Ер Србија у августу превезла више од 300 хиљада путника

26 August 2021

Ер Србија, национална авио-компанија Републике Србије, превезла је током августа 2021. године више од 300 хиљада путника у редовном и чартер-саобраћају, преко матичног аеродрома у Београду, као и ваздушних лука у Нишу и Краљеву. Остварени резултат представља највећи број путника превезених за месец дана у 2021. години и наставак је континуираног раста током летњих месеци.

Ер Србија је последњи пут превезла више од 300 хиљада путника током само једног месеца у претпандемијској 2019. години, која је по свим параметрима била рекордна за националног авио-превозника.

“Изузетно смо задовољни што се тренд стабилног раста током претходних неколико месеци наставио и у августу. Забележени резултати показују да је иза нас веома добро и успешно лето. С друге стране, свесни смо да се ситуација у вези са пандемијом корона вируса у појединим земљама погоршава, као и да се све чешће реактивирају ограничења у путовањима. Из тог разлога, плановима за наредни период приступамо са дозом опреза, фокусирајући се на пажљиво праћење развоја ситуације и брзо реаговање у складу са актуелним мерама и тражњом на тржишту”, изјавио је Јиржи Марек, директор комерцијале и стратегије у Ер Србији.

Српска национална авио-компанија од почетка летње сезоне бележи константан раст броја путника. У јулу је превезено 63 одсто више путника него у јуну, док је јунски резултат био за 68 одсто бољи у односу на мај. Захваљујући рекордним резултатима током маја и јуна ове године, Ер Србија је у другом кварталу 2021. на београдском аеродрому забележила тржишни удео од 52 одсто, што представља раст од чак 9 процентних поена у односу на други квартал рекордне 2019. године.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра Ер Србије.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail