Air Serbia objavila codeshare sporazum sa poljskom avio-kompanijom LOT

09 June 2015

Air Serbia objavila je potpisivanje codeshare sporazuma sa poljskom avio-kompanijom LOT, čime će se putnicima omogućiti bolja povezanost između Severne, Istočne, Jugoistočne Evrope i Bliskog istoka.

Odredbe sporazuma potpisali su generalni direktori dve partnerske avio-kompanije u Majamiju tokom godišnjeg sastanka Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA).

Codeshare sporazum biće aktivan od 8. juna 2015. godine. Air Serbia dodaće svoj "JU" kod na letove avio-kompanije LOT ka Viljnusu, Talinu i Rigi, što će omogućiti poslovnim ljudima i turistima da kupe povratnu kartu između Beograda i ove tri prestonice baltičkih država preko Varšave. Ovi codeshare letovi već su uključeni u sistem za rezervacije, a karte će moći da se kupe nakon dobijanja odobrenja od regulatornih vlasti.

Putnici poljske avio-kompanije LOT će po ovom sporazumu takođe imati koristi od poboljšanog pristupa Balkanu i Bliskom istoku, jer će oznaka "LO" ove avio-kompanije biti dodata na letove koje obavlja Air Serbia na linijama za Podgoricu i Tivat, kao i na svakodnevne letove za Abu Dabi. Za dogovorene codeshare letove preko Beograda takođe se očekuju odobrenja uprava za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia-e, rekao je: "Codeshare sporazumi su značajan stub naše strategije kojom našim putnicima stalno pružamo sve veći izbor i fleksibilnost putovanja ka ključnim destinacijama, a naša komercijalna saradnja sa LOT-om je veoma važan korak ka učvršćivanju našeg prisustva u Severnoj Evropi, preko Varšave. Sada smo u mogućnosti da unapredimo našu ponudu poslovnih i turističkih putovanja između Srbije i baltičkih država, i dalje ka drugim odredištima u okviru ovog strateški važnog evropskog regiona. Takođe nas raduje što možemo da poželimo dobrodošlicu našim putnicima iz Poljske, kojima ćemo, preko našeg čvorišta u Beogradu, omogućiti pogodan pristup Balkanu, Bliskom istoku i drugim destinacijama."

Sebastijan Mikož, generalni direktor LOT-a, izjavio je: "Veoma smo srećni što ćemo zajedno sa Air Serbia-om sada našim putnicima moći da ponudimo uzbudljive nove destinacije i još veće mogućnosti za putovanja. Putnici iz Varšave dobijaju mogućnost da dođu do glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata i do dve značajne destinacije u Crnoj Gori. S druge strane, uspešno unapređujemo mogućnosti za konekcije preko Varšave. Putnici Air Serbia-e sada će moći da iskoriste čvorište LOT-a za njihova putovanja ka Viljnusu, Talinu i Rigi".

LOT je 13. codeshare Air Serbia-e, pored avio-kompanija Adria Airways, Aegean Airlines, Aeroflot, airberlin, Air China, Air France, Alitalia, Bulgaria Air, Etihad Airways, Etihad Regional (Darwin Airline), KLM i Tarom, sa kojima Air Serbia nudi još 40 dodatnih destinacija, čime pokriva značajna odredišta širom Evrope, Bliskog istoka, Afrike, Azije i Australije.

O codeshare letovima

Sporazum o zajedničkim letovima (codeshare) je poslovni aranžman u avijaciji po kome dve ili više avio-kompanija dele isti let. Svaka od avio-kompanija može da objavljuje i stavlja let u promet pod sopstvenom oznakom i brojem u okviru svog reda letenja. Mesto na letu se može kupiti pod oznakom i brojem leta bilo koje od avio-kompanija, a letove obavlja samo jedna od avio-kompanija u sporazumu, koja se obično naziva operativnim prevoznikom (operational carrier). Termin "code" se odnosi na identifikator koji avio-kompanije koriste u svom redu letenja. To je obično oznaka koja se sastoji iz dva slova, koju određuje Međunarodna asocijacija za avio-prevoz (IATA), i broja leta.

Air Serbia je u značajnoj meri proširila svoju mrežu destinacija putem codeshare sporazuma sa avio-kompanijama: Adria Airways, Aegean Airlines, Aeroflot, erberlin, Air China, Air France, Alitalia, Bulgaria Air, Etihad Airways, Etihad Regional (čije letove obavlja Darvin Airline), KLM, LOT i Tarom i trenutno pokriva 40 dodatnih globalnih odredišta preko ovih partnerstava.

LOT

LOT Polish Airlines je moderan evropski prevoznik koji omogućuje konekcije u regionu Centralne i Istočne Evrope sa više od 40 destinacija širom sveta, uključujući i Evropu, Severnu Ameriku i Aziju. Visok kvalitet usluga i profesionalizam osoblja LOT-a je više puta prepoznat i nagrađivan je kao najbolja avio-kompanija Centralne i Istočne Evrope. LOT, kao nacionalna avio-kompanija Poljske, je savremena avio-kompanija, prva u Evropi koja je u svoju flotu uvela letelice poslednje generacije - avion Boeing 787 Dreamliner. Od 2003. godine LOT je članica Star Alliance-e čija mreža linija trenutno omogućava više od 21.900 letova dnevno ka 1.328 aerodroma u 195 zemalja sveta.

 

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail