернета

 • 36 сати пре полетања почиње пријава за лет.
 • 1 сат пре полетања завршава се пријава за лет.
 • Пошаљите копију своје карте за укрцавање на мејл или је одштампајте када обавите online check in.
 • 45 минута пре полетања/ 1 сат пре полетања ако путујете до Њујорка, завршава се пријава за лет.
 • 20 минута пре полетања/ 40 минута пре полетања ако путујете до Њујорка, затвара се излаз за укрцавање

Пријава на код шер летове

Авио-компанија која обавља код шер лет утврђује прописе у вези са пријављивањем и они могу бити различити од наших прописа. Саветујемо да се на време информишете о прописима авио-компаније која обавља лет.
Партнерске авио-компаније и њихови прописи →

Доступност

Када се најраније могу пријавити на лет путем интернета?

На лет се можете пријавити најраније 36 сати пре полетања.

Када се најкасније могу пријавити на лет путем интернета?

На лет се можете пријавити најкасније 1 сат пре полетања, наког чега ћете морати да се пријавите на шалтеру.

На које летове се могу пријавити путем интернета?

Пријава путем интернета предвиђена је за летове који полећу из: Београда, Амстердама, Атине, Бања Луке, Бејрута, Букурешта, Брисела, Дизелдорфа, Франкфурта, Ларнаке, Лондона, Милана, Москве, Париза, Прага, Рима, Софије, Венеције, Штутгарта, Тел Авива, Загреба, Солуна, Беча и Хамбурга.

Виза/ путна документа

Покушавам да се пријавим на лет путем интернета, али апликација ми тражи визу иако она није обавезна с обзиром на моје држављанство и дестинацију.

Нажалост, апликација понекад реагује на тај начин и тренутно се трудимо да тај проблем решимо. Молимо вас да се за пријаву на лет обратите службенику на одговарајућем аеродромском шалтеру.

Покушавам да се пријавим на лет путем интернета, али апликација ми тражи пасош иако, с обзиром на моје држављанство и дестинацију, имам право да путујем са личном картом или другом личном исправом.

Нажалост, апликација понекад реагује на тај начин и тренутно се трудимо да тај проблем решимо. Молимо вас да се за пријаву на лет обратите службенику на одговарајућем аеродромском шалтеру.

Систем ми тражи да унесем податке из визе за Србију, иако нисам у обавези да имам визу када путујем у Србију, због тога не могу да обавим пријаву на лет.

Систем добија податке о обавези поседовања визе засноване на вашем држављанству од надлежне међународне институције. У одређеним случајевима, иако нисте у обавези да имате визу за улазак у Србију (нпр. носилац индијског пасоша који има америчку визу и стога није дужан да има визу за Србију), мораћете за пријаву на лет да се обратите службенику на аеродрому.

Резервација седишта

Да ли током пријаве на лет путем интернета могу да изаберем седиште у авиону?

Могућ је одабир седишта приликом пријаве на лет путем интернета. У зависности од ваше тарифе, избор седишта ће или бити бесплатан или доступан уз доплату. За више информација о ценама седишта кликните овде. У случају да не одаберете седиште које желите, наша Online Check In платформа ће вам аутоматски доделити седиште. Такође можете изабрати седиште преко једног од наших канала: Моја резервација (само за резервације преко нашег сајта), преко нашег путног агента, Ер Србија контакт центра и било које Ер Србија пословнице.

Не свиђа ми се седиште које ми је додељено путем Web Check-In апликације. Како могу да га променим?

Додељена седишта не могу се мењати ни путем Web Check-In апликације ни од стране наших агената продаје у Контакт центру/ пословницама. Молимо вас да имате на уму да нећете моћи да промените додељено седиште ни на пункту за остављање пртљага. Уколико желите да резервишете одређено седиште у авиону, молимо вас да то учините најкасније 48 сати пре полетања.

Члан сам Etihad Guest програма и на основу свог статуса имам право да изаберем седиште бесплатно. Не могу то да учиним.

Нажалост, наша Web Check-In апликација не препознаје ваш Frequent Flyer члански статус. Стога нећете бити у могућности да изаберете седиште бесплатно. Уколико желите да искористите своје право на бесплатан избор седишта следећи пут када будете путовали са нама, молимо вас да седиште изаберете пре отварања Web Check-In-а тако што ћете се обратити нашем Контакт центру или пословници. Ово нећете моћи да урадите сами на airserbia.com, коришћењем опције "Моја резервација".

Додатни пртљаг

Да ли током пријаве на лет путем интернета могу да докупим додатни предати пртљаг?

Од септембра 2018. године, омогућена је куповина додатног предатог пртљага приликом пријаве на лет путем интернета. Можете докупити највише 5 комада додатног пртљага по путнику.

Због чега да докупим додатни предати пртљаг током пријаве на лет путем интернета, а не када стигнем на аеродром?

Куповина додатног пртљага приликом пријаве на лет путем интернета је васа последња шанса да додатан пртљаг доплатите по нижим ценама у односу на оне на аеродрому. На аеродрому важи засебан ценовник по коме је додатни пртлаг углавном скупљи него када се купи унапред.

Приликом пријаве на лет путем интернета нигде не пише која је дозвољена количина бесплатног додатног пртљага за тарифу коју сам купио?

Информација о дозвољеној количини бесплатног предатог пртљага која важи за тарифу коју сте купили је доступна током пријаве на лет путем интернета и то на страници "Персонализуј свој лет", у оквиру секције "Додатни пртљаг". Уколико тарифа коју сте платили укључује бесплатни предати пртљаг, поред вашег имена ће стајати следећи натпис: "Yоу qуалифy фор XX фрее баггаге(с)". Уколико тарифа коју сте купили не укључује бесплатни предати пртљаг, поред вашег имена неће бити никаквог натписа или ознаке.

Докупио сам торбу унапред али се ово нигде не види приликом пријаве на лет путем интернета?

Информација о укупној дозвољеној количини предатог пртљага која важи за тарифу коју сте купили је доступна током пријаве на лет путем интернета и то на страници "Персонализуј свој лет", у оквиру секције "Додатни пртљаг". Међутим, уколико сте пре пријаве на лет путем интернета купили додатни предати пртљаг – информација о дозвољеној количини предатог пртљага неће бити ажурна (без обзира да ли путујете са тарифом која укључује бесплатан предати пртљаг или не). Такође, куповина додатних комада пртљага биће онемогућена током онлајн пријаве на лет. Ер Србија, у сарадњи са техн. провајдером, ради на томе да се исправи ова грешку у приказу информација. Будите уверени да је трансакција којом сте докупили додатни пртљаг пре пријаве на лет путем интернета забележена у нашим система. Из предострожности, саветујемо да у оваквим случајевима ипак проверите стање позивањем нашег Контакт центра или вашег туристичког агента. Извињавамо се уколико дође до одређених непријатности.

Торба коју сам планирао да понесем на пут је тежа од дозвољеног. Како да регулишем ово током пријаве на лет путем интернета?

Прекорачење тежине предатог пртљага који планирате да понесете са собом на пут нажалост није могуће регулисати и наплатити приликом пријаве на лет путем интернета. Овакве трансакције се могу извршити искључиво на аеродрому. Путем пријаве на лет путем интернета можете само докупити додатан комад предатог пртљага.

Које опције су ми на располагању уколико ми је потребно да докупим предати пртљаг приликом пријаве на лет путем интернета?

На страници "Персонализуј свој лет", у оквиру секције "Додатни пртљаг" можете докупити стандардни или XL комад предатог пртљага који се међусобно разликују у дозвољеној тежини као и димензијама.

Карта за укрцавање

Добио(ла) сам потврду да сам се успешно пријавио(ла) на лет, али нисам добио(ла) карту за укрцавање.

Уколико сте добили обавештење, након успешно обављене пријаве на лет на одговарајућој страници, да све трансакције са кредитном картицом морате потврдити тиме што ћете картицу показати службенику на аеродрому или ће вам укрцавање бити ускраћено, нећете добити карту за укрцавање. Потребно је да понесете картицу или фотокопију картице која ја коришћена за куповину авио-карте са собом и покажете је службенику на аеродрому који ће вам затим издати карту за укрцавање.

Да ли морам од одштампам карту за укрцавање ако сам се пријавио(ла) на лет путем интернета?

Не, ако сте се успешно пријавили на лет путем интернета нема потребе за штампањем карте за укрцавање. За укрцавање у авион можете користити електронску верзију на вашем имејлу или мобилном телефону (укључујући Apple Wallet).

Остало

Када унесем детаље своје резервације на почетној страници, систем пријављује грешку и не могу да наставим поступак.

Наводимо неколико могућих решења:

 • Уколико је у моменту када покушавате да се пријавите до поласка Вашег лета остало више од 36 сати, нећете моћи да се пријавите.
 • Уколико је у моменту када покушавате да се пријавите до поласка Вашег лета остало мање од једног сата, нећете моћи да се пријавите. Пријаву за лет морате обавити на шалтеру. Молимо Вас имајте на уму да се шалтери за пријаву на лет на аеродрому затварају 45 минута пре полетања / 60 минута пре полетања за директне летове за Њујорк.
 • Молимо проверите да ли сте унели тачне детаље о резервацији. Систем ће прихватити само шестоцифрени број под ознаком PNR/Booking Reference/Record Locator или електронски број карте који почиње цифрама 115. Оба броја су наведена на Вашој карти.
 • Уколико електронски број карте за лет на који покушавате да се пријавите не почиње цифрама 115, нећете моћи да се пријавите на лет путем интернета.
 • Нећете моћи да се пријавите не лет путем интернета ни уколико Ваша резервација садржи захтев за посебним услугама, укључујући између осталог: непраћено дете, носила, инвалидска колица, кисеоник. Молимо Вас обратите се нашем Контакт центру за детаљније објашњење.
 • Пријава путем интернета предвиђена је за летове који полећу из: Београда, Амстердама, Атине, Бања Луке, Бејрута, Букурешта, Брисела, Дизелдорфа, Франкфурта, Ларнаке, Лондона, Милана, Москве, Париза, Прага, Рима, Софије, Венеције, Штутгарта, Тел Авива, Загреба, Солуна, Беча и Хамбурга.
 • Уколико се Ваша конекција не приказује на страници итинерера, нећете моћи да извршите пријаву на лет за тај сегмент. Можете се пријавити на лет путем интернета само за оне делове пута који су приказани на страници итинерера.

Не могу да обавим пријаву на лет за моју конекцију.

Уколико лет који је ваша конекција за даље путовање није приказан на страници за итинерер, нећете моћи да обавите пријаву на лет за тај сегмент. Можете да се пријавите на лет путем интернета само за оне делове путовања који су приказани на страници за итинерер.

Носим са собом материје које се налазе на списку опасних материја и не могу да обавим поступак пријаве на лет путем интернета.

Према нашим прописима, не смете ући у авион уколико са собом носите било коју од материја наведених на поменутом списку. Уколико желите да се пријавите на лет и да уђете у авион мораћете да путујете без поменутих материја.

Наши шалтери за пријаву на лет су вам на располагању у Београду и на свим дестинацијама Ер Србије. Када стигнете на аеродром прво што треба да урадите јесте да се пријавите за лет, предате пртљаг и добијете карту за укрцавање.

Додатно, можете се бесплатно пријавити на лет путем интернета на свом компјутеру, таблету или паметном телефону. Подсећамо да је пријава на лет путем интернета доступна 36 сати пре полетања.

Шта треба да знате ако се пријављујете на лет на аеродрому:

 • 2 сата пре полетања/ 3,5 сата пре полетања ако путујете до Њујорка, почиње пријава за лет.
 • 45 минута пре полетања/ 1 сат пре полетања ако путујете до Њујорка, завршава се пријава за лет.
 • 20 минута пре полетања/ 40 минута пре полетања ако путујете до Њујорка, затвара се излаз за укрцавање.

Ценовник за Branded Fares (нове тарифе)

Check in опција Economy LIGHT Economy STANDARD Economy COMFORT Business ALL INCLUSIVE
Пријава за лет на аеродрому 10 EUR бесплатно бесплатно бесплатно
Пријава за лет путем интернета бесплатно бесплатно бесплатно бесплатно

Ценовник

Check in опција T,E U,V L,Q,M,K H,B,Y
Пријава за лет на аеродрому 10 EUR 10 EUR бесплатно бесплатно
Пријава за лет путем интернета бесплатно бесплатно бесплатно бесплатно

Аеродроми на којима неће бити наплаћена услуга пријаве за лет на аеродромском шалтеру:

Абу Даби (AUH), Амстердам (AMS), Атина (ATH), Бања Лука (BNX), Бејрут (BEY), Берлин (TXL), Брисел (BRU), Букурешт (OTP), Копенхаген (CPH), Дубровник (DBV), Диселдорф (DUS), Франкфурт (FRA), Хамбург (HAM), Ларнака (LCA), Љубљана (LJU), Лондон (LHR), Малта (MLA), Милано (MXP), Москва (SVO), Њујорк (JFK), Охрид (OHD), Париз (CDG), Подгорица (TGD), Праг (PRG), Пула (PUY), Рим (FCO), Санкт Петербург (LED), Сарајево (SJJ), Скопље (SKP), Софија (SOF), Сплит (SPU), Стокхолм (ARN), Штутгарт (STR), Тел Авив (TLV), Солун (SKG), Тирана (TIA), Тиват (TIV), Венеција (VCE), Беч (VIE), Загреб (ZAG), Цирих (ZRH).

Ко још не плаћа услугу пријаве за лет на аеродромском шалтеру?

 • Путници Бизнис класе.
 • Путници који су се већ пријавили путем интернета.
 • Путници чланови Air Serbia Etihad Guest програма за лојалне путнике Platinum, Gold и Silver статуса, као и путници чланови програма за лојалне путнике Etihad Guest Platinum, Gold, Silver, Exclusive, Alitalia Ulisse, Freccia Alata, Freccia Alata Plus и Freccia Alata Plus Per Sempre, Jet Privilege Platinum, Gold и Jet Privilege.
 • Путници са умањеном способношћу у кретању и резервисаном медицинском помоћи - WCHR, WCHS, WCHC, BLND, DEAF, STCR, LEGL, LEGR, LEGB, MEDA.
 • Путници на чартер летовима.
 • Путници који путују у оквиру групне резервације - уколико су седишта резервисана унапред.
 • Непраћена деца (UM).
 • Путници који путују са бебама (0-24 месеци) - бебе су изузете од наплате, док одрасла особа на резервацији није.
 • Путници са унапред одобреним VIP статусом који је јасно назначен на самој резевацији.

Пријава на код-шер летове

Авио-компанија која обавља код шер лет утврђује прописе у вези са пријављивањем и они могу бити различити од наших прописа. Саветујемо да се на време информишете о прописима авио-компаније која обавља лет.
Партнерске авио-компаније и њихови прописи →

Овај веб сајт користи "колачиће" како би се обезбедило боље корисничко искуство, персонализација садржаја и огласа, као и интеграција друштвених медија и анализа саобраћаја на интернету. С тим у вези, могућ је пренос информација о вашој употреби веб сајта нашим партнерима ради омогућавања комуникације и рекламирања прилагођеног вашим преференцијама. Нашу политику заштите приватности можете погледати овде, а политику “колачића” овде.
Кликом на „Слажем се“ пристајете на постављање ових колачиц́а. Кликните на дугме „Промени подешавања колачиц́а“ да бисте променили поставке.
За више информација о колачиц́има прочитајте Политику колачића Ер Србије.