Er Srbija počela da leti do Bolonje i Nirnberga

06 June 2022

Er Srbija je danas, 6. juna, letom JU550 u 06:50 časova, započela direktne letove na novoj liniji između Beograda i Bolonje u Italiji, dok je letom JU260, avionom Airbus A319, u 07:10 časova uspostavila redovan avio-saobraćaj na liniji između srpske prestonice i Nirnberga u Nemačkoj.

Inauguracioni letovi dočekani su na međunarodnom aerodromu Giljermo Markoni, smeštenom sedam kilometara od centra Bolonje, kao i na aerodromu Albreht Direr, lociranom pet kilometara severno od centra Ninberga i drugom po prometu u Bavarskoj. Svečanim ceremonijama koje su upriličene tim povodom prisustvovali su predstavnici srpske nacionalne avio-kompanije i aerodroma.

Er Srbija će do Bolonje, svoje šeste destinacije u Italiji, do koje ranije nije bilo direktnih letova iz Beograda, saobraćati tri puta nedeljno - ponedeljkom, sredom i petkom. Letovi do Nirnberga, osme destinacije Er Srbije u Nemačkoj, pored Berlina, Frankfurta, Štutgarta, Diseldorfa i Hanovera iz Beograda, kao i Frankfurt Hana i Kelna iz Niša, obavljaće se dva puta nedeljno - ponedeljkom i petkom.

"Nakon uspostavljanja letova do Trsta i Barija u Italiji, kao i Hanovera u Nemačkoj, drago nam je što dodatno pojačavamo naše prisustvo u tim zemljama. Zahvaljujući najnovijoj ekspanziji mreže, značajno ćemo olakšati turistička i poslovna putovanja i doprineti jačanju veza sa Italijom i Nemačkom, koje su tradicionalno veoma zanimljive našim putnicima", izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u Er Srbiji.

Bolonja, glavni grad najbogatije italijanske pokrajine Emilija Romanja, dom je najstarijeg univerziteta u Evropi gde su znanja sticali Dante, Petrarka, Kopernik i mnoge druge važne ličnosti. Studentsku i kulinarsku prestonicu Italije, zbog specifične boje fasada poznatu i kao "grad terakote", krasi istorijsko jezgro pod zaštitom Uneska sa prepoznatljivim tornjevima i arkadama nad ulicama.

Uvođenjem letova do Bolonje, Er Srbija će omogućiti dobre konekcije između ovog grada i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Cirih, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.

Drugi po veličini grad nemačke savezne države Bavarske, Nirnberg predstavlja jednu od vodećih sajamskih lokacija u Evropi, kao i kulturni i ekonomski centar oblasti Frankonija. U gradu punom istorije i tradicije, smeštene su i neke od najpoznatijih svetskih kompanija.

Red letenja na liniji Beograd-Nirnberg osmišljen je tako da pruža povoljne konekcije, preko srpske prestonice, sa brojnim gradovima iz mreže Er Srbije, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana i Tivat.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail