Хургада и Анталија најпопуларније чартер дестинације међу туристима

03 November 2021

Ер Србија је током летње сезоне, од средине априла до краја октобра, обавила укупно 1.100 повратних чартер летова на којима је превезла више од 140.000 путника до познатих летовалишта у Турској, Египту и Грчкој, као и других дестинација широм света.

Турска је представљала најпопуларније одредиште ка којем је реализована готово половина од укупног броја обављених чартер летова. Услед појачане тражње и чињенице да Турска и Египат нису уводили ограничења у путовањима за држављане Србије, Ер Србија је током летње сезоне у више наврата повећавала фреквенцију ка Анталији и Хургади, па је до ових дестинација обављен и највећи број летова.

Летови за Анталију, Бодрум и Хургаду обављали су се током целе сезоне, док су остале дестинације у Турској, Египту и Грчкој биле актуелне у летњим месецима. Ове године поново је успостављен чартер саобраћај ка грчким острвима, па су туристи после паузе од готово две године могли да лете до популарних дестинација, као што су Родос, Крит, Скијатос, Крф, Кефалонија и Закинтос.

„Радује нас што се, упркос отежаним условима услед пандемије COVID-19, можемо похвалити успешном летњом сезоном. Примећујемо да чартер летови више немају строгу сезоналност, која их је раније одликовала. Иако је пик сезоне и даље током јуна, јула, августа и средине септембра, последњих неколико година бележимо раст чартер саобраћаја и током априла, маја, октобра и новембра. У сарадњи са нашим партнерима, туристичким агенцијама, упослили смо све расположиве ресурсе како би што већи број путника сигурно и комфорно стигао до жељених дестинација за заслужени одмор. Такође, веома смо поносни на чињеницу да смо у пику сезоне успели да реализујемо и значајан број нетуристичких чартер летова,“ изјавио је Бошко Рупић, виши менаџер продаје у Ер Србији.

Ер Србија наставља са чартер саобраћајем за Хургаду и током новембра, а у плану је и новогодишња понуда летова у сарадњи са туристичким агенцијама. Током јесени актуелни су и други типови чартер летова, попут оних за спортске клубове или корпоративне клијенте.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра Ер Србије.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail