Најбољи резултат Ер Србије од почетка године

04 April 2023

Ер Србија је током марта превезла 235.000 путника, што је повећање од 91,2 одсто у односу на исти месец 2022. године и 68,3 одсто у односу на 2019. годину. Са матичног аеродрома „Никола Тесла“ у Београду и аеродрома у Нишу и Краљеву, Ер Србија је у марту реализовала 2.795 летова, што је за 69,5 одсто више него у истом месецу протекле године, односно 43 одсто више у поређењу са мартом рекордне претпандемијске 2019. године. Од када компанија послује под именом Ер Србија, односно од 2013. године до данас, то је најбољи резултат постигнут у марту.

„Недавно завршена зимска сезона за нас је била веома успешна. У јануару и фебруару смо остварили изузетне резултате по броју превезених путника и реализованих летова. Тај тренд се наставио и у марту, који је девети узастопни рекордни месец за нашу компанију. Увели смо летњи ред летења и припремили низ нових дестинација до којих нисмо летели током 2022. године. Велики број редовних дестинација имаће појачане недељне фреквенције, а покренућемо и сезонске летове. Идемо у сусрет најактивнијем делу године и верујемо да ће резултати у наредним месецима бити још бољи,” рекао је Бошко Рупић, директор комерцијале и стратегије Ер Србије.

Најпопуларније дестинације Ер Србије у Западној Европи током марта су биле Цирих, Париз, Беч и Берлин. Када је реч о ширем региону најпопуларније дестинације биле су Подгорица и Тиват, односно Атина и Истанбул. Прошлог месеца такође је уведен и директни лет до Будимпеште.

У летњој сезони, Ер Србија ће најчешће летети до Тивта, Подгорице, Цириха и Истанбула. По два пута дневно национална авио-компанија летеће до Атине, Ларнаке, Љубљане, Париза, Скопља, Тиране и Загреба, док ће саобраћај између Београда и Северне Америке бити појачан и уз дневне летове до Њујорка, од 17. маја биће успостављена директна линија до Чикага. Нове дестинације у мрежи Ер Србије, попут Анкаре, Кракова, Охрида, Варне, Родоса и Тел Авива реализоваће се четири пута недељно, док ће до Каира, Хамбурга, Гетеборга, Келна и Хање путници бити у прилици да лете три пута недељно.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра Ер Србије.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail