Air Serbia ketering prošao zahtevnu proveru bezbednosti hrane

14 April 2016

Er Srbija ketering, kompanija čiji je stopostotni vlasnik Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, prošao je zahtevnu međunarodno priznatu proveru bezbednosti hrane.

Er Srbije ketering ispunio je sve standarde HACCP, globalnog sistema za ocenjivanje upravljanja, pripreme i čuvanja hrane u prehrambenoj industriji.

Provera se fokusira na sisteme i procese koji se primenjuju da bi se obezbedilo održavanje strogih standarda kuhinje, kao što su obeležavanje hrane datumom i rokom trajanja, kao i čuvanje na hladnom mestu i kontrola temperature.

HACCP verifikaciju obavili su stručnjaci za hranu iz SGS Srbija, podružnice vodeće svetske kompanije za inspekciju, verifikaciju, testiranje i sertifikaciju.

Puniša Zdravković (peti sleva), generalni direktor Er Srbija keteringa, u društvu ključnih članova svog tima, dok obeležavaju dodelu HACCP sertifikata za bezbednost namirnica.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, ovim povodom je izjavio: “To što smo prošli HACCP proveru je fantastično dostignuće našeg ketering tima koji ukazuje na njihovu posvećenost najvišem nivou bezbednosti hrane. Er Srbija je poznata po kvalitetnim obrocima na letu, koji se pripremaju od svežih i domaćih sastojaka. Ovom sertifikacijom pokazujemo da je bezbednost hrane čini značajan deo našeg lanca proizvodnje hrane. Gosti mogu da uživaju u širokom izboru ukusnih jela znajući da su pripremljena na bezbedan i higijenski ispravan način, od trenutka kada se sastojci dostavljaju u Er Srbija ketering, do trenutka kada se služe na našim avionima. Sertifikacija je rezultat višemesečnog napornog rada i odražava profesionalizam našeg ketering tima i posvećenost Er Srbije uspostavljanju najbolje svetske prakse širom svog poslovanja."

Er Srbija ketering priprema gotovo 14.000 obroka svakoga dana, uključujući i sve obroke koji se služe na letovima Er Srbije.

Er Srbija svake godine posluži više od 40 tona sira, dva miliona boca vode iz Srbije i više od 50.000 boca srpskog vina na svojim letovima.

Pored toga, avio-kompanija godišnje koristi više od 50 tona mesa i ribe za pripremu obroka, a većina sastojaka i napitaka se nabavlja od lokalnih dobavljača, čime značajno doprinosi razvoju srpske privrede.

Izbor obroka na letu se osvežava na svaka tri meseca nakon strogog procesa testiranja ukusa, a svako jelo pažljivo spravljaju iskusni šefovi kuhinje pod vođstvom glavnog šefa kuhinje Zorana Miškovića.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail