Uz veliko proširenje destinacija i nastavak unapređenja poslovanja, u 2019. ostvaren profit od 9,5 miliona evra

05 August 2020

  • Neto dobit u 2019. godini 9,5 miliona evra
  • Prevezeno 2,81 miliona putnika
  • Kapacitet za prevoz putnika, iskazan kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers - ASK) povećan na 4,45 milijardi
  • Novi rekord čarter-saobraćaja – prihodi veći za gotovo četvrtinu u odnosu na 2018. godinu
  • Za godinu dana otvorene 23 nove destinacije, uz pokretanje saobraćaja sa dva nova aerodroma u Srbiji – Niša i Kraljeva

 

Er Srbija je u 2019. godini, uz nastavak unapređenja poslovanja tokom 2018. godine, kao i najveće do sada širenje mreže sa ukupno 23 nove destinacije, u šestoj godini poslovanja prijavila neto dobit od 9,5 miliona evra.

 

Nacionalna avio-kompanija Republike Srbije ostvarila je snažan rast u oblasti čarter-saobraćaja gde su inače rekordni prihodi iz 2018. godine povećani u 2019. za dodatnih 24,17 odsto, na 25,7 miliona evra. Pored toga, u 2019. godini nastavljeno je sa rastom prihoda u oblasti prodaje dodatnih usluga, za 27,54 odsto u odnosu na 2018. godinu.

 

Ukupan broj putnika prevezenih u 2019. godini iznosi 2,81 miliona. Krajem oktobra prošle godine, Er Srbija je proslavila još jedan istorijski trenutak i poželela dobrodošlicu svom jubilarnom 15-milionitom putniku za šest godina poslovanja.

 

Kapacitet za prevoz putnika, iskazan kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers - ASK) iznosi 4,45 milijardi, što predstavlja povećanje za 428 miliona, u odnosu na prethodnu godinu.

 

Čarter brend Aviolet obavio je u 2019. godini rekordnih 2.286 letova, od ukupno 33.322 realizovanih operacija kompanije.

 

"Rast svih operativnih pokazatelja u 2019. godini, uključujući i finansijske rezultate poslovanja, pokazuje da je nastavak primene mera za unapređivanje i optimizaciju poslovanja iz 2018. godine dao pozitivne rezultate. Er Srbija nastoji da se prilagođava i menja nabolje, efektivno je reagovala da bi iskoristila značajne mogućnosti na tržištu, promovisala je održive poslovne prakse i dodatno učvrstila svoj status lidera u regionu," izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

 

On je dodao da je pandemija korona virusa, koja je počela da negativno utiče na avio-kompaniju od marta ove godine, najveća kriza koja je ikada pogodila vazdušni saobraćaj. "Kontinuirano pratimo situaciju i nadamo se ukidanju ograničenja putovanja u dogledno vreme, pošto smo onemogućeni da normalno poslujemo. Ostajemo fokusirani na postepeno povećavanje intenziteta operacije gde je to moguće, uz zaštitu zdravlja putnika i zaposlenih," rekao je Nejsmit.

 

Tokom prvih meseci 2020. godine, Er Srbija je nastavila sa rastom, pa je tako i u januaru i u februaru zabeležila za preko 20 odsto više putnika, u poređenju sa istim mesecima prethodne godine. Od sredine marta, usled pandemije korona virusa, prekinuto je obavljanje komercijalnog putničkog avio-saobraćaja. Postepena obnova letova počela je od 21. maja i od tada se neprekidno prilagođava ograničenjima u putovanjima i zabranama letenja. U međuvremenu, Er Srbija nastavlja sa razvojem inovativnih projekata u interesu putnika, pre svega sa digitalizacijom i personalizacijom proizvoda, u skladu sa dugoročnom strategijom i svetskim trendovima u avio-industriji. Tako su samo u julu ove godine pokrenuti nova mobilna aplikacija Er Srbije, kao i projekti "Propusnica za let" i "Keep Boarding".

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail