08 May 2023

Ер Србија превезла милион путника од почетка године

Ер Србија је данас, 8. маја, у раним јутарњим часовима, премашила 1,000,000 превезених путника од почетка 2023. године, док је тај резултат у 2022. години остварила тек 8. јула, односно чак два месеца касније. У до сада рекордној претпандемијској 2019. години, српска национална авио-компанија је до броја од милион путника стигла 25. јуна, односно месец и по дана касније у односу на текућу годину. Имајући у виду постојеће трендове, Ер Србија очекује да у 2023. години премаши бројку од три и по милиона превезених путника.

„Када смо средином марта забележили нашег петстохиљадитог путника у 2023. години знали смо да је тај резултат изузетан и веровали смо да ће нови успеси брзо уследити. Само два месеца касније, поново обарамо сопствене рекорде. По први пут од када послујемо под именом Ер Србија, већ у мају смо превезли милион путника. Уз изванредне месечне резултате, десет узастопних рекордних месеци по броју реализованих летова и превезених путника и профитабилни први квартал 2023. године, имамо разлога да будемо задовољни. Остварени резултати нас мотивишу да у наредном периоду будемо још бољи и ефикаснији,” рекао је Јиржи Марек, генерални директор Ер Србије.

Српска национална авио-компанија ће током летње сезоне летети до више од 80 дестинација широм света. Поред матичног аеродрома „Никола Тесла“ у Београду, компанија у Србији лети и са нишког аеродрома „Константин Велики“ и међународног аеродрома „Морава“ код Краљева. У првом кварталу 2023. године, од укупног броја путника који су до жељених дестинација летели са београдског аеродрома, скоро половина, односно 49 одсто путовало је летовима Ер Србије.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра Ер Србије.

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail