Er Srbija smanjuje potrošnju goriva i emisiju gasova

01 April 2021

U okviru aktivnosti koje sprovodi sa ciljem zaštite životne sredine, Er Srbija je implementirala mobilnu aplikaciju "SkyBreathe" programa za praćenje i kontrolu potrošnje goriva, namenjenu svom letačkom osoblju.

Mobilna aplikacija pilotima Er Srbije pruža uvid u sve letove koje su obavili, uz mogućnost analize svake faze leta, poređenja odstupanja između realizacije i plana, kao i praćenja uspešnosti primene implementiranih inicijativa koje doprinose smanjenju emisije gasova. Pilotima je putem aplikacije dostupno i mnoštvo informacija koje pomažu u aktivnostima pre poletanja i nakon samog leta.

"Briga o zaštiti životne sredine predstavlja neodvojiv deo našeg svakodnevnog poslovanja i zadovoljni smo jer inicijative koje pokrećemo daju rezultate. Tokom 2019. godine uspeli smo da smanjimo emisiju ugljen-dioksida za gotovo tri hiljade tona. Naši piloti su najzaslužniji za smanjenje potrošnje goriva jer se procedure sa ovim ciljem uglavnom preduzimaju tokom samog leta. Upotreba mobilne aplikacije dodatno će pospešiti proces optimizacije i raduje nas svaki novi korak ka održivijoj budućnosti avio-industrije," izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Prepoznajući brigu o budućnosti naše planete kao jednu od ključnih tema za celokupno društvo, Er Srbija od 2013. godine aktivno učestvuje u procesu EU ETS, koji podrazumeva praćenje emisije ugljen-dioksida na teritoriji Evropske unije, a od 2019. i u Šemi za kompenzaciju i smanjenje emisije ugljenika u međunarodnom vazduhoplovstvu (CORSIA) Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva. Početkom oktobra 2020. godine, Er Srbija je postala deo zajednice korisnika "SkyBreathe" sistema i pridružila se svetskim avio-kompanijama koje koriste ovaj specijalni softver namenjen očuvanju životne sredine.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail