Ер Србија од 15. маја успоставља летове до Каира

31 January 2023

Ер Србија од 15. маја 2023. године успоставља директне летове између Београда и Каира. До главног града Египта, српска национална авио-компанија ће летети три пута недељно, сваког понедељка, среде и петка, док ће се летови из Каира до српске престонице реализовати уторком, четвртком и суботом. На овој рути летеће авиони типа ербас А319. Авио-карте су већ у продаји, по цени почев од 183 евра по смеру у економској класи, са укљученим свим припадајућим таксама.

„Култура и историја Египта привлаче велику пажњу туриста широм света, а специфична клима учинила је земљу фараона атрактивном током читаве године. Пратећи потребе путника у Србији, али и у ширем региону Балкана, одлучили смо да уведемо редовну директну линију између Београда и Каира. Летове до главног града Египта наша компанија је обављала од лета 2019. године и драго нам је што ћемо сада бити у прилици да поново спојимо две пријатељске земље,“ изјавио је Бошко Рупић, директор комерцијале и стратегије Ер Србије.

Увођењем директних летова између Београда и Каира, путницима који лете из тог града преко Београда доступне су добре авио-везе до Амстердама, Берлина, Барија, Париза, Диселдорфа, Рима, Лондона, Љубљане, Мадрида, Милано, Прага, Тивта, Беча, Цириха, Загреба и многих других дестинација у мрежи Ер Србије.

Смештен поред Нила, главни град Египта никада не спава. У тој динамичној метрополи прожимају се различите религије и културе о чему сведоче неке од најпознатијих знаменитости Каира, попут улице Al-Muiz, џамије Amr Ibn Al As, коптске Висеће цркве и манастира Светог Симеона. Неизоставни део боравка у граду на Нилу јесте посета Гизи, обилазак пирамида и Египатског музеја, као и градских четврти Zamalek и Maadi. Љубитељи музике засигурно ће уживати у Каирској опери, а гастрономи у бројним ресторанима локалне и интернационалне кухиње.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра Ер Србије.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail