Настављено подмлађивање регионалне флоте српске националне авио-компаније

08 September 2023

Седми авион Ер Србије типа АТР 72-600, слетео је данас на београдски аеродром и после обавезних процедура требало би да уђе у флоту Ер Србије у наредним данима и да почне да обавља летове до дестинација у региону. Нова летелица Ер Србије стара је девет година. Просечна старост АТР флоте Ер Србије у овом тренутку износи осам година.

У боје и ознаке српске националне авио-компаније авион је офарбан у Дербију у Великој Британији, а од 10. августа био је у процедури примопредаје и техничких контрола у Немачкој.

„Регионална флота наше компаније и даље се шири. Са радошћу смо данас дочекали седми АТР типа 72-600 и надамо се да ће ускоро JU-ASD примити прве путнике. Настављамо са подмлађивањем флоте и даљим унапређењем услуге. Наш циљ је да АТР флота у једном тренутку броји десет авиона,“ рекао је Јиржи Марек, генерални директор Ер Србије.

Први авион Ер Србије типа АТР 72-600, с регистарском ознаком JU-ALU слетео је на београдски аеродром 27. јануара 2022. године, други, JU-ALW 14. маја, а трећи JU-ALH 14. јула. Све три летелице полетале су за Србију из Француске, из Монпељеа, док су четврти, пети и шести долетели из Немачке. Четврти АТР 72-600 JU-ALZ, флоти Ер Србије придружио се 1. децембра прошле године, док су пета JU-ACA и шеста летелица истог типа JU-ASB у флоту ушле 12. јануара односно 23. јуна 2023. године.

Свих седам АТР летелица које су до сада стигле у флоту Ер Србије имају конфигурацију од 70 до 72 седишта. Три имају седишта марке „Geven Prestige“, док четврти, пети, шести и седми имају „Acro“ седишта која путницима омогућавају већи комфор и удобност. Авиони су опремљени са два турбопроп мотора PW127M, дугачки су 27,17 м и имају распон крила од 27,05 м. Највећа брзина коју могу достићи током крстарења износи око 500 км/х, док је максимални долет са пуним капацитетом око 1.500 км.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра Ер Србије.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail