Air Serbia уводи летњи програм стицања професионалне праксе

09 June 2016

Ер Србија, национална авио-компанија Републике Србије, младима из Србије нуди изванредну  прилику да стекну радно искуство у области ваздухопловства кроз програм професионалне праксе.

Програм ће омогућити младима и студентима да стекну практично искуство и прилику да прођу кроз обуку на радном месту у бројним секторима Ер Србије, укључујући и "Кетеринг", који производи све оброке на лету авио-компаније;  "Технику", која је одговорна за одржавање авиона; као и у оквиру оперативних тимова на Аеродрому Никола Тесла.

Полазници који се истакну у испуњавању својих задужења биће размотрени за пријем у радни однос у Ер Србији.

Дане Кондић, генерални директор Ер Србије, изјавио је: „Посвећени смо развоју радне снаге у Србији и драго нам је што смо у прилици да пружимо ову изванредну могућност младим људима да закораче у свет ваздухопловства. Овај програм је осмишљен тако да наше младе генерације обучи у вештинама које су веома значајне за сектор путовања, као и да пружи практично радно искуство и солидно разумевање тога како функционишу авио-компаније и аеродроми. Програм професионалне праксе ће се одвијати током летњих месеци и представља одличну прилику за младе људе који су заинтересовани да започну каријеру у авио-индустрији да се опробају на различитим радним местима у овој области. Прошле године смо имали одређен број полазника који су се након тога запослили у Ер Србији и исте могућности за запослење су доступне и ове године.“

Јована Остојић, која је прошле године похађала програм професионалне праксе на аеродрому Никола Тесла а затим се запослила као агент "премијум" салона, рекла је: "Програм стицања професионалне праксе у Ер Србији за мене је обележило 2015. годину. Одувек сам сањала да радим за једну авио-компанију или на аеродрому, а Ер Србија ми је дала шансу да се то и оствари. Током праксе, сазнала сам више о томе како функционише авио-индустрија, решавала сам проблеме путника и ступала сам у контакт са гостима Ер Србије широм света и на тај начин сам стекла знања и вештине које су биле потребне да бих се запослила у Ер Србији."

Тијана Којић је такође похађала програм стицања професионалне праксе у Ер Србији током 2015. године, а касније се запослила у авио-компанији као члан кабинске посаде. Описујући своје искуство, рекла је: "Програм стицања професионалне праксе је био заиста одлична прилика која ми је отворила врата развоја каријере у ваздухопловству. Рад у ужурбаној атмосфери Аеродрома Никола Тесла је био веома узбудљив, помогао ми је да схватим колико ми прија што ступам у контакт са гостима и што им помажем и инспирисао ме је да се пријавим за радно место у кабинској посади."

Уколико желите да искористите ову прилику, молимо вас да посетите: http://www.airserbia.com/sr-Cyrl-RS/zaposlenje

Ер Србија младима из Србије пружа прилику да стекну радно искуство у авиокомпанији кроз професионалну праксу на различитим позицијама. На фотографији су полазници Ер Србије на Аеродрому Никола Тесла 2015. године.

Search

Share

Register

Registration details

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Fill in your details in order to create a new account.

Personal information

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

By creating an Air SERBIA web profile you accept our Terms and Conditions regarding the use of a personal online profile on AirSERBIA.com.

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail