У фебруару 78 одсто више путника у односу на исти месец 2021.

07 March 2022

Ер Србија наставља да бележи снажан раст броја путника и у другом месецу 2022. године. Национална авио-компанија Републике Србије је у фебруару превезла укупно 80.122 путника, што представља увећање од чак 78 одсто у односу на исти период 2021. године, када је превезено 44.963 путника.

Српски национални авио-превозник је и у јануару забележио добре резултате, превезавши више од 90 хиљада путника, за чак 71 одсто више у односу на исти месец прошле године.

„Радује ме што настављамо тренд раста броја путника, иако фебруар традиционално представља најслабији месец у авио-индустрији. Остварени резултати показују да смо доносили праве одлуке и да је наша стратегија добро постављена. Идемо у сусрет новим приликама за даљу експанзију - радујемо се летњој сезони која почиње 31. марта и бројним новим дестинацијама које нас очекују већ од априла и јуна“, изјавио је Бошко Рупић, директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије.

Упркос снажном утицају пандемије корона вируса на ограничења у авио-саобраћају и путовањима, Ер Србија је током претходне године превезла 1.586.665 путника, за чак 83 одсто више него током 2020. године. Истовремено, реализовано је за 39 одсто више саобраћаја у односу на 2020. годину, уз просечну попуњеност путничке кабине на летовима од 64 одсто.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра Ер Србије.

Search

Share

Register

Registration details

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Fill in your details in order to create a new account.

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

By creating an Air SERBIA web profile you accept our Terms and Conditions regarding the use of a personal online profile on AirSERBIA.com.

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail