Er Srbija i Turkiš erlajns proširuju kod-šer saradnju.

29 April 2023

Nacionalni avio-prevoznici Srbije i Turske, Er Srbija i Turkiš erlajns, unapredili su kod-šer saradnju dodavanjem marketing kodova na dodatnim destinacijama u okviru svojih mreža. Uvođenjem novih direktnih linija između Beograda i Izmira, obe avio-kompanije postavile su svoje kodove na dodatnim letovima za Tursku, uključujući i marketing kod Turkiš erlajnsa na novoj direktnoj liniji Er Srbije između Beograda i Ankare. Srpska nacionalna avio-kompanija dodala je svoj „JU“ kod na letove Turkiš erlajnsa između Istanbula i Sao Paola, i na taj način po prvi put omogućila prisustvo marketing koda Er Srbije na južnoameričkom tržištu, kao i na letove Turkiš erlajnsa iz Istanbula do Almatija i Abu Dabija. Nacionalna avio-kompanija Turske postavila je svoj „TK“ kod na letovima Er Srbije do Ohrida u Severnoj Makedoniji.

„Saradnja sa avio-kompanijom Turkiš erlajns je veoma važna za nas. Trudimo se da konstantno istražujemo mogućnosti za jačanje dobrih odnosa i dalja proširenja postojećeg partnerstva koje je počelo pre tri godine. Na taj način, želimo da doprinesemo još boljoj povezanosti između Srbije i Turske. Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo da je postignut dogovor sa Turkiš erlajnsom za dodatno proširenje našeg kod-šer partnerstva u narednom periodu. To proširenje bi uključivalo letove Turkiš erlajnsa do destinacija u Kanadi, kao što su Toronto, Vankuver i Montreal, na koje bi Er Srbija postavila svoj kod, u zavisnosti od dobijanja svih neophodnih odobrenja”, izjavila je Ivana Miklja Mučalov, menadžer međukompanijskih poslova i alijansi Er Srbije.

Srpska i turska nacionalna avio-kompanija do sada su više puta proširivale postojeću saradnju u oblasti kod-šer sporazuma. Zahvaljujući partnerstvu između Er Srbije i Turkiš erlajnsa, Istanbul, najveći grad u Turskoj i globalno saobraćajno čvorište, dostupan je za letove iz Beograda, dok putnici koji lete iz Istanbula preko Beograda imaju najbolju moguću povezanost sa širim regionom Balkana.

Er Srbija i Turkiš erlajns su u junu prošle godine, tokom 78. godišnje generalne skupštine IATA u Dohi i u prisustvu generalnih direktora - Bilala Ekšija i Jiržija Mareka, potpisale Memorandum o razumevanju. Tim dokumentom dogovoreno je jačanje saradnje u oblasti kod-šer partnerstva, kargo operacija i programa lojalnosti za putnike. U budućnosti se razmatra i potencijalno zajedničko ulaganje, koje bi omogućilo obema kompanijama da ponude poboljšane i konkurentne avio-usluge između Turske i Srbije.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Search

Share

Register

Registration details

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Fill in your details in order to create a new account.

Personal information

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

By creating an Air SERBIA web profile you accept our Terms and Conditions regarding the use of a personal online profile on AirSERBIA.com.

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail