Пројекат Еtihad Airways и Аir Serbia пружа преко потребну подршку деци мигрантима и деци без родитељског старања у Београду

07 September 2016

Авио-компанија Етихад ервејз и њен стратешки партнер Ер Србија поклонили су зимску гардеробу, школске торбе са прибором и пакете са храном за више од 2.000 избегле деце и српске деце без родитељског старања.

Пакети помоћи, који су званично донирани у Центру за азил у Крњачи у Београду, одражавају посвећеност националне авио-компаније Уједињених Арапских Емирата глобалном образовању и друштвеној одговорности. Деци у азилантском центру придружила су се и деца без родитељског старања Дома за децу и омладину са којима су провели неколико сати у дружењу.

Водитељ на догађају је био Миња Субота, познати српски телевизијски водитељ, дечији хорови из Србије изводили су песме, одржане су представе са кловновима и мађионичарима, а наступио је и српски фолклорни ансамбл Талија, као и познати певач Жељко Васић.

Поред догађаја у Центру за азил, делегација Етихад ервејза је у уторак, 6. септембра посетила и Дом за децу и омладину у Сремчици, где су провели време са децом и особљем дома и поклонили ћебад, џемпере и инвалидска колица.

Догађаји у Србији су део споразума који је склопљен између Етихад ервејза и Амбасаде Уједињених Арапских Емирата у Београду, како би се обезбедила хуманитарна и социјална подршка у Србији. Током последње четири године Етихад ервејз је такође подржао образовање деце у Јемену, Мароку, Шри Ланки, Кенији и Јордану.

Маја Гојковић, председница Народне Скупштине Републике Србије се захвалила Етихад ервејзу, Ер Србији и свим партнерима на њиховом труду, посебно у обезбеђивању школског прибора уочи почетка нове школске године.

Халид Ал Мехаирби, председник комитета за спорт и друштвена питања Етихад ервејза, изјавио је: "Свако дете заслужује да живи у безбедном окружењу и да има право на образовање. Нажалост, у данашњем свету то није увек могуће и зато се надамо да ће ова иницијатива успети да помогне деци током месеци који следе. Наша посебна захвалност је упућена организацији UNHCR која нас је подржала у овој иницијативи како би вратили осмехе на дечија лица."

Њ. Е. Џума Рашид ал Дахери амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Србији, је изјавио: "Желео бих да се захвалим Етихад ервејзу, Ер Србији, Удружењу WАХА и свим нашим партнерима на њиховом труду током ове важне иницијативе. Она показује да многе организације, као и нације, могу да делују заједно и утичу на оне којима је потребна помоћ и подршка."
Дане Кондић, генерални директор Ер Србије, рекао је: "Веома нам је драго што смо подржали ову иницијативу са нашим партнерима, Владом Републике Србије и Етихад ервејзом, како бисмо показали овим дечацима и девојчицама да људи брину, не само данас већ и током недеља и месеци који следе."

Др Кавла Салем Рашед Ал Саиди, председница организације WАХА Интернешенал (Међународног удружења посвећеног женама и здрављу) је рекла: "Велика ми је част и задовољство што сам у прилици да присуствујем овом дивном догађају, који обележава почетак новог савеза између свих наших партнера. Желим да овај пројекат постане светионик наде за ову децу, као и пример другима који желе да изразе своју хуманост према онима којима је то потребно."

Присутнима су се обратили Маја Гојковић, председница Народне Скупштине Републике Србије; Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије; Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије; Халид Ал Мехаирби, председник комитета за спорт и друштвена питања Етихад ервејза; Њ. Е. Џума Рашид ал Дахери амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Србији; Др Кавла Салем Рашед Ал Саиди, председница WАХА, из кабинета Њеног Височанства Шеике Шамсе бин Хамдан бин Мухамед Зајед ал Нахјан, као и Дане Кондић, генерални директор Ер Србије.

Догађају су присуствовали и Али Ал Шамси, потпредседник за стратегију емиратизације Етихад ервејза; Линда Селестино, потпредседница сектора за креирање искуства гостију Етихад ервејза; Бранислав Маловић, извршни директор за односе са државним органима и организацијама Ер Србије и Лука Томић, председник Скупштине акционара Ер Србије.

Донације у Београду финансиране су средствима прикупљеним кроз низ добротворних иницијатива које су се одржале у Абу Дабију, у сарадњи са Удружењем WАХА, укључујући "Walk for a Cause", гаражну распродају Етихад ервејза и  фудбалски турнир током светог месеца Рамазана.

Search

Share

Register

Registration details

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Fill in your details in order to create a new account.

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

By creating an Air SERBIA web profile you accept our Terms and Conditions regarding the use of a personal online profile on AirSERBIA.com.

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail