Дочек и асистенција на аеродрому (Meet & Assist)

Наша услуга "Дочек и асистенција на аеродрому" је идеална за све који ретко путују авионом, старије особе, особе које не познају страни језик или им је неопходна услуга нашег љубазног особља на аеродрому.

Meet&Assist Услови куповине

Наш представник ће се постарати да све процедуре на аеродрому, долазак, транзит или одлазак буду исто толико пријатни колико и сам лет.

Дочек и асистенција подразумева услуге пратиоца који је уз вас на аеродрому и помаже вам са формалностима у вези са пријавом на лет или са процедурама после слетања.

Ова услуга је могућа само на одређеним аеродромима, а цене се разликују у зависности од лета, од тога да ли вам је асистенција потребна у доласку или одласку, као и од тога да ли ваше путовање укључује више заустављања.

За детаљне информације о ценама неопходно је да попуните формулар. Уколико се дестинација вашег путовања не налази у формулару, то значи да услуга није доступна на том путовању.

Како да резервишете

Услугу Meet & Assist можете купити* до 48 сати пре полетања:

  • у време резервисања лета,
  • путем Моје резервације или
  • тако што ћете позвати наш Контакт Центар, посетити неку од наших пословница, или се обратити вашем туристичком агенту.

Услови коришћења

Ер Србија нуди својим путницима могућност да резервишу услугу пратиоца на одређеним аеродромима како би време које проведу на аеродрому прошло пријатно и без напора. Услови коришћења услуге Meet & Assist наведени су овде.

Сматра се да је сваки корисник који је резевисао услугу Meet & Assist прочитао, разумео и прихватио услове истакнуте у наставку.

Расположивост

Ер Србија нуди услугу Meet & Assist свим путницима Ер Србије (онима који путују летовима које обавља Ер Србија и који имају карте са JU кôдом (карте које почињу бројем 115), под условом да путовање путника почиње летом који обавља Ер Србија.

Ер Србија није у могућности да понуди ову услугу путницима који путују летовима које обавља Ер Србија, али имају карте са кôдом друге авио-компаније (карте које не почињу бројем 115), нити путницима који путују Ер Србија летовима које обавља друга авио-компанија, а имају карте са JU кôдом (карте које почињу бројем 115).

Број услуга Meet & Assist по лету је ограничен. Ер Србија задржава право да ограничи број и контролише динамику продаје ове услуге по дану, по лету, по продајном каналу или по основу других критеријума. Ер Србија задржава право да аутоматски обустави продају ове услуге уколико је достигнут постављени лимит.

О услузи

Услуга Meet & Assist намењена је путницима којима је потребна асистенција због старосне доби, језичке баријере, немогућности да се снађу на местима доласка или трансфера или из других разлога. Услуга Meet & Assist не укључује нити представља услугу праћења путника са смањеном покретљивошћу (PRM), беба (INF), непраћене деце (UMNR), депортованих путника (DEPU/DEPA) и путника којима је забрањен улазак у одређену земљу (INAD).

Услуга Meet & Assist углавном укључујује дочек, пратњу, помоћ приликом обављања формалности на аеродрому (нпр. бржи пролаз, предност приликом безбедносне провере итд.) Ношење пртљага и услуге превођења обично нису обухваћене услугом Meet & Assist.

Ако или када је пратња део услуге која се пружа, Ер Србија не гарантује да ће један запослени моћи искључиво да прати једног путника. Један запослени ће вероватно пратити више путника. Услуга ће се у овом смислу разликовати од аеродрома до аеродрома и зависиће од компаније која пружа услуге прихвата и отпреме, односно поменуте услуге.

Куповина услуге

Услуга се може резервисати и платити искључиво у моменту тражења, у супротном Ер Србија не може гарантовати њену реализацију.

Из оперативних разлога, услуга се може поручити искључиво до 48 сати пре поласка. Захтеви постављени у року краћем од 48 сати пре поласка биће аутоматски одбачени од стране Ер Србије.

Услуга Meet & Assist може се поручити путем једног од следећих канала: airserbia.com, Контакт центар, било које од продајних места Ер Србије и у некој од одабраних туристичких агенција.

Услуга Meet & Assist наплаћује се по путнику.

У случају породице или групе која путује заједно, сапутници путника који је платио ову услугу неће имати право на бесплатну услугу (услуга се наплаћује сваком путнику понаособ).

Деца (2 - 12 година) плаћају исту цену као и одрасли путници. Бебе које путују са одраслима су изузете од плаћања ове услуге, под условом да су сви одрасли који путују на истој резервацији као и беба платили услугу.

Коришћење услуге

Куповином, односно коришћењем ове услуге путници не стичу Etihad Guest миље.

Услуга Meet & Assist пружа се и на почетку и на крају одређеног дела путовања, у зависности од итинерера путника.

Путницима који су се определили за ову услугу саветује се да понесу са собом доказ о плаћању (у било ком облику - електронском или штампаном). У случају грешке или пада система, Ер Србија ће тражити од путника да покажу валидан доказ о плаћању, у супротном услуга неће бити обезбеђена. Доказом о плаћању сматра се EMD (ваучер издат путнику као доказ да је платио услугу). Слип о извршеној трансакцији не сматра се валидним доказом о плаћању.

Када на одређеном аеродрому не постоји наменски пункт за састајање за услугу Meet & Assist, молимо путнике да се јаве директно на Ер Србија шалтер за пријаву на лет или на наменски шалтер 90 мин пре времена полетања или на шалтер за трансфер, јер се у супротном може десити да им услуга не буде обезбеђена.

Ер Србија не пружа директно услугу Meet & Assist, већ путем трећих лица, и у име Ер Србије. Ер Србија је искључиво одговорна за ваздушни саобраћај у складу са Монтреалском конвенцијом. Водите рачуна да се пружена услуга, као и ниво пружене услуге, могу значајно разликовати од аеродрома до аеродрома и да зависе од тога шта сваки пружалац услуге може да понуди, као и како су организовали и структурирали саму услугу. Међутим, у случају када путници верују да обећана услуга није испоручена, треба да директно контактирају представнике Ер Србије одговорне за комуникацију са путницима користећи следећи линк и поднесу писмени извештај прилажући ваљан доказ као образложење својих захтева ка Ер Србији. Ер Србија задржава право да анализира такве случајеве по сопственом нахођењу и од случаја до случаја.

Услуга није доступна на свим аеродромима и рутама на којима лети Ер Србија. Списак аеродрома на којима Ер Србија може да обезбеди услугу Meet & Assist почев од 23. априла 2017. дат је у наставку. Списак је у следећој форми - име града (шифра аеродрома у трословном коду): Амстердам (AMS), Атина (ATH), Париз (CDG), Дизелдорф (DUS), Рим (FCO), Лондон (LHR), Милано (MXP), Букурешт (OTP), Праг (PRG), Солун (SKG), Москва (SVO), Беч (VIE), Брисел (BRU), Софија (SOF), Тел Авив (TLV), Цирих (ZRH), Љубљана (LJU), Подгорица (TGD), Тиват (TIV), Ларнака (LCA), Малта (MLA), Санкт Петербург (LED), Пула (PUY), Копенхаген (CPH), Ница (NCE), Хелсинки (HEL), Барселона (BCN), Мадрид (MAD), Ријека (RJK), Задар (ZAD), Кијев (KBP), Стокхолм (ARN), Њујорк(JFK).

Услуга Meet & Assist се може пружити путницима на било ком делу њиховог путовања - у одласку, у доласку и/или у транзиту. Обезбеђена услуга се разликује у зависности од тога у ком делу путовања је пружена. Услуга није нужно обезбеђена током целог путовања и на свим аеродромима.

Рекламације и рефундација

Услови рефундације и рекламација који се односе на услугу Meet & Assist независни су од услова рефундације карата.

Услуга не подлеже рефундацији након куповине (чак ни у случају да путник откаже авио-карту).

Уколико Вас Ер Србија преусмери на лет који не обавља она, плаћена услуга Meet & Assist биће поништена и рефундирана.

У случају промене карте због преласка на вишу класу превоза, износ плаћен за услугу Meet & Assist може се искористити за плаћање преласка на вишу класу превоза (важи за све врсте преласка на вишу класу) или може бити рефундирана (за било коју врсту преласка на вишу класу превоза осим прелазак до кога не дође вољом путника).

У случају промене карте (у случају преласка на вишу тарифу или уколико путник промени датум путовања), услуга Meet & Assist преноси се на нови лет (уколико је у понуди за тај лет). У том случају путник може и поништити ову услугу и искористити је за плаћање нове карте.

У случају кашњења лета Ер Србије постоји могућност да услуга Meet & Assist не буде обезбеђена. У том случају, Ер Србија сноси пуну одговорност за непружену услугу и износ плаћен за њу ће у потпуности рефундирати.

Жалбе односно захтеви за надокнаду везани за услугу Meet & Assist не решавају се на аеродрому или у авиону.

Ер Србија не пружа услугу Meet & Assist непосредно већ посредством агената за пријем и отпрему који то чине у име компаније Ер Србија. Ер Србија сноси одговорност само за ваздушни превоз сходно одредбама Монтреалске конвенције. Имајте на уму да се сама услуга и њен квалитет могу разликовати од аеродрома до аеродрома у зависности од могућности и организације агента, као и садржаја услуге. Међутим, путнике који сматрају да нису добили услугу која им је обећана позивамо да се обрате Ер Србија представницима за односе са путницима и да поднесу писмену рекламацију, пропраћену одговарајућим доказима који потврђују њихове тврдње. Ер Србија задржава право да рекламације разматра по сопственом нахођењу и на појединачној основи.

Ер Србија ће одбити све захтеве за надокнаду примљене више од месец дана после датума лета. Задржите EMD као доказ о плаћању.

Ер Србија задржава право да искључиво по сопственом нахођењу обустави пружање ове услуге у било ком моменту, као и да одбије да исту прода одређеном путнику и да, уколико је услугу продала, исту откаже или је не пружи. Ер Србија не сноси одговорност за губитак или штету које купац претрпи услед поменутог одбијања, поништења или ускраћивања.

Ер Србија задржава право да измени Услове коришћења услуге Meet & Assist у било које доба без претходне најаве односно образложења. Путници подлежу оним Условима коришћења који су важили у моменту куповине услуге, осим ако су добили обавештење о изменама Услова коришћења и исте прихватили.

Ер Србија ће све измене Услова коришћења објављивати у писменој форми путем airserbia.com.

У току...

Цена по правцу

Овај веб сајт користи "колачиће" како би се обезбедило боље корисничко искуство, персонализација садржаја и огласа, као и интеграција друштвених медија и анализа саобраћаја на интернету. С тим у вези, могућ је пренос информација о вашој употреби веб сајта нашим партнерима ради омогућавања комуникације и рекламирања прилагођеног вашим преференцијама. Нашу политику заштите приватности можете погледати овде, а политику “колачића” овде.
Кликом на „Слажем се“ пристајете на постављање ових колачиц́а. Кликните на дугме „Промени подешавања колачиц́а“ да бисте променили поставке.
За више информација о колачиц́има прочитајте Политику колачића Ер Србије.