Првенство при укрцавању

Ако желите да се укрцате међу првима, искористите услугу Првенство при укрцавању.

Priority Boarding Услови куповине

Ова услуга вам омогућава да користите посебан прилаз приликом укрцавања на наше летове, тако да можете први да заузмете своје место и да своје путовање почнете на најопуштенији могући начин.

Како да резервишете

За свега 5 EUR по лету можете да користите посебан прилаз приликом укрцавања на наше летове.

Услуга је бесплатна за:

  • путнике који путују у Бизнис класи,
  • Air Serbia Etihad Guest Gold и Platinum чланове

Чланови програма лојалности треба да покажу своје чланске картице аеродромском особљу како би могли да добију ову услугу.

Услови коришћења

Ер Србија својим путницима нуди могућност приоритетног пролаза на излазу за укрцавање. Услови коришћења услуге првенства при укрцавању наведени су овде.

Сматра се да је сваки путник који резервише Ер Србија Priority Boarding услугу прочитао, разумео и прихватио Услове.

Расположивост

Ер Србија нуди услугу приоритетног укрцавања свим путницима Ер Србије (онима који путују летовима које обавља Ер Србија и који имају карте са JU кôдом (карте које почињу бројем 115), под условом да путовање путника почиње летом који обавља Ер Србија.

Ер Србија није у могућности да понуди ову услугу путницима који путују летовима које обавља Ер Србија, али имају карте са кôдом друге авио-компаније (карте које не почињу бројем 115), нити путницима који путују Ер Србија летовима које обавља друга авио-компанија а имају карте са JU кôдом (карте које почињу бројем 115).

Куповина услуге

Ер Србија не прихвата раније резервације за ову услугу. Услуга се може резервисати и платити искључиво у моменту тражења, у супротном Ер Србија не може гарантовати њену реализацију.

Услугу приоритетног укрцавања можете набавити преко airserbia.com, Контакт центра, у свим Ер Србија пословницама, код одређених туристичких агената, преко наше Web Check-In платформе, као и на свим шалтерима за пријаву на лет и услужним шалтерима широм наше мреже. Услугу можете купити најкасније 45 минута пре полетања (само на шалтеру за пријаву на лет на аеродрому).

Услуга приоритетног укрцавања наплаћује се по путнику. У случају породице или групе која путује заједно, сапутници путника који је платио ову услугу неће имати право на бесплатну услугу (услуга се наплаћује сваком путнику понаособ).

Цена услуге приоритетног укрцавања иста је за одрасле и за децу (од 2 до 12 година). Бебе које не заузимају седиште (до 2 године) изузете су од плаћања ове услуге, под условом да су сви одрасли који путују на истој резервацији као и беба платили услугу приоритетног укрцавања.

Услуга приоритетног укрцавања је бесплатна за Ер Србија путнике који путују бизнис класом, као и за носиоце Etihad Guest Gold, Platinum или Exclusive картица и њихових еквивалената у програмима Milemiglia и JetPrivilege (односно за носиоце картица Alitalia Freccia Alata, Alitalia Freccia Alata Plus, Alitalia Freccia Alata Plus Per Sempre, Jet Privilege Gold, и Jet Privilege Platinum).

Варијације у пружању услуге

Услуга приоритетног укрцавања доступна је на свим аеродромима које опслужује Ер Србија. Међутим, начин пружања услуге може варирати у зависности од аеродрома. Приоритетно укрцавање углавном подразумева обављање формалности везаних за укрцавање на посебном шалтеру. На неким аеродромима путници се не укрцавају одмах након обављених формалности на излазу, већ се превозе до другог дела аеродрома где ће се укрцати у авион. Ова процедура је у искључивој надлежности аеродромских власти и може варирати од лета до лета. Ер Србија нема утицаја на њену реализацију. Сходно томе, услуга приоритетног укрцавања коју нуди Ер Србија не гарантује да ће се путници који су за њу платили укрцати пре осталих када се, након обављених формалности на излазу, путници превозе до дела аеродрома предвиђеног за укрцавање. У таквим случајевима, Ер Србија услуга приоритетног укрцавања неће се разликовати од стандардног начина пружања исте и неће укључивати превоз путника посебним аутобусом заједно са путницима Бизнис класе, као ни организовани излазак из аутобуса и укрцавање у авион, нити било који други вид проширења редовне услуге.

Приоритетно укрцавање ће бити обезбеђено само уколико постоји посебан шалтер за ову услугу. То можда неће бити случај на свим аеродромима које опслужује Ер Србија и може варирати од лета до лета у зависности од одлука и разлога аеродромских власти. Ер Србија углавном ову услугу не нуди на летовима који се обављају авионима типа ATR. Ер Србија нема утицаја на одлуке аеродромских власти и у случају измена у последњем моменту везаних за излаз за укрцавање, односно процедуру укрцавања на Ер Србија летове, Ер Србија неће сносити одговорност уколико услуга не буде пружена (иако су путници за исту платили). У том случају, путницима се саветује да се непосредно обрате Ер Србија представнику за односе са путницима. Молимо Вас да чувате оригинал ЕМД као доказ плаћене услуге.

Ер Србија ће одбити све захтеве за надокнаду примљене више од месец дана после датума лета.

Коришћење услуге

Куповином, односно коришћењем ове услуге путници не стичу Etihad Guest миље.

Путницима који су се определили за ову услугу саветује се да понесу са собом доказ о плаћању (у било ком облику - електронском или штампаном).

У случају грешке или пада система, Ер Србија ће тражити од путника да покажу валидан доказ о плаћању, у супротном услуга неће бити обезбеђена.

Доказом о плаћању сматра се EMD. Слип о извршеној трансакцији не сматра се валидним доказом о плаћању.

Услуга приоритетног укрцавања односи се искључиво на обављање формалности на излазу за укрцавање. Све даље формалности које се обављају након завршетка формалности на излазу за укрцавање нису обухваћене овом услугом. Ово правило се односи на све аеродроме.

Рекламације и рефундација

Услови рефундације и рекламација који се односе на услугу приоритетног укрцавања независни су од услова рефундације карата.

Услуга не подлеже рефундацији након куповине (чак ни у случају да путник откаже авио-карту).

Уколико Вас Ер Србија преусмери на лет који не обавља она, плаћена услуга приоритетног укрцавања биће поништена и рефундирана.

У случају промене карте због преласка на вишу класу превоза, износ плаћен за услугу приоритетног укрцавања неће пропасти и може се искористити за плаћање преласка на вишу класу превоза (важи за све врсте преласка на вишу класу). Изузетно, може бити рефундирана истим начином којим је плаћена (важи за било коју врсту преласка на вишу класу превоза осим прелазак до кога не дође вољом путника).

У случају промене карте (у случају преласка на вишу тарифу или уколико путник промени датум путовања), услуга приоритетног укрцавања преноси се на нови лет (уколико је у понуди за тај лет). У том случају путник може и поништити ову услугу и искористити је за плаћање нове карте.

Услуга приоритетног укрцавања се не може пренети на друго лице.

Жалбе односно захтеви за надокнаду везани за ову услугу не решавају се у авиону или на аеродрому. Молимо Вас да се обратите Ер Србија представнику за односе са путницима. Задржите оригинал EMD као доказ о плаћању.

Ер Србија ће одбити све захтеве за надокнаду примљене више од месец дана после датума лета.

Ер Србија задржава право да искључиво по сопственом нахођењу обустави пружање ове услуге у било ком моменту, као и да одбије да исту прода одређеном путнику и да, уколико је услугу продала, исту откаже или је не пружи. Ер Србија не сноси одговорност за губитак или штету које купац претрпи услед поменутог одбијања, поништења или ускраћивања.

Ер Србија задржава право да измени Услове коришћења услуге приоритетног укрцавања у било које доба без претходне најаве односно образложења. Путници подлежу оним Условима коришћења који су важили у моменту куповине услуге, осим ако су добили обавештење о изменама Услова коришћења и исте прихватили.

Ер Србија ће све измене Услова коришћења објављивати у писменој форми путем airserbia.com.

Овај веб сајт користи "колачиће" како би се обезбедило боље корисничко искуство, персонализација садржаја и огласа, као и интеграција друштвених медија и анализа саобраћаја на интернету. С тим у вези, могућ је пренос информација о вашој употреби веб сајта нашим партнерима ради омогућавања комуникације и рекламирања прилагођеног вашим преференцијама. Нашу политику заштите приватности можете погледати овде, а политику “колачића” овде.
Кликом на „Слажем се“ пристајете на постављање ових колачиц́а. Кликните на дугме „Промени подешавања колачиц́а“ да бисте променили поставке.
За више информација о колачиц́има прочитајте Политику колачића Ер Србије.