Er Srbija prevezla više od 450.000 putnika u septembru

04 October 2023

Er Srbija je tokom septembra, u redovnom i čarter saobraćaju prevezla ukupno 456.790 putnika, što predstavlja povećanje od 43 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, odnosno rast od 40 odsto u odnosu na do sada rekordnu pretpandemijsku 2019. godinu. Sa sva tri međunarodna aerodroma u Srbiji, nacionalna avio-kompanija obavila je čak 4.628 letova, što je 33 odsto više nego u septembru 2022. godine i 29 odsto više u poređenju sa 2019. godinom.

„U godini u kojoj obeležavamo deceniju poslovanja pod imenom Er Srbija, postavili smo visoke ciljeve. Iz meseca u mesec, uspešno smo ih ostvarivali i premašivali sopstvene rekorde po broju prevezenih putnika i realizovanih letova. Taj trend se nastavlja i u septembru, kada smo, po prvi put u istoriji Er Srbije, prevezli više od 3 miliona putnika u toku jedne godine. U istom tempu nastavljamo i u mesecima koji su pred nama, a pored jačanja kapaciteta naš najveći fokus je stalno podizanje kvaliteta usluge. Proteklog vikenda otvorili smo novu poslovnicu u TC Galerija, a za naredni period pripremili smo još niz aktivnosti, za koje verujemo da će obradovati naše putnike,“ izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Najpopularnije destinacije u septembru 2023. godine u regionu tradicionalno su bile Tivat i Podgorica. Kada je reč o zapadnoj Evropi, putnici su najviše putovali do Ciriha, Pariza, Amsterdama i Rima, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi Er Srbije bili do Istanbula, Larnake, Atine i Barselone. Od prekookeanskih destinacija, Njujork spada među prvih 15 gradova po broju putnika tokom pomenutog meseca.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail