Друга "жива легенда" Air Serbia - звезда NBA лиге Владе Дивац

11 April 2014

Владе Дивац, бивши професионални кошаркашки ас и легенда NBA лиге, биће следећи познати Србин чије име ће понети један од авиона из флоте Air Serbia-е.

Ова одлука део је програма Air Serbia "Живе легенде" којим се одаје признање прослављеним Србима чија достигнућа могу да служе као инспирација и да се поистовете са новим брендом нашег авиопревозника.

Прослављени српски тенисер Новак Ђоковић прва је позната личност којој је припала част да као "жива легенда" дâ своје име авиону из флоте Air Serbia-е.

Владе Дивац изабран је због светског успеха у спорту и великог хуманитарног рада.

Заиста импресивна листа светлих момената у његовој каријери укључује именовање за једног од 50 најзаслужнијих људи за развој кошарке у Европи, као и чињеница да је био први европски кошаркашки ас који је прешао у NBA лигу.

Већи део своје каријере Дивац је провео у NBA лиги играјући за ЛА Лејкерсе, Шарлот Хорнетсе и Сакраменто Кингсе. Као први играч који је, иако се родио и тренирао изван Сједињених Држава, играо у више од 1000 утакмица NBA лиге, Дивац је такође један од само шест играча у историји ове лиге који је освојио 13000 поена, 9000 рибаунда, 3000 асистенција и 1500 блокада. Дивац је такође ушао и у All Star селекцију NBA лиге.

Од 2009. године Дивац је председник Олимпијског комитета Србије.

Изван света спорта, Дивац се истакао хуманитарним радом, формирањем фондације Дивац Омладински фондови 1997. године, затим оснивањем "Фондације Ана и Владе Дивац" 2007. године, чији циљ је прикупљање средстава за стамбено збрињавање избеглица у Србији и унапређење положаја деце и младих.

Владе Дивац је изјавио да је почаствован избором Air Serbia-е и да се нада да ће ово признање привући још већу пажњу јавности на потребе деце у Србији.

"Поносан сам што ће моје име бити повезано са Air Serbia-ом која даје велики допринос нашој земљи и целом региону. Она је посвећена свом циљу, без обзира на изазове на које наилази, и то је чини савршеним партнером са којим желим да представим праву слику о Србији", каже Владе.

Дане Кондић, генерални директор Air Serbia, изјавио је: "Владе Дивац је личност која се афирмисала у свету спорта, не само у Србији, већ широм света. Његова изузетна спортска каријера, као и његов хуманитарни рад, савршено се подударају са сопственом визијом Air Serbia као будућег регионалног лидера у свету ваздухопловства. Са само 18 година Владе је важио за једног од најталентованијих кошаркаша у Европи, да би с временом постао професионални кошаркашки ас NBA лиге, где је играо поред светских звезда као што су Меџик Џонсон и Коби Брајант. Владов живот је прича о истрајности и успеху, а то су управо оне вредности са којима желимо да и нас поистовећују и које ће Air Serbia настојати да промовише", рекао је господин Кондић.

Air Serbia ће објавити имена још неколико живих легенди по којима ће назвати своје авионе.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail