Air Serbia обележила увођење директних летова за Кијев

17 June 2016

Ер Србија, национална авио-компанија Републике Србије, обележила је увођење летова између Београда и Кијева, које ће обављати шест пута недељно.

Први лет из Београда, JU664, је по слетању на Међународном аеродрому Бориспољ у четвртак увече поздрављен "воденим луком" из ватрогасних топова, након чега је групу представника авио-компаније која је била на лету на излазу дочекала делегација званичника аеродрома, као и амбасадор Србије у Украјини, Раде Булатовић.

Живописни град са готово три милиона становника, Кијев је економски и културни центар Украјине, познат широм света по својим културним атракцијама, уметничком наслеђу и богатој архитектури, у коју спада и препознатљива црква Свете Софије.

Директан лет обављаће се сваког дана осим средом авионом "бомбардије" CRJ-900 са 86 седишта.

Дане Кондић, генерални директор Ер Србије, је изјавио: „Веома нас радује што уводимо летове до Кијева, који представља идеалну капију ка читавој Украјини, огромној земљи разнолике туристичке понуде и љубазних и дружељубивих људи. Са шест летова недељно, укључујући два лета током викенда, наши гости уживају у великом избору и флексибилним опцијама када путују у Кијев, који представља значајан додатак нашој источноевропској мрежи. Готово 24.000 становника Србије је посетило Украјину током прошле године док је 7.000 посетилаца из Украјине било у Србији и сигурни смо да ће се ове бројке увећавати захваљујући нашој новој повезаности ваздушним путем. Ер Србија наставља да шири своју мрежу линија и радујемо се што ћемо на тај начин бити у прилици да унапредимо могућности за путовања у ваздушном саобраћају за наше госте и допринети развоју туризма у Србији, што је један од наших најважнијих циљева као националне авио-компаније.“

Кијев је трећа нова дестинација која је ове недеље уврштена у мрежу авио-компаније, пошто су јуче уведени летови за Хамбург и Охрид.

Мрежа линија додатно ће се увећати у суботу, 18. јуна увођењем летова за Санкт Петербург, а пет дана касније и увођењем дуголинијских летова за Њујорк, прве трансатлантске везе између Србије и Сједињених Држава после 24 године.

Слева: Максим Волошин, директор маркетинга и развоја прихода Међународног аеродрома Бориспољ, Олександр Александрович, амбасадор Украјине у Србији, Раде Булатовић, амбасадор Републике Србије у Украјини и Ђорђе Вукотић, директор глобалне продаје Ер Србије, обележавају успостављање летова између Београда и Кијева.

Ред летења за Кијев:

Број лета Место поласка Време поласка Место доласка Време доласка Фреквентност Први лет
JU664 Београд (BEG) 18:15 Кијев (KBP) 21:05 Понедељак, четвртак, недеља 16. јун 2016.
JU665 Кијев (KBP) 21:50 Београд (BEG) 22:35 Понедељак, четвртак, недеља 16. јун 2016.
JU660 Београд (BEG) 07:00 Кијев (KBP) 09:50 Уторак, петак, субота 17. јун 2016.
JU661 Кијев (KBP) 10:35 Београд (BEG) 11:20 Уторак, петак, субота 17. јун 2016.

Напомена: Сва времена су локална

Search

Share

Register

Registration details

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Fill in your details in order to create a new account.

Personal information

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

By creating an Air SERBIA web profile you accept our Terms and Conditions regarding the use of a personal online profile on AirSERBIA.com.

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail