Резервација додатног седишта - Extra Seat

Уколико желите већи комфор током лета или више простора само за себе, имате могућност резервације додатног седишта.

Резервација додатног седишта Услови коришћења Extra Seat 3 Extra Seat за/из Њујорка

Додатно седиште – Extra seat, можете резервисати у Ер Србија пословницама или путем Контакт центра:

  • Приликом куповине карте
  • Придодати након што је карта купљена

Цена услуге зависи од тренутно расположиве тарифе. Услуга је доступна само уколико има слободних места на лету. Сва седишта у економској класи сертификована су само за седење. За више информација молимо да позовете Ер Србија Контакт центар или посетитие најближу Ер Србија пословницу.

Додатна 3 седишта можете резервисати приликом пријаве на лет за/из Њујорка:

Услуга је доступна за куповину само на Ер Србија шалтерима током пријаве на лет на београдском аеродрому "Никола Тесла" и аеродорму Џон Ф. Kенеди (JFK) само на директном лету из Београда ка Њујорку и обрнуто. Услуга је доступна искључиво уколико има слободних места на лету. Посебно истичемо понуду која вам пружа могућности да докупите 3 додатна седишта по цени од ЕУР 200 (у УСД противредности). За више информација о услузи, молимо да прочитате Услове коришћења.

Услови коришћења

Ер Србија својим путницима нуди могућност да докупе додатно седиште. Услови коришћења услуге резервације додатног седишта ( у даљем тексту Extra Seat) наведени су овде.

Сматра се да је сваки путник који резервише Ер Србија Extra Seat услугу прочитао, разумео и прихватио Услове.

Расположивост

Ер Србија је у могућности да понуди услугу Extra Seat путницима Ер Србија на лету, где је Ер Србија маркетинг и оперативни превозилац, који имају карте издате на ЈУ документу (карте које почињу са бројем 115).

Ер Србија није у могућности да понуди услугу Extra Seat путницима Ер Србија на Ер Србија оперативном који имају карте издате од стране других авио-компанија (карте које почињу било којим другим бројем осим 115) и путницима на Ер Србија маркетинг летовима којима саобраћају друге авио-компаније (кодшер) а који имају карте издате на ЈУ документу (карте које почињу са бројем 115).

Број додатних седишта која су на располагању путницима за додатну куповину је ограничен и зависи од расположивости, коју одређује авио-компаније.

Ер Србија не гарантује и не обавезује да ће у случају других доступних и слободних седишта на лету ограничити/забранити другим путницима у економској класи да их заузму у циљу боље удобности.

Ер Србија задржава право да ограничи употребу услуге у било ком тренутку из оперативних, безбедносних или других комерцијалних разлога.

Куповина услуге

Додатно седиште – Extra Seat, могуће је резервисати приликом резервације самог лета као и придодати након што је купљена електронска карта. Услуга се искључиво може резервисати у Ер Србија пословницама или путем Ер Србија Контакт центра.

Услуга није доступна за онлајн куповину.

Цена Extra Seat услуге је заснована на тарифи која је у том тренутку расположива, аеродромске таксе се не наплаћују.

У случају да се резервација услуге врши након издавања карте, уколико није доступна иста тарифа као у карти, биће додатно наплаћена и разлика у тарифи.

Коришћење услуге

Путници не зарађују Etihad Guest миље куповином и/или употребом ове услуге. Куповином ове услуге, путник је дужан да следи сва безбедносна упутства и прописе који се примењују на све путнике економске класе, без обзира на то да ли су купили ову услугу или не. Ер Србија не преузима никакву одговорност у случају да путник није поштовао упутства и/или савете дате или сигнализоване од стране особља Ер Србија, усмено или путем наменских инструмената (нпр. знак за везивање сигурносног појаса на инструмент табли, обавештења посаде на лету, сигнали на ИФЕ екранима итд.).

Препоручује се да сви путници који купе услугу понесу доказ о куповини (у било ком облику - електронском или штампаном) како би могли да користе услугу. Важећи доказ о куповини је електронска карта, док потврда трансакције уплате није ваљани доказ куповине.

Рекламације и рефундација

Услови повраћаја новца за услугу Extra Seat зависиће од услова тарифе која је назначена у електронској карти.

Услуга је непреносива и мора се искористити за одређени лет. Ниједан други путник не може користити услугу осим путника на чије је име услуга повезана у време куповине услуге.

Повраћај новца се не може прихватити ако се путник који је купио услугу предомисли пре него што добије услугу или ако из било којих разлога одбије да користи услугу током лету.

Ер Србија не може рефундирати плаћену услугу у случају да је обављен прелазак на вишу класу превоза до кога је је дошло не вољом путника.

Ако је компанија Ер Србија приморана да откаже лет услед оперативних, безбедносних или било ког другог разлога и/или вас преусмери на лет којим не саобраћа Ер Србија, накнада за услугу ће бити рефундирана.

Све жалбе и/или захтеви за надокнаду у смислу услуге Extra Seat не могу се обрадити на нашем лету или након слетања на аеродром. Молимо Вас да се обратите Ер Србија преставнику за односе са путницима директно путем обрасца. Ер Србија ће одбити све захтеве за надокнаду који се поднесу више од месец дана након датума лета. Молимо да сачувате електронску карту која је издата приликом куповине услуге Extra Seat, као доказ о куповини саме услуге на шта бисте се позвали у таквим случајевима.

Ер Србија задржава право да измени услове и одредбе услуге Ер Србија Extra Seat у било ком тренутку без претходног обавештења и/или навођења разлога. Ер Србија се обавезује да ће све измене Услова и одредби објавити на аирсербиа.цом у писаној форми.

3 Extra Seat за/из Њујорка - Услови коришћења

Ер Србија услуга "3 Extra Seat" односи се на резервисање спојена 4 седишта на летовима Ер Србија код А330 типа авиона, како би се обезбедила врхунска удобност у економској класи.

Сматра се да је сваки путник који купује услугу "3 Extra Seat" прочитао, разумео и прихватио услове дефинисане у наставку.

Расположивост

Ер Србија је у могућности да понуди услугу "3 Extra Seat" путницима Ер Србија на лету, где је Ер Србија маркетинг и оперативни превозилац који саобраћа од Београда (BEG) до Њујорка (JFK) и обрнуто, а који имају карте издате на JU документу (карте које почињу са бројем 115).

Ер Србија није у могућности да понуди услугу "3 Extra Seat" путницима Ер Србија на Ер Србија оперативном лету који саобраћа од Београда (BEG) до Њујорка (JFK) и обрнуто, а који имају карте издате од стране других авио-компанија (карте које почињу било којим другим бројем осим 115) и путницима на Ер Србија маркетинг летовима којима саобраћају друге авио-компаније (кодшер) а који имају карте издате на JU документу (карте које почињу са бројем 115).

Услуга "3 Extra Seat" зависи од расположивости. Број четвороседа која се могу резервисати за путника уз додатну накнаду, је ограничен и одређен од стране авио-компаније на основу оперативних и сигурносних критеријума.

Локација (тј. број реда) четвороседа која се резервишу за путника као део услуге "3 Extra Seat" је фиксна и строго унапред одређена од стране авио-компаније. Не може се изабрати или променити на захтев путника (током пријаве на лет или на лету).

Ер Србија не гарантује и не обавезује да ће у случају других доступних и слободних четвороседа на лету ограничити/забранити другим путницима у економској класи да их заузму у циљу боље удобности.

Ер Србија задржава право да ограничи употребу услуге у било ком тренутку из оперативних, безбедносних или других комерцијалних разлога.

Куповина услуге

Услуга "3 Extra Seat" може се купити на Ер Србија шалтерима за пријаву на лет на аеродрому у Београду (плаћање се врши искључиво кредитном картицом) или у Ер Србија пословници на београдском аеродрому (плаћање се врши кредитном картицом или готовином), као и у Њујорку на Ер Србија шалтеру за пријаву на лет и шалтеру за продају карата (плаћање се врши кредитном картицом или готовином). Уколико је услуга доступна, иста се може купити само пре него што се заврши процедура пријаве на лет.

Ер Србија не дозвољава резервисање услуге унапред. Услуга се продаје са принципом првенства, односно услуга ће бити продата оном путнику који први услугу затражи.

Услугу могу купити само одрасли путници (путници старији од 18 година) и наплаћује се по путнику и по лету. Одрасли путници који путују са бебама и/или децом, малолетна лица без пратње и путници којима је потребна посебну помоћ немају право на куповину и/или употребу ове услуге из безбедносних разлога.

Коришћење услуге

Путници не зарађују Etihad Guest миље куповином и/или употребом ове услуге.

Услуга "3 Extra Seat" се не односи на претварање четвороседа у кревет. Сва седишта у економској класи сертификована су само за седење. Куповином ове услуге, путник је дужан да следи иста безбедносна упутства и прописе који се примењују на остале путнике економске класе, без обзира на то да ли су купили ову услугу или не. Ер Србија не преузима никакву одговорност у случају да путник није поштовао упутства и/или савете дате или сигнализоване од стране особља Ер Србија, усмено или путем наменских инструмената (нпр. знак за везивање сигурносног појаса на инструмент табли, обавештења посаде на лету, сигнали на ИФЕ екранима итд.).

Препоручује се да сви путници који купе услугу понесу доказ о куповини (у било ком облику - електронском или штампаном) како би могли да користе услугу. Важећи доказ о куповини је електронски документ - EMD (Electronic Miscellaneous Document), док потврда трансакције уплате није ваљани доказ куповине.

Рекламације и рефундација

Услови повраћаја новца за услугу "3 Extra Seat" су независни су од услова рефундације карата.

Услуга је неповратна и непреносива и мора се искористити за одређени лет. Ниједан други путник не може користити услугу осим путника на чије је име услуга повезана у време куповине услуге.

Повраћај новца се не може прихватити ако се путник који је купио услугу предомисли пре него што добије услугу или ако из било којих разлога одбије да користи услугу током лету.

Ер Србија не може рефундирати плаћену услугу у случају да је обављен прелазак на вишу класу превоза до кога је је дошло не вољом путника.

Ако је компанија Ер Србија приморана да откаже лет услед оперативних, безбедносних или било ког другог разлога и/или вас преусмери на лет којим не саобраћа Ер Србија, накнада за услугу ће бити рефундирана.

Све жалбе и/или захтеви за надокнаду у смислу услуге "3 Extra Seat" не могу се обрадити на нашем лету или након слетања на аеродром. Молимо Вас да се обратите Ер Србија преставнику за односе са путницима директно путем обрасца. Ер Србија ће одбити све захтеве за надокнаду који се поднесу више од месец дана након датума лета. Молимо чувајте оригинални EMD као доказ о куповини услуге на шта бисте се позвали у таквим случајевима.

Ер Србија задржава право да измени услове и одредбе услуге Ер Србија "3 Extra Seat" у било ком тренутку без претходног обавештења и/или навођења разлога. Ер Србија се обавезује да ће све измене Услова и одредби објавити на airserbia.com у писаној форми.

Овај веб сајт користи "колачиће" како би се обезбедило боље корисничко искуство, персонализација садржаја и огласа, као и интеграција друштвених медија и анализа саобраћаја на интернету. С тим у вези, могућ је пренос информација о вашој употреби веб сајта нашим партнерима ради омогућавања комуникације и рекламирања прилагођеног вашим преференцијама. Нашу политику заштите приватности можете погледати овде, а политику “колачића” овде.
Кликом на „Слажем се“ пристајете на постављање ових колачиц́а. Кликните на дугме „Промени подешавања колачиц́а“ да бисте променили поставке.
За више информација о колачиц́има прочитајте Политику колачића Ер Србије.