Ер Србија у јуну превезла 68 одсто више путника него у мају

09 July 2021

Ер Србија је у јуну 2021. године повећала свој тржишни удео на Аеродрому Никола Тесла, превезавши укупно 54,1 одсто путника који су током тог месеца користили услуге београдске ваздушне луке. Поред тога, српска национална авио-компанија је у јуну превезла 170.413 путника, што представља највећи број путника од децембра 2019. године и повећање од 68 одсто у односу на мај ове године.

Пажљиво пратећи промене у ограничењима путовања и тражњи, Ер Србија је током јуна саобраћала до 38 дестинација у редовном саобраћају. Најпопуларније дестинације српског националног авио-превозника претходног месеца биле су Тиват, Подгорица, Париз, Москва, Цирих и Њујорк.

“Резултат који смо остварили у јуну представља последицу стратешког планирања, ефикасног препознавања пословних прилика и брзог реаговања на промене на тржишту. Драго нам је што се ситуација полако развија у позитивном смеру и што је тражња за авио-превозом у константном порасту. Као регионални лидер, остајемо посвећени интензивирању обима саобраћаја где год је то могуће, како бисмо наставили да обезбеђујемо снажну повезаност између градова у региону, Европи, али и целом свету”, изјавио је Јиржи Марек, директор комерцијале и стратегије у Ер Србији.

Током претходног месеца забележени су рекордни резултати и када је реч о посетама Премијум салону Ер Србије. Салон српске националне авио-компаније у јуну је угостио 3.252 путника, што представља раст од 33 одсто у односу на исти месец 2019. године. У овом рекордном месецу, у Премијум салону боравило је просечно 108 путника дневно, док је апсолутни рекорд остварен 21. јуна, када је услуге салона користило чак 177 путника.

Захваљујући рекордним резултатима током маја и јуна ове године, Ер Србија је у другом кварталу 2021. на београдском аеродрому забележила тржишни удео од 52 одсто. То представља раст од чак 9 процентних поена у односу на други квартал 2019. годину, која је по свим параметрима представљала рекордну годину за српску националну авио-компанију и када је Ер Србија забележила удео од 43 одсто на свом матичном аеродрому.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра Ер Србије.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail