Ер Србија увела директне летове између Београда и Будимпеште

13 March 2023

Ер Србија је данас, 13. марта 2023. године, летом JU150 у 07:45 часова успоставила нову редовну линију између Београда и Будимпеште. До главног града Мађарске, током предстојеће летње сезоне, српска национална авио-компанија летеће и до 17 пута недељно.

„Данашњим летом до Будимпеште покренули смо прву од преко 20 дестинација до којих ћемо саобраћати током предстојеће летње сезоне, а које нису биле у нашој мрежи у 2022. години. Пратићемо тражњу и у складу са њом постепено повећавати број фреквенција између два града. Верујемо да ће увођење директних летова допринети бољој повезаности Србије и Мађарске и значајно убрзати кретање путника широм Европе,“ изјавио је Бошко Рупић, директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије.

Дочек првог лета Ер Србије за Будимпешту уприличен је на аеродрому Франц Лист, смештеном 16 км југоисточно од центра главног града Мађарске.

Будимпешта је град дуге, богате и бурне историје, о чему сведочи велики број значајних грађевина разних епоха и стилова: готског, византијског, ренесансног, барокног, класичног, неокласичног. Будимпештански метро је други најстарији на свету, а чувени Ланчани мост представља нулту тачку од које се мере сва растојања у Мађарској. Престоница Мађарске позната је по изворима термалне воде и многобројним бањама и једна је од омиљених викенд дестинација људи из суседних земаља.

Увођењем редовне авио-линије између главних градова Мађарске и Србије, Ер Србија путницима пружа могућност добре повезаности од Будимпеште, преко Београда до Шпаније, Италије, Грчке, Кипра, Сједињених Америчких Држава, као и земаља у региону.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра Ер Србије

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail