Air Serbia povećava kapacitete za obuku pilota i za erbas flotu

15 December 2016

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, proširila je kapacitete za obuku svojih pilota tako što je dobila saglasnost da sprovodi obuke i za avione tipa erbas A320 i A330.

Sa dobijenim statusom Odobrene organizacije za sprovođenje treninga (Approved Training Organisation – ATO), Er Srbija moći će da priprema svoje pilote za sticanje sertifikata koji su im neophodni da bi postali kopiloti ili kapetani u modernoj floti mlaznjaka nacionalne avio-kompanije, kao i da sprovodi Cross Crew Qualification (CCQ), dodatnu obuku za pilote koji prelaze sa aviona A320, na veći A330.

Kapetani Goran Nižić i Nenad Mitić su prvi piloti Er Srbije koji su završili ovu obuku na avionu Er Srbije A320, a uskoro će im se pridružiti kopiloti – Andreja Milošević i Predrag Đurić, koji završavaju linijski trening na A320. Do marta 2017. još tri kapetana bi trebalo da završe ovu obuku na širokotrupnom avionu A330.

Kompletna obuka traje oko mesec dana i obuhvata zemaljske treninge u Beogradu, sesije na simulatoru leta koje se obavljaju u inostranstvu i linijski trening pod nadzorom na mreži Er Srbije.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, rekao je: „Činjenica da smo dobili sertifikat Odobrene organizacije za sprovođenje treninga pokazuje da je Er Srbija stekla izuzetno iskustvo i tehničko znanje u vezi sa erbas avionima. Erbas mlazni avioni predstavljaju okosnicu naše flote i unapređenje naših internih kapaciteta za obuku omogućava bolje planiranje budućeg rasta. Ovo omogućava da Er Srbija ima dobre pilote za ostvarenje svojih strateških ciljeva vezanih za flotu i povezanost. Er Srbija održava najviše industrijske standarde kada je u pitanju profesionalni razvoj naše letačke posade i dobijanje odobrenja za ovaj tip obuke na erbasu A320 i A330  je dokaz za to.“

U prošlosti, piloti Er Srbije obučavali su se za obavljanje letova na avionu A330 kod članova Etihad ervejz partners, uključujući Alitaliju u Rimu, gde su ove godine 32 pilota primila sertifikate kao deo učešća na pokretanju prekookeanskog leta do Njujorka. S druge strane, u Erberlinu su obavljane obuke za tip aviona erbas A320.

Er Srbija trenutno ima 242 pilota, koji upravljaju avionima erbas, ATR i boing flote.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail