Ер Србија успоставила директне летове до Гетеборга и Келна

18 May 2023

Ер Србија је данашњим летом JU440 у 06:10 часова покренула директну линију између Београда и Гетеборга, док је само пола сата касније, летом JU326 у 06:40 часова повезала главни град Србије са Келном. Национална авио-компанија ће до нових дестинација у Шведској и Немачкој саобраћати три пута недељно, током целе године. Летови до Гетеборга, друге дестинације Ер Србије у Шведској, обављаће се сваког понедељка, четвртка и недеље, док ће до Келна национална авио-компанија саобраћати уторком, четвртком и суботом.

Инаугурациони летови дочекани су на аеродрому Гетеборг Ландветер, другом по величини у Шведској, као и на аеродрому Келн Бон, смештеном на око 15 километара југоисточно од центра града. Свечаним церемонијама присуствовали су представници Ер Србије и локалних аеродрома.

„Гетеборг је важна тачка између Стокхолма, Осла и Копенхагена. Директна линија до тог града омогућава путницима да брже и лакше стигну до северне Европе. Увођењем Келна у нашу растућу мрежу, проширили смо присуство у Немачкој на чак 10 дестинација. До града на Рајни већ летимо са Аеродрома Константин Велики у Нишу, а од данас и са Аеродрома Никола Тесла у Београду, чиме путницима пружамо још већу могућност избора приликом планирања путовања”, изјавио је Бошко Рупић, директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије.

Други по величини град у Шведској, Гетеборг, комбинује урбаност и шарм на обали мора. Уживајте у дугим вожњама бициклом, идиличним шетњама, излетима, пецању или пливању. Већи део града можете истражити пешке. Права је атракција за туристе али и за домаће посетиоце је Архипелаг Bohuslän, кога чини преко 8000 острва. Доживите и упознајте светску културу, уметност, музику, плес и филм кроз Музеј светске културе и музеј „Universeum“. Забавите се у легендарном забавном парку Лисеберг и обавезно испробајте једно од најпознатијих пецива у граду – лепињу величине тањира, познату као Hagabullen, као и неко од крафт пива.

Келн лежи на реци Рајни. Богат је туристичким атракцијама и културним дешавањима. Чувена Келнска катедрала, импресивне готичке архитектуре, једна је од најпосећенијих грађевина и главни симбол града. Најстарија Градска кућа у држави, музеј Лудвиг са стотинама Пикасових дела, кућа са бројем 4711 у којој је настала оригинална колоњска вода, хипстерска атмосфера Белгијске четврти - само су неке од атракција које вам Келн нуди. Поред Музеја Лудвиг налазе се Романо-германски музеј, Музеј мириса Фарина, а сигурно најслађа посета ће бити Музеју чоколаде. Не пропустите да истражите стари град који карактеришу уске улице са традиционалним кућама, ресторанима и пиварама у којима се служи точено пиво „Kolsch“.

Ер Србија омогућава добре конекције из Гетеборга и Келна, преко српске престонице, до других градова у својој мрежи попут Атине, Беча, Букурешта, Дубровника, Фиренце, Истанбула, Катаније, Ларнаке, Малте, Напуља, Палерма, Подгорице, Пуле, Ријеке, Рима, Сарајева, Скопља, Софије, Солуна, Сплита, Тивта, Тиране и Задра.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра Ер Србије.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail