Projekat Etihad Airways i Air Serbia pruža preko potrebnu podršku deci migrantima i deci bez roditeljskog staranja u Beogradu

07 September 2016

Avio-kompanija Etihad ervejz i njen strateški partner Er Srbija poklonili su zimsku garderobu, školske torbe sa priborom i pakete sa hranom za više od 2.000 izbegle dece i srpske dece bez roditeljskog staranja.

Paketi pomoći, koji su zvanično donirani u Centru za azil u Krnjači u Beogradu, odražavaju posvećenost nacionalne avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata globalnom obrazovanju i društvenoj odgovornosti. Deci u azilantskom centru pridružila su se i deca bez roditeljskog staranja Doma za decu i omladinu sa kojima su proveli nekoliko sati u druženju.

Voditelj na događaju je bio Minja Subota, poznati srpski televizijski voditelj, dečiji horovi iz Srbije izvodili su pesme, održane su predstave sa klovnovima i mađioničarima, a nastupio je i srpski folklorni ansambl Talija, kao i poznati pevač Željko Vasić.

Pored događaja u Centru za azil, delegacija Etihad ervejza je u utorak, 6. septembra posetila i Dom za decu i omladinu u Sremčici, gde su proveli vreme sa decom i osobljem doma i poklonili ćebad, džempere i invalidska kolica.

Događaji u Srbiji su deo sporazuma koji je sklopljen između Etihad ervejza i Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu, kako bi se obezbedila humanitarna i socijalna podrška u Srbiji. Tokom poslednje četiri godine Etihad ervejz je takođe podržao obrazovanje dece u Jemenu, Maroku, Šri Lanki, Keniji i Jordanu.

Maja Gojković, predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije se zahvalila Etihad ervejzu, Er Srbiji i svim partnerima na njihovom trudu, posebno u obezbeđivanju školskog pribora uoči početka nove školske godine.

Halid Al Mehairbi, predsednik komiteta za sport i društvena pitanja Etihad ervejza, izjavio je: "Svako dete zaslužuje da živi u bezbednom okruženju i da ima pravo na obrazovanje. Nažalost, u današnjem svetu to nije uvek moguće i zato se nadamo da će ova inicijativa uspeti da pomogne deci tokom meseci koji slede. Naša posebna zahvalnost je upućena organizaciji UNHCR koja nas je podržala u ovoj inicijativi kako bi vratili osmehe na dečija lica."

NJ. E. Džuma Rašid al Daheri ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji, je izjavio: "Želeo bih da se zahvalim Etihad ervejzu, Er Srbiji, Udruženju WAHA i svim našim partnerima na njihovom trudu tokom ove važne inicijative. Ona pokazuje da mnoge organizacije, kao i nacije, mogu da deluju zajedno i utiču na one kojima je potrebna pomoć i podrška."
Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, rekao je: "Veoma nam je drago što smo podržali ovu inicijativu sa našim partnerima, Vladom Republike Srbije i Etihad ervejzom, kako bismo pokazali ovim dečacima i devojčicama da ljudi brinu, ne samo danas već i tokom nedelja i meseci koji slede."

Dr Kavla Salem Rašed Al Saidi, predsednica organizacije WAHA Internešenal (Međunarodnog udruženja posvećenog ženama i zdravlju) je rekla: "Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam u prilici da prisustvujem ovom divnom događaju, koji obeležava početak novog saveza između svih naših partnera. Želim da ovaj projekat postane svetionik nade za ovu decu, kao i primer drugima koji žele da izraze svoju humanost prema onima kojima je to potrebno."

Prisutnima su se obratili Maja Gojković, predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije; Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije; Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije; Halid Al Mehairbi, predsednik komiteta za sport i društvena pitanja Etihad ervejza; NJ. E. Džuma Rašid al Daheri ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji; Dr Kavla Salem Rašed Al Saidi, predsednica WAHA, iz kabineta Njenog Visočanstva Šeike Šamse bin Hamdan bin Muhamed Zajed al Nahjan, kao i Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije.

Događaju su prisustvovali i Ali Al Šamsi, potpredsednik za strategiju emiratizacije Etihad ervejza; Linda Selestino, potpredsednica sektora za kreiranje iskustva gostiju Etihad ervejza; Branislav Malović, izvršni direktor za odnose sa državnim organima i organizacijama Er Srbije i Luka Tomić, predsednik Skupštine akcionara Er Srbije.

Donacije u Beogradu finansirane su sredstvima prikupljenim kroz niz dobrotvornih inicijativa koje su se održale u Abu Dabiju, u saradnji sa Udruženjem WAHA, uključujući "Walk for a Cause", garažnu rasprodaju Etihad ervejza i  fudbalski turnir tokom svetog meseca Ramazana.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail