Er Srbija i Katar Ervejz potpisali kod-šer ugovor

18 January 2023

Er Srbija i Katar ervejz potpisali su sveobuhvatan kod-šer ugovor koji će, počev od 1. februara 2023. godine, omogućiti putnicima jednostavnija putovanja na više od 40 destinacija u okviru mreža srpskog i katarskog nacionalnog avio-prevoznika. Kao deo te saradnje, Er Srbija će staviti svoju oznaku na direktne letove Katar ervejza između Beograda i Dohe, kao i na letove za različite destinacije pored Dohe, kao što su Adelejd, Baku, Brizbejn, Tbilisi, Ho Ši Min, Hongkong, Melburn, Muskat, Najrobi, Pert, Sejšeli, Singapur i Sidnej.

Po pribavljanju neophodnih odobrenja i kada se steknu svi uslovi, Er Srbija planira da stavi svoj marketing kod i na direktne letove Katar ervejza do Bangkoka, Kejptauna, Johanesburga, Puketa, Seula, Tokija, Jerevana, Zanzibara i mnogih drugih destinacija.

„Izuzetno smo zadovoljni postignutim kod-šer sporazumom sa Katar ervejzom, kompanijom koja je poznata po svojoj globalnoj mreži destinacija i vrhunskoj usluzi. Udružujemo se kako bismo putnicima pružili nove opcije za povezivanje i omogućili im pristup jedinstvenim destinacijama iz obe mreže. Verujemo da ćemo zahvaljujući ovoj saradnji zajednički doprineti povećanju saobraćaja ka Srbiji, stvoriti prilike za trgovinu i turizam i uvećati obim saobraćaja između dva čvorišta“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Katar ervejz trenutno obavlja pet nedeljnih letova između svog sedišta u Dohi u Kataru i Beograda. Kod-šer sporazum omogućiće veliki broj novih, uzbudljivih destinacija za njihove putnike koji žele da uz samo jednu rezervaciju putuju u evropske države kao što su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija i druge destinacije do kojih leti Er Srbija.

„Ovo partnerstvo omogućiće nam da proširimo prisustvo na tržištima centralne i istočne Evrope. Drago nam je što ćemo našim putnicima pružiti dodatne mogućnosti za putovanja. Izuzetno smo ponosni na ovo partnerstvo sa Er Srbijom, vodećom avio-kompanijom u regionu još od osnivanja 1927. godine i radujemo se uspešnoj saradnji“, rekao je generalni direktor Katar ervejz grupe Akbar Al Baker.

Katar ervejz i Er Srbija imaju dugoročnu saradnju, a sporazum potpisan danas predstavlja prekretnicu u zajedničkoj posvećenosti obe avio-kompanije da unaprede korisničko iskustvo. Putnici mogu da rezervišu svoja putovanja kod obe avio-kompanije, putem onlajn turističkih agencija kao i kod lokalnih turističkih agenata.

O Er Srbiji

Nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, pod imenom Er Srbija posluje od oktobra 2013. godine kada je promenila ime i celokupan identitet, uvodeći nove koncepte poslovanja i usluge širom rastuće saobraćajne mreže. Naslednica je prve avio-kompanije na ovim prostorima – Aeroputa, koja je osnovana u junu 1927. godine. Od tada do danas Er Srbija je bila među liderima civilnog vazduhoplovstva, a od 1961. godine je članica Međunarodne asocijacije avio-prevoznika (IATA).

Er Srbija leti do preko 70 redovnih i čarter destinacija u Evropi, na Mediteranu, Severnoj Americi, Aziji i Africi i to u putničkom i teretnom saobraćaju.

Er Srbija igra ključnu ulogu u razvoju vazduhoplovstva u Srbiji, srpske industrije putovanja i turističke privrede Srbije. Prioritet kompanije je pružanje usluge izuzetnog kvaliteta za putnike.

O Katar ervejzu

Nakon što je osvojio više nagrada, Katar ervejz je nedavno proglašen za avio-kompaniju godine za 2022. od strane međunarodne organizacije za rangiranje avio-saobraćaja Skajtreks. Ova avio-kompanija nastavlja da bude sinonim za izvrsnost nakon što je sedam puta osvojila glavnu nagradu (2011, 2012, 2015, 2017, 2019, 2021. i 2022), dok je pritom osvojila i priznanja u kategorijama: „Najbolja biznis klasa na svetu“, „Najbolja hrana u premijum salonu u biznis klasi“ i „Najbolja avio-kompanija na Bliskom Istoku.“

Katar ervejz trenutno obavlja letove ka više od 150 destinacija širom sveta preko svog sedišta u Dohi, Međunarodnog aerodroma Hamad, koji je proglašen za „Najbolji aerodrom na svetu“ u okviru Skajtreksove svetske nagrade za aerodrome 2022.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail