Начини плаћања на airserbia.com

Вашу карту за лет можете лако резервисати и платити на безбедан начин на нашем веб сајту. Одаберите методу плаћања која вам највише одговара, а ми ћемо се постарати за то да сви ваши подаци буду безбедни и заштићени.

Начини плаћања путем интернетаРезервиши сада, плати каснијеУслови коришћења услуге Резервиши сада, плати касније

Плаћајте следећим кредитним/ дебитним картицама:


Visa Card

MasterCard

Maestro

American Express

JCB Card1

Universal Air Travel Plan/UATP

Dina Card

Пре него што извршите куповину, проверите да ли имате довољно средстава.

Напредне сигурносне провере картица

Да би се постарао за безбедност ваших трансакција и личних података, сајт airserbia.com користи технологију која се зове SSL (Secure Socket Layer). То значи да су подаци које уносите приликом резервације шифрирани (криптовани) тако да само ми можемо да их разумемо.

Шифра Card Verification Value/Card Security Code (CVV/CSC) представља троцифрени или четвороцифрени број на позадини (MasterCard, Visa) или на предњем делу (American Express) картице који треба да унесете приликом процеса плаћања путем интернета.

3D Secure (MasterCard Secure, Verified by Visa) представља додатни ниво безбедности за трансакције путем интернета. У том случају је неопходно да корисници региструју своје кредитне картице за ту услугу, и да онда унесу нову сигурносну шифру да би извршили плаћање путем интернета. За више информација обратите се банци која вам је издала картицу.

Током процеса плаћања можемо вас замолити да покажете употребљену картицу или копију картице нашем особљу у пословницама Ер Србије или на шалтеру за пријаву на лет на аеродрому. Потребно је да број картице, име и презиме власника и датум важења, као и потпис власника картице буду видљиви. Након што извршимо неопходне провере, добићете своју карту за укрцавање, било путем пријаве за лет преко интернета или на шалтеру за пријаву за лет.

Валуте

Плаћања се увек врше у валути земље пребивалишта коју сте одабрали приликом посете airserbia.com.

Уколико користите картицу која није издата у Србији него у некој другој земљи

Напомињемо да је компанија Ер Србија са седиштем у Београду у Србији. Постоји могућност да банка која је издала вашу картицу наплаћује додатну накнаду за коришћење картице у страној земљи. За више информација обратите се банци која вам је издала картицу.

Уколико користите картицу издату у Србији

У складу са Законом о девизном пословању, резиденти Србије који користе картице2 које су издале српске банке могу да врше плаћања само у динарима (RSD). Било какав покушај да се изврши плаћање у било којој другој валути неће бити успешан.

Путницима који се налазе у иностранству и који желе да изврше резервацију картицом који је издала српска банка препоручују се следећи кораци:

 1. Очистите историју прегледања из интернет претраживача (кеш меморију).
 2. Идите на airserbia.com.
 3. Изаберите Србију као земљу пребивалишта.
 4. Извршите резервацију и платите у динарској валути.

У случају неуспелог покушаја плаћања у страној валути домаћом картицом (издатом у Србији):

 1. На страници за плаћање, потребно је да кликнете на линк у тексту поруке коју ћете добити и бићете аутоматски преусмерени на страницу за одабир летова са валутом плаћања подешеном на српски динар (RSD).
 2. Када поново одаберете жељену класу путовања, можете наставити са процесом куповине.
 3. Нећете морати поново да уносите личне податке.
 4. Уколико сте одабрали седиште или неку од додатних услуга, биће неопходно поново да их одаберете, као и да унесете податке за плаћање.

Напомене

 • 1Прихватају се за све резервације, осим за трансакције у динарској валути.
 • 2Важи за све (кредитне, девизне, дебитне) картице издате у Србији.

Потребно Вам је времена да размислите о куповини карте, али не желите да ризикујете промену тарифе коју сте одабрали? Сада можете да закључате тарифу до 24 часа уз опцију Резервиши сада, плати касније.

Једноставно изаберите ову опцију приликом резервисања лета на airserbia.com, на страници предвиђеној за плаћање карте. Услуга је предмет расположивости и зависи од комбинације доступних тарифа:

 • За редовну понуду закључајте тарифу до 24 часа уз накнаду од ЕУР 4.99 по путнику
 • За промотивне акције закључаjте тарифу до 12 часова уз накнаду од ЕУР 6.99 по путнику

Коначну куповину електронске карте, као и додатних услуга обавите путем опције Моја Резервација, уносом шифре резервације и презимена једног од путника.

Напомене

 • 1Деца од 0-2 године су изузетa од плаћања.
 • 2Услуга није рефундабилна.
 • 3Имена и презимена путника морају бити наведена у складу са путном исправом.

Услуга Резервиши сада, плати касније омогућава путницима да на одређени временски период, од 12 или 24 сата, у зависности од датума путовања и врсте тарифе, одабрану тарифу на www.airserbia.com сачувају уз накнаду пре коначне одлуке о куповини карте. Услови коришћења услуге Резервиши сада, плати касније наведени су овде.

Сматра се да је сваки путник који купује услугу Резервиши сада, плати касније прочитао, разумео и прихватио Услове.

Расположивост

Услуга Резервиши сада, плати касније је предмет расположивости. Доступна је само за резервације које се врше путем www.airserbia.com, на директним и оперативним летовима компаније Ер Србија. Уколико путовање садржи више дестинација и/или неког другог превозиоца, услуга неће бити доступна.

Предмет ове услуге су путовања која садрже само редовне или само промотивне тарифе. Уколико резервација садржи комбинацију промотивне и редовне тарифе, услуга неће бити доступна. Тарифе, као и услуга су предмет расположивости.

Редовне тарифе се могу сачувати до 24 сата уколико од тренутка резервације до лета има више од 7 дана. Ова услуга се примењује на редовне тарифе у економској класи са ознакама: Т, Е, U, V, L, Q, М, К, и у бизнис класи са ознакама: W, D.

Промотивне тарифе се могу сачувати до 12 сати уколико од тренутка резервације до лета има више од 2 дана. Ова услуга се примењује на промотивне тарифе у економској класи са ознакама: P, R, О, Z.

Куповина услуге

Уколико је услуга Резервиши сада, плати касније доступна, иста ће бити приказана за одабир током процеса резервације у делу који се односи на плаћање. Док се услуга не одабере, приказује се укупна цена карте (карата) за коју је потребно извршити плаћање. Ако се одабере услуга, иницијални износ се мења и приказује се само накнада коју је потребно доплатити како би се резервација сачувала за одређени временски период. Тиме ће бити сачувана резервација али неће бити издата електронска карта (карте), као ни сачуване додатне услуге које су претходно одабране (нпр. седиште, оброк, приоритетне услуге или слично). Плаћање се може извршити само валидном картицом.

По извршеном плаћању услуге Резервиши сада, плати касније, на мејл адресу која је наведена у резервацији биће прослеђена резервација вашег путовања и потврда о плаћеној услузи у виду електронског документа (EMD). У случају да плаћање услуге није успешно обављено, документ ће изостати и резервација неће бити сачувана. За евентуалну асистенцију можете позвати Контакт центар Ер Србије.

Услуга се плаћа по путнику. Деца од 0-2 године (инфанти) изузета су од плаћања ове услуге. Имена и презимена свих путника у резервацији морају бити валидна и у складу са путним исправама које се користе за дато путовање. Уношење фиктивних имена и презимена ради задржавања резервације није дозвољено. Ер Србија не сноси одговорност уколико су унета погрешна имена и/или презимена током резервације и по том основу издате карте.

Карта није преносива на друго лице. Измена имена и презимена путника на већ купљеној карти није дозвољена, већ може бити само предмет рефундације у складу са условима тарифе.

Резервација додатних услуга није могућа. Уколико сте одабрали неку од додатних услуга приликом резервације (седиште, оброк, приоритетну услугу или слично, а потом одлучили да задржите резервацију плаћањем услуге Резервиши сада, плати касније, додатне услуге неће бити сачуване и потребно их је поново додати у процесу када се приступи коначној куповини карте кроз опцију Моја Резервација.

Рекламације и рефундација

Ер Србија задржава право да измени Услове коришћења услуге Резервиши сада, плати касније у било које доба без претходне најаве односно образложења. Путници подлежу оним Условима коришћења који су важили у моменту куповине услуге, осим ако су добили обавештење о изменама Услова коришћења и исте прихватили.

Услови рефундације и рекламација који се односе на услугу Резервиши сада, плати касније независни су од услова рефундације карата.

Услуга не подлеже рефундацији након куповине. У случају да путник након купљене услуге одустане од коначне куповине карте или предвиђени временски период за реализацију куповине карте истекне, услуга се не рефундира.

Износ цене карте се не умањује за вредност плаћене услуге, нити је износ услуге укључен у коначну цену електронске карте.

У случају отказивања карте по било ком основу, услуга се не рефундира.

Коришћење услуге

Коначна куповина електронске карте, као и додатних услуга обавља се на airserbia.com путем опције Моја Резервација. Неопходно је унети шифру резервације и презиме једног од путника како би се довршила куповина. Након приступа резервацији може се наставити, најпре са одабиром додатних услуга, а потом плаћањем. По успешној наплати биће издата и прослеђена електронска карта /карте, као и електронски документи (EMD) повезани са евентуалном куповином додатних услуга.

Саветујемо да сачувате број електронског документа (EMD) који је плаћен за ову услугу како бисте у случају било каквих потешкоћа могли да се позовете на дати документ.

Ер Србија ће све измене Услова коришћења објављивати у писменој форми путем airserbia.com.

Овај веб сајт користи "колачиће" како би се обезбедило боље корисничко искуство, персонализација садржаја и огласа, као и интеграција друштвених медија и анализа саобраћаја на интернету. С тим у вези, могућ је пренос информација о вашој употреби веб сајта нашим партнерима ради омогућавања комуникације и рекламирања прилагођеног вашим преференцијама. Нашу политику заштите приватности можете погледати овде, а политику “колачића” овде.
Кликом на „Слажем се“ пристајете на постављање ових колачиц́а. Кликните на дугме „Промени подешавања колачиц́а“ да бисте променили поставке.
За више информација о колачиц́има прочитајте Политику колачића Ер Србије.