Karte Air Serbia za Njujork su od danas u prodaji

18 February 2016

  • Ovu vest je objavio predsednik Vlade Aleksandar Vučić na Sajmu turizma u Beogradu
  • Prvi let na ovoj liniji krenuće sa Aerodroma Nikola Tesla 23. juna 2016. godine
  • Prihodi od prve dve prodate karte u ekonomskoj i biznis klasi će ići Blic Fondaciji

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, govori na otvaranju štanda Er Srbijena 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, objavila je da su karte za njen novi let za Njujork od danas u prodaji.

Ovu vest je danas saopštio Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Srbije, na otvaranju 38. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, najvećeg događaja u oblasti turizma na Balkanu.

Predsedniku Vlade su se na otvaranju pridružili Siniša Mali, predsednik Nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda, i Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije.

Povodom uspostavljanje nove linije, Er Srbija svojim putnicima nudi specijalne promotivne uslove, po kojima se povratna karta za polaske iz Beograda može kupiti po ceni počev od svega 399 evra u ekonomskoj i 2.499 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.

Karte će po ovim specijalnim cenama moći da se kupe samo u periodu od 18. do 24 februara, a rezervacije se mogu izvršiti putem internet sajta Er Srbije airserbia.com, u bilo kojoj od poslovnica Er Srbije ili putem ovlašćenih turističkih agenata.

Ovom prilikom je takođe objavljen i datum prvog leta na ovoj liniji koji će biti obavljen 23. juna 2016. godine.

Predsednik Vlade Vučić ovim povodom je izjavio: "Sa velikim ponosom objavljujemo da su karte za novu liniju Er Srbije između Beograda i Njujorka od danas u prodaji. Time obeležavamo početak jednog novog razdoblja za našu nacionalnu avio-kompaniju, ali i za našu zemlju i građane. Ovo je veliki i važan signal za Srbiju. Ni iz jedne od ostalih zemalja u regionu ne polaze direktne avionske linije za SAD, zato postoji veliko interesovanje za novu ponudu Er Srbije. Drago mi je da baš danas, sa Sajma turizma, najavljujemo početak prodaje karata na destinaciji Beograd - Njujork", istakao je premijer Vučić.

Er Srbija će uspostaviti redovne direktne letove između svog matičnog Aerodroma Nikola Tesla i Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u junu* 2016. godine, koje će obavljati avionom Erbas A330-200.

Pored toga, najavljeno je da će prihod od prodaje prve dve karte u ekonomskoj i biznis klasi biti doniran Blic fondaciji, organizaciji koja je posvećena prižanju humanitarne pomoći u Srbiji.

Siniša Mali, predsednik Nadzornog odbora Er Srbije, je izjavio: "Letovi Er Srbije za Njujork će biti od ogromnog značaja za grad Beograd jer će dovesti hiljade poslovnih putnika i turista iz Sjedinjenih Država. Vest da su karte od danas u prodaji obeležava veoma značajan trenutak i sa radošću očekujemo dalji razvoj događaja narednih meseci kada očekujemo da će avion A330 sleteti u Beograd i trenutak kada će prvi let u junu krenuti za Njujork."

Letovima za Njujork su dodeljeni brojevi JU500 i JU501, isti brojevi leta koje je koristio prethodnik Er Srbije kada je pre 24 godine obavljao direktne letove za Njujork.

Letovi će se obavljati pet puta nedeljno i polaziće iz Beograda u 07:30 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, a sletati na Međunarodni aerodrom JFK u 12:00. Petkom i subotom će poletati iz Beograda u 12:55 i sletati na JFK u 17:25. Povratni let će polaziti u 14:40 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom i sletaće na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 05:30. Petkom i subotom će polaziti sa Aerodroma JFK u 19:30 i sletati u Beograd u 10:20.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, je izjavio: "Osećamo kako raste uzbuđenje oko predstojećeg uspostavljanja naših letova ka Njujorku i drago nam je što možemo da objavimo da su karte od sada u prodaji. Naš red letenja je pažljivo osmišljen kako bi našim gostima omogućio pogodne konekcije za Njujork za polaske iz svih balkanskih zemalja, kao i odličnu povezanost sa letovima iz Njujorka ka drugim popularnim odredištima u Americi, u koje spada i Čikago. Ovaj vazdušni most je od istorijskog značaja, što potvrđujemo time što je Er Srbija zadržala iste brojeve leta koji su važili 1992. godine, kada su obavljeni poslednji transatlantski letovi između Srbije i Sjedinjenih Država. Sa zadovoljstvom obaveštavamo javnost da naš zahtev za odobrenje leta, koji smo podneli američkim vlastima za civilno vazduhoplovstvo, dobro napreduje i da smo na dobrom putu da uspešno pokrenemo letove u junu 2016. godine."

*Podložno odobrenju američkih vlasti.

Red letenja za Njujork:

Broj leta Polazište Polazak Dolazak Dolazak Frekventnost Avion
JU500 Beograd (BEG) 07:30 Njujork (JFK) 12:00 pon, ut, čet Erbas A330
JU501 Njujork (JFK) 14:40 Beograd (BEG) 05:30 pon, ut, čet Erbas A330
JU500 Beograd (BEG) 12:55 Njujork(JFK) 17:25 pet, sub Erbas A330
JU501 Njujork(JFK) 19:30 Beograd(BEG) 10:20 pet, sub Erbas A330

Napomena: vremena polaska i dolaska su navedena po lokalnom vremenu.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail