Ер Србија обавила укупно 299 чартер летова током летње сезоне

05 November 2020

Ер Србија је током летње чартер сезоне, у периоду од 5. јула до краја октобра, обавила 299 повратних летова ка популарним туристичким дестинацијама у Турској, Египту и Грчкој. Ка турском приморју реализовано је највише повратних летова - укупно 189, ка Египту 108, док су ка Грчкој обављена свега два повратна лета, услед увођења ограничења у путовањима.

Најпопуларнија дестинација у летњој чартер сезони националног авио-превозника била је Анталија са 163 повратна лета. Ер Србија је чартер сезону за Турску започела 5. јула летом за Анталију. Први лет ка Бодруму обављен је 28. јула, након чега се број летова ка турској обали повећавао у складу са појачаном тражњом и услед чињенице да Турска није уводила ограничења у путовањима за држављане Србије. Чартер саобраћај ка Египту обновљен је 4. августа летом за Хургаду, док је први лет за Шарм ел Шеик обављен 12. августа. Са укупно 122 реализована повратна лета, август је уједно био и најбољи месец по обиму чартер саобраћаја.

"Имајући у виду тренутне околности које у значајној мери ограничавају могућност путовања, можемо рећи да су резултати релативно задовољавајући. Велику захвалност дугујемо нашим партнерима, туристичким агенцијама, јер су заједно са нама посвећено радили на томе да што већи број путника стигне на жељене дестинације и ужива на одмору, као и сваке године. У изазовним временима када су колективна солидарност и подршка најпотребнији, нашом сарадњом успели смо да пружимо додатну вредност путницима, али и целокупном туристичком сектору наше земље, који је тренутно један од најпогођенијих," изјавио је Бошко Рупић, виши менаџер агентске и корпоративне продаје у Ер Србији.

У предстојећем периоду планирани су чартер летови за Хургаду и Шарм ел Шеик крајем децембра и почетком јануара. У плану су и четири специјална лета за новогодишње празнике, у периоду од 30. децембра до 3. јануара 2021. године - два за Хургаду и по један за Анталију и Бодрум. Чартер летови се обављају авионима ербас А319 и боинг Б737 са по 144 седишта.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail