Приоритетни пролаз на пасошкој контроли

Избегните редове на пасошкој контроли уз услугу Приоритетни пролаз која вам омогућава бржи пролазак на пасошкој контроли аеродрома Никола Тесла у Београду.

Fast Track Услови куповине

Услуга је доступна у одласку по цени од 5 EUR по лету, а можете је купити:

Услуга је бесплатна за путнике који путују у Бизнис класи.

Да би користили ову услугу, путници треба да покажу важећу потврду о куповини (EMD), било у електронском формату или на папиру.

Услови коришћења

Ер Србија нуди могућност коришћења наменских шалтера за пролаз кроз пунктове за безбедносну проверу на одлазним терминалима на аеродрому Никола тесла. Услови коришћења услуге Fast Track наведени су овде.

Сматра се да је сваки путник који резервише Ер Србија Fast Track услугу прочитао, разумео и прихватио Услове.

Расположивост

Ер Србија нуди могућност да прибави услугу брзог пролаза свим путницима Ер Србије (онима који путују летовима које обавља Ер Србија са поласком из Београда и који имају карте са JU кôдом (карте које почињу бројем 115)), под условом да путовање путника почиње летом који обавља Ер Србија.

Ер Србија није у могућности да понуди ову услугу путницима који путују на летовима које обавља Ер Србија, али који имају карту са кôдом друге авио-компаније (односно карту која не почиње бројем 115), нити путницима који путују летом Ер Србије који обавља друга авио-компанија, а који имају карте са JU кôдом (карте које почињу бројем 115).

Куповина услуге

Ер Србија не прихвата раније резервације за ову услугу. Услуга се може резервисати и платити искључиво у моменту тражења, у супротном Ер Србија не може гарантовати њену реализацију.

Услугу брзог пролаза можете прибавити преко airserbia.com, Контакт центра, у свим Ер Србија пословницама, код одређених туристичких агената, преко наше Web Check-In платформе, на шалтерима за пријаву на лет у Београду, као и на наменском шалтеру у Београду. Услугу можете прибавити најкасније 60 мин пре времена полетања.

Ер Србија услуга брзог пролаза наплаћује се по путнику.

У случају породице или групе која путује заједно, сапутници путника који је платио ову услугу неће имати право на бесплатну услугу (услуга се наплаћује сваком путнику понаособ).

Деца (2 – 12 година) плаћају исту цену као и одрасли путници. Бебе (до 2 године старости) које путују са одраслима су изузете од плаћања ове услуге, под условом да су сви одрасли који путују на истој резервацији као и беба платили услугу.

Коришћење услуге

Куповином, односно коришћењем ове услуге путници не стичу Etihad Guest миље.

Путници који плате за услугу брзог пролаза имају право да изаберу ред у којем ће чекати да прођу кроз контролни пункт, али немају право да иду преко реда у односу на људе који чекају испред њих.

Ер Србија не гарантује да ће време чекања у реду за брзи пролаз бити краће од онога у другим редовима.

Сви путници који плате за ову услугу дужни су да код себе имају доказ о плаћању (у било ком облику - електронском или штампаном) како би имали право да користе услугу. Валидним доказом о плаћању сматра се EMD. Слип о извршеној трансакцији не сматра се валидним доказом о плаћању.

Служба пасошке контроле неће одобрити брз пролаз уколико путник не покаже доказ о плаћању. У случају да путници не понесу валидан доказ о плаћању као што је наведено горе, могу тражити да им се EMD одштампа на шалтеру за пријаву на лет или на наменском шалтеру за EUR 1 по путнику.

Рекламације и рефундација

Услови рефундације и рекламација који се односе на услугу брзог пролаза независни су од услова рефундације карата.

Услуга не подлеже рефундацији након куповине (чак ни у случају да путник откаже авио-карту).

Уколико Вас Ер Србија преусмери на лет који не обавља она, плаћена услуга брзог пролаза биће поништена и рефундирана.

У случају промене карте због преласка у вишу класу превоза, износ плаћен за услугу брзог пролаза може се искористити за плаћање преласка у вишу класу превоза (важи за све врсте преласка у вишу класу) или може бити рефундирана (за било коју врсту преласка у вишу класу превоза осим прелазак до кога не дође вољом путника).

У случају промене карте (због уношења додатних услуга или уколико путник промени датум путовања), услуга брзог пролаза преноси се на нови лет (уколико је у понуди за тај лет). У том случају путник може и поништити ову услугу и искористити је за плаћање нове карте.

Ер Србија неће надокнадити нити рефундирати плаћену услугу брзог пролаза која је на располагању, али коју је путник одабрао да не искористи.

Жалбе односно захтеви за надокнаду везани за услугу брзог пролаза не решавају се на аеродрому или у авиону. Молимо Вас да се обратите представнику Ер Србија службе за односе са путницима. Сачувајте оригинал EMD као доказ о плаћању.

Ер Србија ће одбити све захтеве за надокнаду примљене више од месец дана после датума лета.

Ер Србија задржава право да измени Услове коришћења услуге брзог пролаза у било које доба без претходне најаве односно образложења. Путници подлежу оним Условима коришћења који су важили у моменту куповине услуге, осим ако су добили обавештење о изменама Услова коришћења и исте прихватили.

Ер Србија ће све измене Услова коришћења објављивати у писменој форми путем airserbia.com.

Овај веб сајт користи "колачиће" како би се обезбедило боље корисничко искуство, персонализација садржаја и огласа, као и интеграција друштвених медија и анализа саобраћаја на интернету. С тим у вези, могућ је пренос информација о вашој употреби веб сајта нашим партнерима ради омогућавања комуникације и рекламирања прилагођеног вашим преференцијама. Нашу политику заштите приватности можете погледати овде, а политику “колачића” овде.
Кликом на „Слажем се“ пристајете на постављање ових колачиц́а. Кликните на дугме „Промени подешавања колачиц́а“ да бисте променили поставке.
За више информација о колачиц́има прочитајте Политику колачића Ер Србије.