Air Serbia povećava mogućnosti za putovanja ka Rusiji uvođenjem linije za Sankt Peterburg

19 June 2016

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, obavila je juče uveče prvi let iz Beograda do Sankt Peterburga, svoje druge destinacije u Rusiji.

Istorijski let JU674 pošao je iz Beograda u 17:00 i sleteo na aerodrom Pulkovo u Sankt Peterburgu u 20:40, gde je dočekan tradicionalnim pozdravom "vodenim lukom" iz vatrogasnih topova.

Đorđe Vukotić, direktor globalne prodaje Er Srbije i Jevgenij Iljin, komercijalni direktor Aerodroma Pulkovo na ceremoniji presecanja vrpce na aerodromu Pulkovo u Sankt Peterburgu.

Novi direktni letovi obavljaće se tri puta nedeljno avionom A319 koji je konfigurisan u dve kabine. Sankt Peterburg je drugi grad po veličini u Rusiji i smatra se važnim kulturnim centrom, bogatog nasleđa u oblasti umetnosti i baleta, sa više od 200 muzeja, od kojih je najpoznatiji "Ermitaž".

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, ovim povodom je izjavio: "Raduje nas što ćemo uspostaviti putnički saobraćaj za Sankt Peterburg, grad koji zauzima ključnu poziciju na severu Evrope i u velikoj Rusiji. Uz nekoliko opcija nedeljno, pogodna vremena polaska i dolaska i jednostavne konekcije preko Beograda ka ostatku Balkana i južnoj Evropi, očekujem da će linija za Sankt Peterburg postati veoma popularna među poslovnim putnicima i turistima koji su već iskazali veliko interesovanje. Unapređujući vazdušni saobraćaj i našu ponudu za rusko tržište, na ovaj način ćemo takođe stimulisati komercijalnu i turističku aktivnost sa obe strane, čime ćemo doprineti ekonomskom razvoju Srbije i ispuniti jedan od naših glavnih ciljeva kao nacionalne avio-kompanije. Radujemo se što ćemo uspostaviti ovaj let upravo pred poznati festival 'Bele noći', tokom koga Sankt Peterburg oživljavaju baletske i operske predstave, kao i izvođenja klasične muzike, i sa nestrpljenjem želimo da dočekamo poslovne putnike i turiste na našem avionu A319 u mesecima koji dolaze."

Pored direktnih letova ka Rusiji, Er Srbija je zaključila sporazum o kod-šer saradnji na letovima koje obavlja avio-kompanija Aeroflot između Moskve i Kazanja, Krasnodara, Samare, Sočija i Sankt Peterburga.

Sankt Peterburg je četvrta nova destinacija koju je Er Srbija uvela ove nedelje, nakon što su 15. juna uvedeni letovi za Hamburg i Ohrid, a 16. juna za Kijev.

Zatim će uslediti dugo očekivano uvođenje letova između Beograda i aerodroma JFK u Njujorku 23. juna, čime će ponovo biti uspostavljena direktna vazdušna veza između Srbije i Sjedinjenih Država, koja je prekinuta 1992. godine.

Red letenja za Sankt Peterburg:

Broj leta Mesto polaska Vreme polaska Mesto dolaska Vreme dolaska Frekventnost Avion
JU670 Beograd (BEG) 06:30 Sankt Peterburg (LED) 10:10 Utorak Erbas A319
JU671 Sankt Peterburg (LED) 11:00 Beograd (BEG) 12:40 Utorak Erbas A319
JU674 Beograd (BEG) 17:00 Sankt Peterburg (LED) 20:40 Četvrtak, subota Erbas A319
JU675 Sankt Peterburg (LED) 21:30 Beograd (BEG) 23:10 Četvrtak, subota Erbas A319

Napomena: Vremena polaska i dolaska navedena su po lokalnom vremenu

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail