Air Serbia ugostila studente poslovne škole Univerziteta Stanford

23 March 2015

Air Serbia ugostila je danas 30 studenata MBA programa Škole za postdiplomske poslovne studije Univerziteta Stanford ("Stanford GSB"), jedne od najprestižnijih poslovnih škola na svetu. Studenti su obišli novu upravnu zgradu Air Serbia-e i sastali se sa generalnim direktorom aviokompanije Danetom Kondićem.

Poseta Air Serbia-i deo je studentskog programa obilaska zemalja regiona i Srbije, u kojoj će provesti nekoliko dana. Studenti čine raznoliku grupu, iz više zemalja, različitih obrazovnih profila i profesionalnih iskustava, koje su stekli studirajući na najboljim univerzitetima i radeći u vodećim kompanijama.

Ono što ih je okupilo je interesovanje za ekonomski razvoj regiona, a posebno Srbije. Cilj ovog putovanja je da se studenti i profesori Škole za postdiplomske poslovne studije Univerziteta Stanford upoznaju sa privredom, organizacijom društva i kulturom, kao i sa procesom ekonomske i tržišne tranzicije zemlje, ulogama privatnih i državnih, kao i stranih i domaćih institucija, i mogućnostima za ekonomski i politički razvoj. Učesnici putovanja su izabrali da posete Srbiju i region ne samo zbog prilike da steknu nova saznanja, na svom putu da postanu globalni lideri, već i kao dobro mesto za budući razvoj karijere i priliku za investiranje.

Učesnici putovanja su posebno bili zainteresovani da posete Air Serbia-u i nauče nešto o njenom poslovnom modelu i iskustvima, jer predstavlja jedan od najuspešnijih primera kompanije koja je uspela da ostvari preokret i da od gubitaša postane profitabilna kompanija u kratkom vremenskom periodu. Ona je takođe primer efektivnog državno–privatnog partnerstva, sa učešćem prvoklasnog stranog investitora. Tokom sastanka, studenti su imali priliku da u otvorenom dijalogu razmene ideje, znanja i iskustva sa predstavnicima Air Serbia-e.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia-e, ovom prilikom je izjavio: "Bilo je zadovoljstvo ugostiti studente poslovne škole Stanforda, grupu istaknutih svetskih lidera budućnosti. Air Serbia je prešla dug put od kada je počela sa radom pre nešto više od godinu dana i vrlo smo ponosni što već možemo da poslužimo kao primer toga šta sve može da se postigne ako se sledi ispravan poslovni model, prava strategija i upravljačka struktura. Uvek smo spremni da podelimo naše iskustvo i znanje sa mladim generacijama, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, nadajući se da iz njega mogu nešto da nauče i imaju koristi od toga. Zahvalni smo na prilici da okupimo mlade ljude tako raznovrsnog porekla, koji sa sobom nose različita iskustva i da i mi, kao organizacija, imamo koristi od razmene mišljenja i ideja."

Jedna od vođa ovog putovanja, Jelena Đorđević, student na postdiplomskim studijama u Stanfordu, Amerikanka srpskog porekla, je izjavila: "Veoma smo zahvalni Air Serbia-i na gostoprimstvu i pažnji koju su nam posvetili. Svi smo impresionirani Air Serbia-om i uspehom koji je aviokompanija ostvarila. Ona predstavlja dobru studiju slučaja iz koje može puno da se nauči i može da posluži kao primer ostalim kompanijama. Naravno, za mene je ovo putovanje značajno i emotivno na više načina, jer sam u prilici da kolegama pokažem lepotu svoje zemlje i učim o koracima koje preduzima kako bi obezbedila dugoročan napredak društva i privrede."

Stanford GSB osposobljava ljude da sagledaju šta je moguće i da to ostvare, kroz principijelno vođstvo i kreativan pristup u rešavanju problema. Škola je izgradila globalnu reputaciju na osnovu svojih programa iz oblasti menadžmenta i vođstva, uključujući i dvogodišnji Master poslovne administracije (MBA) program; jednogodišnji Sloun (Sloan) master program; program doktorskih studija; Stanford Ignajt (Ignite), povremeni program u oblasti inovacija i preduzetništva, kao i obrazovanje za top menadžere. Svaki od ovih programa stvara iskustvo koje transformiše ljude i priprema ih da menjaju živote, menjaju organizacije i menjaju svet. U programe su uključeni najkvalitetniji studenti sa svih sedam škola koje postoje u okviru Univerziteta Stanford, zatim svršeni studenti (alumnisti), profesionalci iz Silikonske doline, ključni menadžeri širom sveta. Vrhunski Najt menadžment centar (Knight Management Center) obezbeđuje fleksibilan prostor za praktično sticanje znanja, kroz eksperimente, timski rad i u malim grupama. Stanford je najtraženija poslovna škola u SAD i trenutno je na prvom mestu rang-lista, koje izdaju Forbs (Forbes) magazin i U.S. News & World Report.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail