Etihad Regional i Air Serbia najavljuju codeshare sporazum

04 August 2014

Etihad Regional, regionalni avioprevoznik sa sedištem u Švajcarskoj, i Air Serbia najavili su novi recipročni codeshare sporazum, nudeći gostima iz Evrope bolju povezanost između Švajcarske i Srbije.

Novi codeshare, koji je zvanično stupio na snagu 1. avgusta, doneće 15 povratnih letova nedeljno koje nude obe aviokompanije na liniji između Švajcarske i Srbije.

Prema codeshare sporazumu, Etihad Regional će staviti svoj "F7" kod na letove Air Serbia na liniji Beograd-Cirih, dok će Air Serbia staviti svoj "JU" kod na letove kompanije Etihad Regional na linijama Ženeva-Beograd i Ženeva-Lugano.

Generalni direktor kompanije Etihad Regional Mauricio Merlo rekao je: "Izuzetno nam je zadovoljstvo da najavimo codeshare sporazum sa Air Serbia koji je značajan za razvoj te aviokompanije i za nas važan na više načina. Sporazum pokazuje potencijale partnerstva između obe aviokompanije u smislu mrežne sinergije. Najvažnije, čini mrežu letova Etihad Regionala još privlačnijom za naše goste koji će imati više izbora za putovanja između Švajcarske i Srbije".

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia, je izjavio: "Nedavno smo proširili našu mrežu na 38 destinacija u Evropi i Bliskom istoku i ova objava o codeshare partnerstvu dalje podržava našu strategiju da obezbedimo bolji pristup i povezanost za naše goste. Sigurni smo da će ovaj sporazum značajno unaprediti poslovna i turistička putovanja između Srbije i Švajcarske i omogućiti mrežama ove dve kompanije da razmenjuju putnike".

Air Serbia obavlja letove na liniji Beograd-Cirih koristeći i Airbus A319 i A320 letelice, konfigurisane za 128 ili 155 putnika. U skladu sa novim izgledom i modernom letelicom, usluga u toku leta takođe ima novina - novi izbor menija, ponudu besplatnog pića i unapređenu zabavu tokom leta, što sve omogućava veći izbor putnicima koji lete Air Serbia-om.

Etihad Regional obavlja letove na ovim linijama u dve klase, flotom od osam SAAB 2000 turboelisnih letelica sa 50 mesta.

Obe aviokompanije su članice Etihad Airways strateškog akcionarskog partnerstva, a aviokompanija sa sedištem u Abu Dabiju ima udeo od 49 odsto u Air Serbia i udeo od 33,3 odsto u Etihad Regional.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail