Ер Србија употпунила искуство путника унапређеним IT системом за продају, пријаву на лет и укрцавање

25 April 2017

Ер Србија, национална авио-компанија Републике Србије, успешно је овог викенда прешла на коришћење Sabre система за продају, пријаву на лет и укрцавање, што је авио-компанији омогућило да уведе мноштво нових опција за путовања.

Први лет обављен преко новог система био је JU174, који полетео из Београда за Подгорицу у 20.15 часова у суботу, 22. априла, при чему је све прошло у најбољем реду на Аеродрому „Никола Тесла“.

Нови систем суштински је унапредио искуство наших гостију са укључивањем нових услуга које омогућавају гостима да персонализују своје путовање када резервишу карте или касније, путем веб-сајта airserbia.com. Услуге обухватају:

• Одабир жељених седишта унапред: Путници сада могу да резервишу своје жељено седиште пре лета. Кабине економске класе свих авиона Ер Србије организоване су у три зоне: седишта са више простора за ноге, седишта у приоритетној зони, са више приватности и која омогућавају путницима да буду међу првима који ће се искрцати, као и стандардна седишта, укључујући седишта поред пролаза или прозора. Зоне су јасно назначене одговарајућим заслонцима за главу.

• Додатни пртљаг: Са преласком на Sabre систем, гости сада могу да плате превоз додатног пртљага пре свог лета, путем веб-сајта аирсербиа.цом. То укључује додатни стандардни пртљаг (димензија до 158цм и тежине до 23кг), XЛ пртљаг (димензија до 203цм и тежине до 32кг), као и друге врсте пртљага.

• Пријава на лет путем мобилног телефона: Искуство онлајн пријаве на лет употпуњено је увођењем мобилних карата за укрцавање (бординг карата) које се могу послати на жељену имејл адресу. То значи да гости могу да покажу своју електронску карту за улазак у авион на свом смартфону или таблету током безбедносне контроле на аеродрому или на излазу за укрцавање у авион (гејт), без потребе за одштампаним примерком, што чини боравак на аеродрому бржим и пријатнијим.

• Пропуснице за Премијум салон: Путници се могу опустити са стилом током одласка из Београда или преседања у Београду тако што ће купити пропусницу за Премијум салон Ер Србије, који укључује поручивање хране с јеловника и шведски сто, удобне фотеље, луксузне тушеве, брз WI-FI... У понуди су једнократне пропуснице за боравак од три до шест сати, почев од 40 евра, као и годишња пропусница која обезбеђује неограничен и гарантован приступ на годишњем нивоу.

Дане Кондић, генерални директор Ер Србије, изјавио је: „Прелазак на Sabre био је изузетно сложен процес који је захтевао више од годину дана планирања, при чему су стотине људи радиле на инсталирању, конфигурацији и тестирању новог софтвера овог викенда. Наш тим је имао стручну помоћ од професионалаца из Етихад ервејза и компаније Sabre, који су радили даноноћно да би осигурали да се софтвер имплементира на време и без утицаја на путовања наших гостију. Прелазак на Sabre је Ер Србији обезбедио најсавременију платформу која ће нам омогућити да на бољи начин испунимо савремене захтеве путника, који све више траже начине да прилагоде путовања својим потребама и начину живота. Ер Србија путницима сада нуди низ нових дигиталних услуга, укључујући могућност да користе мобилне карте за укрцавање након онлајн пријаве на лет, да одаберу своја жељена седишта и да купе пропусницу за Премијум салон, што повећава избор и погодности. Следећег месеца прослављамо 90. годишњицу од оснивања националног авио-превозника Србије те давне 1927. године, а као што овај пројекат показује, посвећени смо томе да успешно обезбедимо нашу дугорочну будућност.“

Поред ових опција за путовања, путницима је на располагању и бесплатна услуга Elevate Play за гледање филмова, ТВ серија и слушање музике на летовима који се обављају авионима ербас А319 и А320. Да би користили ову услугу, гости треба да преузму апликацију Elevate Play за своје Андроид или Епл мобилне уређаје.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail