Два милиона путника на летовима Ер Србије од почетка године

05 October 2022

Српска национална авио-компанија овог јутра превезла је свог 2-милионитог путника у 2022. години. Ер Србија је од почетка године до краја септембра превезла око 1,700,000 путника у редовном и више од 300,000 путника у чартер саобраћају.

Ер Србија је током септембра из Београда превезла више од 300,000 путника што је за 69,8 одсто више у односу на исти месец 2021. године и најбољи септембарски резултат од 2013. године, од када компанија послује под данашњим именом. Током тог месеца реализовано је више од 3,400 летова, од чега је преко 2,900 било на редовним дестинацијама, а готово 500 на чартерима.

„Иако је сезона годишњих одмора практично прошла, летња сезона у авио-индустрији још увек траје. Као што је уобичајено, потражња за летовима током септембра нешто је мања у односу на јул и август, који су били рекордни месеци по броју превезених путника, али је и даље изузетно висока за овај период године. Захваљујући поверењу које нам путници указују, током 2022. године забележили смо изузетне резултате. У септембру смо превезли нашег 20-милионитог путника од када послујемо под именом Ер Србија, а сада и 2-милионитог путника од почетка 2022. године. Идемо у сусрет новим рекордима, непрекидно се трудећи да проширимо нашу понуду новим, још атрактивнијим дестинацијама,“ рекао је Бошко Рупић, директор комерцијале и стратегије Ер Србије.

Летња сезона званично се завршава крајем октобра. У наредном периоду, Ер Србија ће престати да лети до овогодишњих сезонских линија, али компанија већ уводи нове дестинације. Као што је раније најављено, од 31. октобра, Ер Србија покреће директне летове ка Малти, два пута недељно.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на сајту компаније: www.airserbia.com.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail