Air Serbia počinje javno testiranje novih usluga interneta i mobilne telefonije na letu

25 September 2015

Air Serbia, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, je danas započela sedmodnevnu fazu javnog testiranja nove usluge "Air Serbia Wi-Fly", koja omogućava pristup internetu i upotrebu mobilnog telefona na letu. Uslugu omogućava Panasonic Avionics Corporation.

U okviru uspešno okončanog internog testiranja u avionu na letu JU112 za Sarajevo, prvi tvit sa zvaničnog naloga Air Serbia-e je nedavno poslat sa neba Srbije. Nakon ovog testa, Air Serbia je produžila probni period na jednom od svojih Airbus aviona, tokom koga će pripadnici srpske onlajn i IT zajednice i putnici na letovima avio-kompanije imati prilike da u prvih pet dana testiranja besplatno isprobaju sistem.

Prvo javno testiranje će biti održano danas na letu JU304 za Brisel, tokom koga će pripadnici srpske onlajn zajednice i putnici na letu imati priliku da isprobaju novu uslugu. Putnici na letovima dužim od jednog časa i dvadeset minuta će dobiti besplatan vaučer za 30 minuta ili 20 MB internet pristupa i moći će da pruže povratnu informaciju o svom iskustvu.

Pomoć će im u tome pružati pripadnici kabinske posade Air Serbia-e, Wi-Fly ambasador i tehničari Air Serbia-e i Panasonic Communication Services-a, koji će detaljno objasniti funkcije sistema, pomoći gostima da se po prvi put prijave na sistem i odgovoriti na njihova pitanja. Osim toga, ovom prilikom će biti organizovan i prvi tvitap na nebu koji će moći da se prati na Tviteru preko heštegova #WiFly #UPinTheAir.

Počev od 1. oktobra, usluga će biti zvanično uvedena u rad i omogućena na još tri aviona, a zatim će postepeno postati dostupna na svim avionima Airbus A319 i A320 u Air Serbia floti. Očekuje se da će usluga biti omogućena na svim avionima tipa Airbus u Air Serbia floti do kraja prvog kvartala 2016. godine.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia-e, je rekao: "Pre pune implementacije našeg novog sistema za pristup internetu i uslugama mobilne telefonije "Air Serbia Wi-Fly", čime postajemo prva avio-kompanija u regionu i jedna od malobrojnih u Evropi koja nudi ovu uslugu, našim gostima ćemo dati priliku da temeljno testiraju uslugu, kako bismo bili sigurni da ona omogućava konekcije koje su što sličnije onima na koje su naši gosti navikli kod kuće ili na poslu. Faza implementacije će nastupiti odmah nakon testiranja i usluga će uskoro postati dostupna na svim avionima tipa Airbus u našoj floti. Veoma nas raduje što smo sada u prilici da usavršimo i da ubrzo prvi predstavimo novu komunikacionu tehnologiju koja će značajno unaprediti doživljaj putovanja za naše goste".

Sistem za konekcije na letu omogućava bežični pristup internetu i uslugama mobilne telefonije. Ove usluge zajedno čine rešenje "Air Serbia Wi-Fly", koje pokreće Panasonic Global Communications Suite (GCS).

Gosti će moći da se povežu na mrežu "Air Serbia Wi-Fly" i da koriste bežični širokopojasni pristup internetu preko svih svojih uređaja koji to podržavaju, uključujući pametne telefone, tablete i laptop računare, što će im omogućiti da iz svog udobnog sedišta u avionu šalju elektronsku poštu, da pretražuju internet, da ažuriraju svoje naloge na društvenim mrežama i još mnogo toga. Cene usluge pristupa internetu će se kretati od 4,90 EUR za 30 minuta (limit za preuzimanje 20 MB), 8,90 EUR za 60 minuta (limit za preuzimanje 50 MB) i 13,90 EUR za pristup tokom celog leta (limit za preuzimanje 90 MB).

Rešenje za povezivanje na mobilnu telefoniju uključuje ugovore o romingu sa odgovarajućim operaterima, a gosti će moći da mu pristupe putem svojih GSM mobilnih telefona na kojima je aktiviran roming, što će im omogućiti da obavljaju odlazne i dolazne pozive, šalju i primaju SMS poruke i elektronsku poštu, kao i da koriste usluge prenosa podataka. Korišćenje mobilnih telefona će se putnicima naplaćivati putem redovnog računa po važećoj tarifi za roming usluge.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail